1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација за време на одмор

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од inanina, 28 јуни 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    :x |(

Фала ти што не „просветли“ дека бременоста е начин за одложување на менструација. |( Јас (како и сите други) попрво би рекла дека бременоста е причина за изостанување на менструација. :tmi:

2. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.810
    Допаѓања:
    23.317
    Мхм,малце утнав,фрли ме во вардар сега,м?

3. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    ^ Нема потреба до толку де, ете си ја призна грешката. :D

На Srckata28 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Мала консултација... треба да ми дојде во среда на 9 јули, а на одмор одам на крај месец јули и почеток на август. Следниот месец треба да добијам на 6-ти... секако ќе ме фати кога ќе бидам на одмор ама поголем проблем ми е што не знам кога точно, мене ми варира порано за 3-4 дена или подоцна за ден-два...
    Значи треба да израчунам 28 дена после оваа менструација и да ги пијам 3-4 дена пред датумот, и дали можам да бидам сигурна дека ќе биде така? Да не испадне утка, после џабе и таблети и одмор и се. Ме зезна минатиот месец добив на 12-ти ден.. да не беше така во тој период немаше да имам 100%.

5. Nezna28

Nezna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    215
    Го читам ова и почнува да ми врие од внатре, какви се идиоти се нарекуваат родители, да лечиш сопствени комплекси врз сопственото дете. И самата кажува дека од 800 замаа нагоре и е тешко и заморно, што сака да цркне детето пливајки само за да ги задоволи неговите очекувања?
    Страшно, се ежам од вакви идиоти. Девојче, тоа не е твоја цел ниту амбиција туку комплекс на татко ти, кој не постигнал ништо во животот па лечи комплекси. Знае ли тој што значи толкав напор за дете кое е на море еднаш годишно по една недела?

6. snowflake123

snowflake123 Активен член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    11
    Имам слушнато за мини-тампони кои можеле да ги користат и девојки кои немале односи.. Има ли некој искуство со нив?

7. Aurora05

Aurora05 Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2014
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    25
    A зошто ти Цветенце Не дозреано детенце до тој осторовот не стигнеш со брод или било што друго наместо да пливаш? Добро бе нормални ли сте? Ало дете 14 години имаш,ги знаеш ли последиците после ова твое пливање?Знаеш ли што може да ти се деси ако неможеш да направиш повеќе од 1500 замави а и со тие се заморуваш.Дете гледај си го здравјето и не се глупирај.Тато ти си лечи очигледно комплекси,мислам каков родител е тој па си дозволува вака за своето дете бе аман луѓе воздрасни сте не ве личи. |( |(
    Иначе освен тампон да си ставиш додека пливаш друго чаре ти немат и таблетки за одложување на менстурацијата.
    Можеш уствари и со влошка секојдневна да се бањаш,ама пошто гледам колку треба да испливаш ни тоа не ти помага. |(

8. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.810
    Допаѓања:
    23.317
    Знаете што највеќе боли?Кога некој ке ти го навреди родителот.
    Речникот средете си го,може и на друг начин да се каже тоа.

На Hipica, Rose-tulip, Roxana и 3 други им се допаѓа ова.
  9. minika

minika Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    104
    се сложувам со тебе можеби девојчето мисли дека тоа е добро зза неа и има желба да го постигне тоа а вие имате најмалку право да го навредите нејзиниот родител!!! :!: :shake:

На Srckata28 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. blackred

blackred Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2014
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    11
    Девојки, ве молам за брз одговор навистина сум извадена од такт.Сега пресметав и видов дека ке добијам првиот ден кога треба да одам на одмор :swear: Кои биле тие некои таблети за пролонгирање на менструацијата? :x :x :x

11. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Примолут Нор :)

12. blackred

blackred Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2014
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    11
    А дали мора да земам рецепта за ова ?Или да посетам гинеколог или само така ги даваат во аптека? И се пие по едно или секој ден ? Фала ти многу не знаеш колку ми помогна . :hai:

13. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Не мора рецепта, јас така ги земав. :) Не мора да посетиш гинеколог, не се некои страшни хормони, ако сакаш само консултирај се (јас се консултирав телефонски) ама и не мора. :) Јас ги пиев за да добијам 2-3 дена по две на ден, а за да пролонгираш треба да ги пиеш секој ден додека не сакаш да имаш. Само јас следниот циклус имав огромни болки првиот ден, ама не мора да значи дека ќе имаш несакани последици. :) Сега и мене ќе ми се поклопи следниот месец со одмор изгледа зашто овој месец ми доцни, се мислам дали да купам и јас.... :D

На blackred му/ѝ се допаѓа ова.
  14. blackred

blackred Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2014
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    11
    ^ Ама не можело да се пие алкохол за време додека ги пијам апчињата...Ништо значи ;( ;( ;( ;(

15. Alyson

Alyson Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2014
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    170
    ^ Според мене, подобро да ја одложам менс. и да можам да си уживам во одморот, па макар и да не се напијам капка алкохол. Подобро да се бањам кога сакам, само тогаш е одморот, да пиеш можеш секогаш. Освен тоа секако се носи тенка облека па не е баш најудобно, да не зборувам за болката во стомакот кога ќе добиеш и мачното чувство. Но секој е различен, направи како мислиш дека ќе ти биде најубаво :)

На kjukli и Lovely93 им се допаѓа ова.
  16. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Може да пиеш алкохол. Само не се прави муле пијана :D

На tessie и Lovely93 им се допаѓа ова.
  17. blackred

blackred Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2014
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    11
    Еее ако сега не се направам муле ,кога . 8) 8) Се шалам ..не знам што ке направам ааааааииии

18. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Јас дефинитивно ќе ги земам, не ми се ризикува одморот, сакам да уживам тие 10 дена. Сакам да прашам која цена се таблетиве?

19. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Одиме на 24, мајка ми ја одложи нејзината, а мене ми касни два дена, незнам што ќе правам. Таква среќа си имам. :D

20. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Јас ги земав. Аптекарката ми кажа дека се пијат по 2 на ден. Како што читав претходно, се пие по една.. Ајде просветлете ме. Кого да послушам? :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.