Менструација за време на одмор

Discussion in 'Прашај гинеколог' started by inanina, Jun 28, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. kala21

kala21 Популарен член

Лани во Монтенегро видов како улошка со раширени крилца си ужива и плива на површина,живот ми се згади :puke:веднаш излегов и едвај чекав да отидеме во соба да се истуширам,среќа што последен ден ни беше инаку ќе неможев да влезам утредента.

kjukli likes this.
  2. christinnn

christinnn Форумски идол

Разговараме за чупе од 15 години, каков тампон какви бакрачи.
    И што има комплицирано тука не сфаќам.. влегува со влошка и долни купаќи, излегува ја трга влошката, ја фрла и си става нова.
    -Иначе, тоа се растураат од вршење нужди во вода, мене од една влошка гад да ми биде.Ако е така подобро дома пливај си во када, најсигурно е.:)

3. sesilija

sesilija Популарен член

Значи цело време е со влошката, вака кога си замислувам сигурно се познаваат крилцата, бидејќи не можат да се залепат убаво од водата.
    Како и да е навистина немам коментар на сето ова.

Туку има една посебна категорија на жени што не влегуваат во вода кога имаат добиено, а сепак одат на плажа во најголемите жештини и цело време седат облечени и мрчат како они не можат да влезат да се капат. Е тие се посебна напаст, цицачи на енергија.
    Која е целта да седиш на жештините и само да кукаш? Подобро тој период исполни го со некоја друга активност наместо да им го расипуваш денот на сите околу тебе.
    Или можеби тоа се должи на некоја потреба да се привлече внимание...?
    Жени.

4. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Само се надевам дека ова од погоре дека е шега а не вистина бидејки би било одвратно и премногу себично заради нечие задоволство да останатите се бањаат во нечија менструација. Без разлика што се работи за девојче од 15 год, тоа во никој случај не може да биде оправдување тоа треба и мора да го знае и 10 год дете. Иако малку се збрка девојката што ја раскажуваше приказната. ја вади, не ја вади... како и да е глупаво е да се влегува во вода со добиено во било која варијанта освен со тампон.

kjukli likes this.
  5. lejlla

lejlla Популарен член

Help!!! Прочитав најразлични коментари, некои си пијат апчиња без проблем, некои би седеле под сенка тие денови и тн. ... Искрено и јас не би пиела, ама да седам под сенка и да не влезам во вода нема шанси, цела година едвај го чекам одморот и да не можам да се искапам жално ќе биде Прашањето ми беше дали мислите дека со правење стомачни вежби може да се добие ден, два порано??

6. sesilija

sesilija Популарен член

Па ако ти е за ден или два порано, тоа значи дека на одморот би имала само првите два дена, што не е некаков проблем, секако ќе ти останат денови и за да ја осетиш водата.

А тоа со стомачните нема шанси, која е таа логика?
    Ако е така ние што си вежбаме редовно каков циклус требаше да имаме?
    Ова сама си го смисли, или некој ти го кажа?

7. lejlla

lejlla Популарен член

Не ми е за ден два туку скоро за цел одмор, ќе добијам баш на денот кога ќе тргниме. А ова со стомачниве не го измислив туку имам приметени некогсш од вежбите, валда од напонот имам порано добиено...како и да е спремна сум и со тампон да си го поминам одморот ;)

8. lattie

lattie Популарен член

Колку дена пред циклусот се пијат апчињата за одложување?

9. christinnn

christinnn Форумски идол

Јас ете и лани, и оваа година последните денови имав менструација.
    Проблем единствено ми беше тоа што не бев мирна, опседната со влошки и све тоа, али заради циклус да не осетам вода тоа нема шанси.Во "најгустото", баш вториот ден си се капев од вода не испаднав.Со душа чакав тој ден да одиме Градиште, и ајде сеа да не се капам ради менструацијата.Со пантолончиња си влегов нормално, после тоа со крпа во тоалет и мести се, пресоблекувај се.И онака во цело лето имам едвај 10 дена да се искапам, да си забранувам ради циклус нема шанси.
    Е сеа ако веќе имате силни болки, тогаш одмарајте под сонце или во апартман.Другарка ми кога е во тој период трпи пресилни болки и на крај памет не и доаѓа да се капи.

Last edited: Aug 1, 2016
  10. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Ајде прва да ја активирам темава годинава. Имам редовна менструација и претходниот месец и овој ми дојде на 27. Наредниот месец ќе одам на одмор на 26 и најветојатно ќе имам добиено уште првиот ден. Не сакам да ја одложам, туку само да ми дадете совет. Читам некои со влошка или тампон се бањале, но јас досега немам користено тампон (и сум немала односи) и стварно сум во дилема што да правам бидејќи и претходниве две години имав добиено и не можев да се избањам. Дали е препорачливо тоа со влошката или има некое др решение??

11. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Тампон пред да имаш сексуални односи - не. Теоретски може да ставиш тампон, ама мене ако ме прашуваш - не си го комплицирај животот.

Дали може да се бањаш со влошка? Зависи каков циклус имаш. Јас првите два дена не би се осмелила да влезам во вода, а од 3 ден натаму- воопшто не е проблем. Но, доколку влезеш во вода со мензис, постои шанса да секне циклусот. Некои велат дека после тоа ќе чувствуваш поголема болка, ама не знам да ти кажам со сигурност.
    На колку време ти доаѓа? На 30 дена? Штом овој месец си добила на 27, на 26ти е 30ти ден, а тогаш веројатно ќе ти е 2-3 ден. Мислам дека најголем дел од девојките добиваат на 26-28 дена.

BelieberYeahh likes this.
  12. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

влошка и ептен кратки панталончиња и немаш мака ;)

13. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Ми се има погодено 2-3 пати да требало да добијам на одмор ама пошто ми е ужасна менструацијата,со огромни болки,повраќање и многу крварење морав да ја одложувам со апчиња(секако препишани од гинеколог,не на своја рака земени) и до сега не сум имала проблем со нив ама сепак ако немате вакви маки како мене бањајте си се со влошка и немате гајле :D

14. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Најчесто ми доаѓа на 30 дена и не ми е обилно ама ако добијам на 28 или 29 па и ќе почекам еден ден пред да се почнам да се бањам за секој случај. Сепак фала ви многу за советите.

Rebecca_R likes this.
  15. Silver.E

Silver.E Популарен член

Не можеш да користиш тампон пред сексуален однос. Многу е тешко, непрактично, и можиш белја да си направиш.
    Со влошка не можеш да се капиш, многу е непрактично, нехигиенски.

Ако многу инсистираш на капење, побарај од тие чашите, ама не знам дали невини можат да ги користат, но не се како тампоните.

16. mynameislove

mynameislove Популарен член

И јас мислам дека капење со улошка е нехигиенски и нели тоа ќе протече кога ќе се потопи :^)
    Треба црни панталончиња.
    Ако веќе се капеш со улошка избегнувај ги првите 2-3 дена.
    За тампон не би ризикувала.

17. thejolieer

thejolieer Нов член

Би сакала да прашам дали апчињата за одлошување менструација може да се најдат некаде без рецепта ?

18. fana

fana Форумски идол

Многу тешко. На битпазар види во некоја аптека.

19. thejolieer

thejolieer Нов член

а кое е името на апчињата ?

20. Matotheja

Matotheja Популарен член

Неколку пати ми се случило да добијам на одмор. Првиот и вториот ден не се бањам, но понатаму веќе со тампон неман гајле. Нормално веднаш по излегување го менувам. И тоа е тоа.

Thread Status:
Not open for further replies.