1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Консултации со гинеколози

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од bilkata, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    за болките земи стави нешто топло например кебе и ке ти помине а и немој да пиеш аналгин колку што имам слушано го зголемува крварењето а симтоми на кандида се чешање пецекање цревенило итн.

2. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    Би сакала доколку може да ми се одговори на моето прашање.Јас имам проблем кај аналниот отвор.Блиску до отворот имам место кое ми собира гној,кое ми расте од ден на ден и имам болки додека седам.Дали се работи за внатрешно влакно или пак за некоја инфекција или не дај боже нешто посериозно.HELP ! :(

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.109
    Допаѓања:
    101.841
    Абе стварно, од кога проблеми со анусот лечи гинеколог, да не сум јас грешка нешто?
    Под итно на матичен, нека те зирне да ти каже за што се работи бидејќи вака од нагаѓање не може многу да се погоди. Јас имав баш на вагиналниот отвор и мене гинекологот ми ја дупна со игла и ми ја истиска, ме исчисти со хидроген и ми стави бетадин, ама сепак се работеше за вагиналниот отвор, не аналниот. Оди слободно на матичен, може да е обична бубуличка како кај мене, влакно не знам баш, тука се ретки влакната, ги нема многу па да се направи враснато, во секој случај ќе ти каже тој. Немој да оставиш само да се среди, ипак се работи за место кое не можеш многу сама да експериментираш.

4. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Можеби имаш гноење на аналниот. Мислам дека е најдобро да одиш на лекар и таму ќе ти кажат што е работата.Може да е и внатрешно влакно,некоја иритација.Пробај да ставаш облоги од кантарион,но најдобро е пак ќе кажам да одиш на општ лекар,не на гениколог :!: .

5. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Ако е кај опашната коска, можеби станува збор за превртено влакно-sinus pilonidalis
    Изгледа како меурче кое е болно на допир.
    Можно е да пукне, ако убаво се истиска ќе се смири но по некое време повторно ќе се појави.
    Јас сум оперирана од истото, најдобро е веднаш да превземеш соодветни мерки.
    Во тој случај неизбежна е операција, која воопшто не е страшна.

Што и да е најдобро е да се консултираш со твојот МАТИЧЕН ЛЕКАР.
    Ние можеме само да погодуваме.
    Инаку.. .. Проблемов нема никаква поврзаност со гинеколог ;)

6. ivan4e.55

ivan4e.55 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    5
    Zdravo femina prijatelki, zdravo pocituvani ginikolozi
    Ima prasanje do doktorkata : imam sin koj e 5 godini sega sakam povtorno da ostanam bremena so vtoro dete , no megutoa sakam da prasam koi ispituvanja treba da gi napravam pred da ostanam bremena .
    Inaku imam i eden problem so prata bremenost imav pokacen krven pritisok i piev Metildopa i diazepam ( problem bese na psihicka baza), dozivejav eden mal stres i pretiskkot mi se potkacuvase i sam se normalizirase. Po bremenosta ostanav i se lekuvam so antidepresivi , sega sakm da znam dali vo bremenosta e dozvoleno da se koristat odredeni antidepresivi i koja e bezbednosta za plodot ili toa e totalno zabraneto?
    Odnapred vi blagodarm za odgovorot
    Pozdravce

7. sandrinja53

sandrinja53 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    19
    Pa so nisto ne se leci maco....sum citala deka ne e strasno(za sekoj slucaj konsultiraj se so ginekolog)....jas na primer sum sklona kon herpesi na usta...taka da pri pad na imunitetm bolest i sl. mi se pojavuvaat...Taka ke ti se pojavuva i tebe od vreme na vreme sto i ne mora da znaci...Znaci pojacaj si ja ishranatam vitamini i se ke bide OK..:))

На vlubena му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Neela

Neela Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Последната менструација ми беше од 2 до 8 ноември, а последниве 2-3 дена ми се појави слабо крварење како кафеав исцедок, нема никаков мирис и не осекам никави болки. Менструацијата ми е редовна така што уште ми е рано за да добијам. Сакав да прашам што може да биде причината за ова? Ви благодарам.

9. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.379
    Допаѓања:
    17.576
    И јас приметив нешто слично.
    Една недела откако ми заврши, после одење во вц, забележав на хартијата црвено, дури како две три парченца, точки ама свежа црвена крв, не беше тоа кафеаво. Гинекологот ми рече не е ништо страшно, немам полицистични јајници, ама на наредното доаѓање треба да проверам комплет хормонален статус. Еве, две недели после тоа, вчера пак приметив малку црвено и не знам од што е. Гинекологот ми рече дека е можно да е од овулацијата, но мене овулацијата не ми е на 12 ден туку можеби недела дена покасно, одн. накај 20 ден можеби, со крвната слика пак ќе одам на ехо па ќе видиме. И ова ми се случува прв пат, мислам на тоа мало кратко крварење помеѓу два циклуса. Се обидуваме да забременам, па можеби телото се навикнува, а можеби и се случило нешто, може да направам и еден тест за бременост пред крвната слика, не можам да дочекам дури на 3 ден од циклус, па до кога да ми дадат резултати :angel:
    Но моите сомнежи ме наведуваат да помислам дека стресот и нервозите си го прават своето.
    Ако имал некој сличен случај, нека сподели.

10. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.340
    ^ Овулација, овулација која знае да помести датум поради стрес, нервоза..
    Абеја правите машко или женско :$ :party:

11. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.379
    Допаѓања:
    17.576
    А што ако ти кажам дека правиме и машко и женско, близнаци, да завршам работа одеднаш. :lol:

Are you over 18? Then open it...

На kravce и slavica999 им се допаѓа ова.
  12. marijamena

marijamena Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво !
    Јас имам прашање до Д-р Алулоски.
    Дали терминот што ви е во вторник после 11:00 h важи сеуште?
    Однапред ви благодарам.

13. Caramelle

Caramelle Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    28
    Здраво :hai: Вака сега, потребно ми е ваше мислење во врска со мојот случај. Имам 21 год. и на 7ми овој месец ,првиот ден од циклусот ,започнав да ги пијам контрацептивните таблети Ologyn Micro . Од тогаш па и сеуште ,мојто цилкус трае ...Знаев дека ќе има и некои side effects но не до волкав степен, значи веке качив 2 кила, сеуште ми тече менструација, имам доста болки во градите и да, мало нивно зголемување. Односно,цело време се чувствувам како да сум во ПМС .Во врска со тежината не е дека имам зголемен апетит,зошто исто јадам како и пред тоа и дури активно вежбам доста долго време,а и докторот ми кажа дека е заради задржување на течностите во телото. Најпрво се одлучив за таблетите поради заштита и заради состојбата на лицето што за скоро време доста ми се влоши. Значи не сум имала никогаш кристално чисто лице ,но никогаш и немав ваков голем проблем.Некна бев кај докторот,и тогаш требаше да ми направи целосен преглед но поради крварењето не бидна ништо... и најнормално ми препорача други таблети ,кои треба да продолжам да ги земам откако ке ми завршат овие. Ако може некое постручно лице да ми даде мислење дали ќе биде подобро да правам поголема пауза или да продолжам со новите по редовна постапка, или можеби на некого му се има случено слично нешто па да сподели искуство ? :| Благодарам во секој случај ....

14. slatkata.moja

slatkata.moja Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Zdravo na mene mi dojde menstruacija pred edna nedela na 19 i se uste imam dali e toa normalno zagrizena sum

15. women000

women000 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    Здравоо..На 17ти овој месец отидов на гинеколог ме виде на ехо и ми рече дека имам полицистични јајници..Ми касни скоро три месеци..Па докторот ми рече дека сега околу 3ти 4ти овој месец треба да ми дојде и дека ми касни заради зголемена телесна тежина..Е сега, сакам да прашам дали е можно секогаш да ми касни (секој месец) и дали ке имам некој понатамошни проблеми (како тешко забременување или нешто др..)Или пак ако имам некој хормонален проблем (баш и забележав ми имаат израснато некои влакненца над вратот) дали можи да се излечи со некои таблети кои не би ми штетеле понатаму??
    Поздравввв! :* :* :*

16. ivast.28

ivast.28 Активен член

Се зачлени на:
    2 декември 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo. Mnogu mi treba vasa pomos a gledam deka nema nitueden odgovor na problemite sto gi imaat devojkive. Se nadevam deka ke dobijam odgovor i sovet. Znaci jas prvata menstruacija ja dobiv na 9 godini. Od togas do sega (imam 16 godini) nikogas mestruacijata ne mi bila redovna, mi docni od 2 meseci pa nagore, ednas duri i 7 meseci. Me maci toa sto imam redoven seksualen zivot skoro edna godina i sekoj pat koga treba da dobijam dozivuvam stresovi, bidejki mislam deka sum bremena. Vaginalen iscedok imam sekoj den i toa mnogu obilen a nekogas e so kaefeavkasta boja i mnogu cesto ima nepijaten miris. Sakam da znam zasto seuste mestruacijata ne mi e redovna a ima vekje sedum godini od mojata prva mestruacija. I dali toa ima nekakva vrska so sterilnost, ili so toa sto rano pocnav so seksualni odnosi ? :worried:

17. marija27

marija27 Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    1
    сакам да ве прашам дали е можно да си бремена а ти доаѓа менструација како и секој месец?

18. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    па во некои случаи можно е ама поретко за да си сигурна земи си тест и не се измачувај

19. 2222

2222 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Ве молам ако може да ми објасните бев на гинеколог и при колпоскопски преглед таа ми кажа дека имам некој си вид израсток слично на полип. Направив пап тест и таа ми кажа дека со резултатите ке ми каже како ке се лекува тоа.

20. missy12

missy12 Активен член

Се зачлени на:
    7 декември 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    zdravo , pred dve nedeli mi s pojavi infekcija na ocite i bev na pregled mi kazaa deka bila nekoja bakterija koja sega preminala vo virus, samo sto me zacudi deka mi spomna deka moze da e posledica od imanje na nekoja seksualno prenosliva bolest, a vo meguvreme i imam bolku vo dolniot desen kraj, najverojatno kaj crniot drob... me interesira dali e mozno da imam hepatit ili klamidija ili nekoja druga bolest..???? Ve molam da mi odgovorite mnogu sum zagrizena , mi e strav da nemoj da e nesto seriozno

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.