1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација за време на одмор

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од inanina, 28 јуни 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Лани во Монтенегро видов како улошка со раширени крилца си ужива и плива на површина,живот ми се згади :puke:веднаш излегов и едвај чекав да отидеме во соба да се истуширам,среќа што последен ден ни беше инаку ќе неможев да влезам утредента.

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  2. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    21.275
    Разговараме за чупе од 15 години, каков тампон какви бакрачи.
    И што има комплицирано тука не сфаќам.. влегува со влошка и долни купаќи, излегува ја трга влошката, ја фрла и си става нова.
    -Иначе, тоа се растураат од вршење нужди во вода, мене од една влошка гад да ми биде.Ако е така подобро дома пливај си во када, најсигурно е.:)

3. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Значи цело време е со влошката, вака кога си замислувам сигурно се познаваат крилцата, бидејќи не можат да се залепат убаво од водата.
    Како и да е навистина немам коментар на сето ова.

Туку има една посебна категорија на жени што не влегуваат во вода кога имаат добиено, а сепак одат на плажа во најголемите жештини и цело време седат облечени и мрчат како они не можат да влезат да се капат. Е тие се посебна напаст, цицачи на енергија.
    Која е целта да седиш на жештините и само да кукаш? Подобро тој период исполни го со некоја друга активност наместо да им го расипуваш денот на сите околу тебе.
    Или можеби тоа се должи на некоја потреба да се привлече внимание...?
    Жени.

На Sesil, crazylady, mims-89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.444
    Само се надевам дека ова од погоре дека е шега а не вистина бидејки би било одвратно и премногу себично заради нечие задоволство да останатите се бањаат во нечија менструација. Без разлика што се работи за девојче од 15 год, тоа во никој случај не може да биде оправдување тоа треба и мора да го знае и 10 год дете. Иако малку се збрка девојката што ја раскажуваше приказната. ја вади, не ја вади... како и да е глупаво е да се влегува во вода со добиено во било која варијанта освен со тампон.

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  5. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    2.376
    Help!!! Прочитав најразлични коментари, некои си пијат апчиња без проблем, некои би седеле под сенка тие денови и тн. ... Искрено и јас не би пиела, ама да седам под сенка и да не влезам во вода нема шанси, цела година едвај го чекам одморот и да не можам да се искапам жално ќе биде Прашањето ми беше дали мислите дека со правење стомачни вежби може да се добие ден, два порано??

6. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Па ако ти е за ден или два порано, тоа значи дека на одморот би имала само првите два дена, што не е некаков проблем, секако ќе ти останат денови и за да ја осетиш водата.

А тоа со стомачните нема шанси, која е таа логика?
    Ако е така ние што си вежбаме редовно каков циклус требаше да имаме?
    Ова сама си го смисли, или некој ти го кажа?

7. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    2.376
    Не ми е за ден два туку скоро за цел одмор, ќе добијам баш на денот кога ќе тргниме. А ова со стомачниве не го измислив туку имам приметени некогсш од вежбите, валда од напонот имам порано добиено...како и да е спремна сум и со тампон да си го поминам одморот ;)

8. lattie

lattie Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    204
    Колку дена пред циклусот се пијат апчињата за одложување?

9. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    21.275
    Јас ете и лани, и оваа година последните денови имав менструација.
    Проблем единствено ми беше тоа што не бев мирна, опседната со влошки и све тоа, али заради циклус да не осетам вода тоа нема шанси.Во "најгустото", баш вториот ден си се капев од вода не испаднав.Со душа чакав тој ден да одиме Градиште, и ајде сеа да не се капам ради менструацијата.Со пантолончиња си влегов нормално, после тоа со крпа во тоалет и мести се, пресоблекувај се.И онака во цело лето имам едвај 10 дена да се искапам, да си забранувам ради циклус нема шанси.
    Е сеа ако веќе имате силни болки, тогаш одмарајте под сонце или во апартман.Другарка ми кога е во тој период трпи пресилни болки и на крај памет не и доаѓа да се капи.

Последна измена: 1 август 2016
  10. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.446
    Допаѓања:
    2.208
    Ајде прва да ја активирам темава годинава. Имам редовна менструација и претходниот месец и овој ми дојде на 27. Наредниот месец ќе одам на одмор на 26 и најветојатно ќе имам добиено уште првиот ден. Не сакам да ја одложам, туку само да ми дадете совет. Читам некои со влошка или тампон се бањале, но јас досега немам користено тампон (и сум немала односи) и стварно сум во дилема што да правам бидејќи и претходниве две години имав добиено и не можев да се избањам. Дали е препорачливо тоа со влошката или има некое др решение??

11. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Тампон пред да имаш сексуални односи - не. Теоретски може да ставиш тампон, ама мене ако ме прашуваш - не си го комплицирај животот.

Дали може да се бањаш со влошка? Зависи каков циклус имаш. Јас првите два дена не би се осмелила да влезам во вода, а од 3 ден натаму- воопшто не е проблем. Но, доколку влезеш во вода со мензис, постои шанса да секне циклусот. Некои велат дека после тоа ќе чувствуваш поголема болка, ама не знам да ти кажам со сигурност.
    На колку време ти доаѓа? На 30 дена? Штом овој месец си добила на 27, на 26ти е 30ти ден, а тогаш веројатно ќе ти е 2-3 ден. Мислам дека најголем дел од девојките добиваат на 26-28 дена.

На BelieberYeahh му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.946
    Допаѓања:
    134.537
    влошка и ептен кратки панталончиња и немаш мака ;)

13. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.283
    Допаѓања:
    2.577
    Ми се има погодено 2-3 пати да требало да добијам на одмор ама пошто ми е ужасна менструацијата,со огромни болки,повраќање и многу крварење морав да ја одложувам со апчиња(секако препишани од гинеколог,не на своја рака земени) и до сега не сум имала проблем со нив ама сепак ако немате вакви маки како мене бањајте си се со влошка и немате гајле :D

14. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.446
    Допаѓања:
    2.208
    Најчесто ми доаѓа на 30 дена и не ми е обилно ама ако добијам на 28 или 29 па и ќе почекам еден ден пред да се почнам да се бањам за секој случај. Сепак фала ви многу за советите.

На Rebecca_R му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Не можеш да користиш тампон пред сексуален однос. Многу е тешко, непрактично, и можиш белја да си направиш.
    Со влошка не можеш да се капиш, многу е непрактично, нехигиенски.

Ако многу инсистираш на капење, побарај од тие чашите, ама не знам дали невини можат да ги користат, но не се како тампоните.

16. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    12.627
    И јас мислам дека капење со улошка е нехигиенски и нели тоа ќе протече кога ќе се потопи :^)
    Треба црни панталончиња.
    Ако веќе се капеш со улошка избегнувај ги првите 2-3 дена.
    За тампон не би ризикувала.

17. thejolieer

thejolieer Нов член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Би сакала да прашам дали апчињата за одлошување менструација може да се најдат некаде без рецепта ?

18. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.080
    Допаѓања:
    110.791
    Многу тешко. На битпазар види во некоја аптека.

19. thejolieer

thejolieer Нов член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    а кое е името на апчињата ?

20. Matotheja

Matotheja Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    9.354
    Неколку пати ми се случило да добијам на одмор. Првиот и вториот ден не се бањам, но понатаму веќе со тампон неман гајле. Нормално веднаш по излегување го менувам. И тоа е тоа.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.