Точноооооооо Еве нова: Една кокошка снела јајце на границата меѓу Македонија и Србија. Чие ќе биде јајцето?
Еве една историско-логичка загатка: Јадел ли цар Самоил на дворските гозби салата од домати или барем компири?
Бравоооо!!! Истото важи и за доматите, но и пченката, какаото и други работи. Загаткава инаку има разни варијанти, јас ја прилагодив за македонсково поднебје. Првобитно ја имам слушнато како: јаделе ли српските витези на гозбата пред косовскиот бој некое јадење од компир? Ја па велам зошто да не јаделе, секако дека јаделе, компирот и сиромашните го јаделе. Упс! Ми текна отпосле дека го заборавив Колумбо и Америка!
Еден мајмун стоел до една пруга и сакал да ја помине ама имало воз, а немало семафор. Како ќе ја помине пругата?
прашањето прееска што беше поставено во оваа тема,но гледам заклучена е и оставен линк од оваа тема. Ако не се лажам,одговорт е личен портрет?
^еее го знам ова...не може петел да снесе јајца Спојлер инаку првпат кога ми го кажаа ова реков "па на кокошката, чие може да биде"