1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од Era, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    да ве прашам нешто, на еден друг форум член сум веќе повеќе од 3 години и запознав едно девојче, кое е исто член на овој форум (и доста е помала од мене ама срцка е) ама ја срам да праша. Па ми кажа дека за 4 месеци треба да полни 14 ама уште не и е дојдено, со влакната и градите тоа се било во ред само немала добиено а другарките (помали од неа) веќе повеќе време имале добиено па кога ќе се отворела темата менструација и било непријатно, ме праша дали имам такво искуство и дали сеуште е рано да и дојде, јас навистина незнам и и реков да праша на еден мкд. форум (инаку србинка е) таа се зачлени, но се срами и ми рече да прашам наместо неа па да и пратам лична порака. Па што да и одговорам, дали има потреба да се грижи, имал ли некој сл. искуство ?

2. Angelinkka

Angelinkka Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    361
    Мислам дека нема место за паника... сепак таа сеуште е 13, а и се друго и е нормално. Ако телото почнало да и се гради, тогаш кажи и дека наскоро ќе дојде и менструацијата! Јас мислам дека нема никаков проблем, само уште не е дојден моментот. Но, сепак ако не е сигурна, нека оди на гинеколог или да почека мислење на повозрасна членка на форумов. :)

3. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    ok фала ќе и пренесам, и јас го мислев истото бидејќи и јас добив дред 14 години ама одлучив пред да и кажам да се посоветувам со вас. Фала многу :*

4. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Е навистина не знам што да мислам веќе. Пред 2 месеци имав однос и користевме заштита,тој месец добив точно на денот на кој што требаше. Еве поминаа точно 50 дена од мојата последна менструација(колку што знам нормалн а е од 21 до 42 дена) јас обично добивам на 30 дена и навистина не знам што да правам, можеби премногу мислам на тоа имав и испитна сесија кој ами беше многу стресна. Градите ме болат, стомакот некогаш да некогаш не, ама одај чекам да одбијам, бидејќи сум многи нервозна ми се појавија акни на секаде, сега некако се исгубиа, ама градите се усте ми се како камења. Знам дека не сум бремена и нема место за паника, ама не знам веќе што да мислам. Опседната сум со тоа да одбијам, бидејќи веќе не можам да ја поднесам болката во градите и нервозата и подуеноста, и претераната желба за благо. :@

5. syleman

syleman Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    0
    ve molam odgovorte mi bev na ginekolok mi kaza deka mote dve jajnici imat porodeno jajce sto znaci toa deka sum brmena li? a imav sea mestorcija poeno ot moive datumi no za vrme na mestorcijata imav odnosi no pret toa i pret da bev na ginekolk postojno nesto mi mrda vo stomako a i eve don denes mi mrda sto zanci toa a sto mislite zasti li mi prkina mestorcijata deka imav odnosi ili deka sum bremena ve molam za pomoz fala od napret

6. lovceeeee

lovceeeee Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    сакам да прашам дали во вториот ден во менструацијата одливот е голем и колку дена трае менструацијата? денеска ми дојде па сум неискусна

7. theAristoCat

theAristoCat Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    384
    Најчесто најмногу "тече" на вториот и третиот ден, зависи кај кого како..
    А менструацијата не трае исто кај секого..
    Отприлика 4-7 дена :)

8. syleman

syleman Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    0
    aj ve molam za odgovor

9. simm18

simm18 Активен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    zdravo :) nova sum na forumov i sakam da prasam dali postoi moznost posle prvo daruvanje krv da mi kasne menstruacija? zatoa sto sekogas mi doagja redovno, a sega kasne 3 dena veke strav me fati :worried:

10. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    mene последен пат ми дојде на 28 септември, 3 дена порано, е сега ми е чудно што вечерта на 28 започна со кафен исцедок, на 29ти имав, но не обилно како претходните пати, на 30ти наместо да се интензивира крварењето запре...и веќе на 1 и 2ри немав ништо, само мал, ама сосема мал кафенкаст исцедок. Дали е нормално да ми трае само 2 дена? никакви болки немав ни пред, ни за време на циклусот, ниту сега. Исто така акните што обично ми се појавуваат пред да добијам, мене сега ми излегуваат, можно ли е да сум бремена? Тест немам правено,зошто немам никакви симптоми на бременост. ќе почекам да видам како ке се одвиваат работите овој месец, кога и дали ќе добијам, но ве молам за мислење.

11. milaa11

milaa11 Активен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Avguust dobiv mi traese 7 dena
    no cel mesec septemvri nemam
    bef pod stres i se i mi mirisase ko na predobivanje se nafrluvav ama ne dobiv :/
    dali e mozno zaa pubertetvo docnenjeto inaku redoveen mi bese seaa vaka ne znam :/

12. awee

awee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    117
    Се случува да доцни и по неколку месеци а нема врска тоа што си во пубертет. Ќе дојде кога и да е ;)
    На почеток секогаш е нередовна после неколку месеци/години се стабилизира и си немаш повеќе проблеми.

13. Rna

Rna Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    63
    Имам 13 години еднаш ми дојде само во 16 јуни и поќе не ми има дојдено.
    Шо да прам ? :worried:

14. marija994

marija994 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    195
    ^ Не паничи. На почеток менструацијата не е редовна. Можно е да ти дојде дури по неколку месеци. Без гајле, не е ништо страшно. :)

На Rna му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Rna

Rna Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    63
    Фалаа да ти кажам малце ми олесна. :)

16. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    Можно ли е од преголем страв да престане менструацијата? Пред 4 дена демек тргнав да добивам и само што почна да ми се зголемува како и обично, се преплашив нешто, ама буквално се извадив од памет, бев целата пребледена и ми требаше време да се соземам. Тогаш како да ми престана менструацијата, еве 2 дена како нема речиси ништо на влошката, само тоа што останало од предходно. А таман помислив дека ми се среди, втор месец по ред како ми дојде со 2 дена +- од што требаше...

17. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    3.437
    ^Да, можно е од стрес. Една другарка ми кажуваше дека 1-2 дена имала, после од стрес и прекинало..Следните дена воопшто немала.

18. babymama

babymama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    228
    мене знае да ми прекине од апчиња против менструални болки. да, болките прекунуваат со апчињата, но и циклусот. после 2 дена повторно добивам.

19. london-girl

london-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    56
    Можно е менструацијата да прекине од страв,стрес и нервоза.
    Јас така минатото лето бев под многу стрес и наеднаш ми прекина менструацијата и немав цели 4 месеци.Бев подуена како балон,мислев оти ќе пукнам.
    Среќа што ми се воспостави нормално циклусот без никакви лекарства,па сега ми е редовна.

20. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.340
    ` Можно е од стрес и низок притисок ако не се работи за некое друго хормонално пореметување или сл.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.