1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од Era, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Addrianna

Addrianna Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    15
    поради што др може да доцни менструација освен бременост?? ми доцни 8-9 дена.. и порано ми се има случено да ми доцни дури по 18дена и тогаш ќе ми дојде,значи не ми е редовна..ама сега ме болат стомакот и половината и имам бело прање. од што би можело да доцни?

2. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Ако си се разболела, од лекарства(незнам точно дали од сите, или само од антибиотици), ако си била под стрес, промена на клима,ако многу размислуваш дали ќе добиеш :P ...

3. unknown997

unknown997 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Јас за прв пат добив на 12 години и од тогаш до сега никогаш не ми е редовна еве веќе 4 години имам проблеми со стомакот, половината и никако да добијам на секои 2 месеци имам, а мислам дека тоа не е во ред. Кога ја прашав докторката ми рече до 1 година можеби нема да биде редовна а потоа ќе се стабилизира мене ме плаши тоа што сеуште не е стабилизирано. Што може да е?

4. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    што значи за време на менсртуалниот циклус не секогаш да имаш како парчиња кожички на влошката :^)

5. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    4.274
    Разбрав дека тоа било прочистување на матката :)

6. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.664
    Срамота е на 20 и кусур години да не знаеш како настанува менструацијата. Тие кожички како што ги викаш всушност е ендометриумот на матката. Нели тој за време на менструацијата се обновува, односно паѓа ендометриумот, после се обновува, задебелува и реваскуларизира и се спрема за евентуална бременост. Ако не дојде до оплодување на јајце клетката, ендометриумот се лупи и опаѓа во вид на менструација,

7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.877
    Допаѓања:
    81.140
    Денеска забележав некаков бледорозеникав исцедок на гаќичките, а не ми е време за менструација, 17ти ден од циклусот ми е. Прегеска беше кафеав, сега пред малце го забележав и розеникавиот. Лигаво е, онака баш како крајниот ден од менструација. Прерано ми е за неа, мислам дека сум во овулација, ама нит гради ме болат, нит бутур. :^)
    А обично секогаш кога влегувам во овулација ме болат ужасно многу.
    Некоја со слично искуство ? :?:

8. anooo

anooo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2012
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3
    de4ki znaci koga i da dobijam imam takvi strasni bolki ponekogas povrakam i se me boli ne mozam ni od krevet da stanam a retko se slu4uva da ne me boli stomak a i da se napijam nekoj antibiotik ne mi pominuva lezam po cel den vo krevet helppp :(

9. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    ке си одиш на матичен и ке се консултираш со него а прашај дали ке ти дозволи да те боцне кетонал инекција или спазмекс јас како девојче имав болни менструации и само со кетонал инекција ми поминуваше и одев секој месец па матичниот ми кажа дека може и да си ја купам кетоналот и во пола литро сок да ја растворам и да ја испијам и така си го најдов лекот сега после 2 порагаи немам болки за време на циклус

10. whitelighter

whitelighter Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    ми доцни 6 дена бев една недела болна со антибиотици и инекции а последно имав секс откако ми заврши и тоа со заштита дали ми доцни поради лекарствата? А досега ми има 3 дена доцнето откако сум сексуално активна ..

11. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Ми доцни точно 20 дена..Еден период премногу се нервирав и ми се поремети менструацијата..Сега датумот да ми дојди пак имав преголеми нервози..Дали од нервозите се пореметува??? :)

12. girl.9

girl.9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2012
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    478
    Мислам дека е можно и од нервози да ти доцни

13. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Pred edna godina imav pregolemi nervozi I tenzija I cel mesec mi docnese pa posle mi se oporavi.Istoto mi se sluci I sega:) inaku eve mi dojde I kiznaj sto mi se slucuva vo organizmot,nekoi cuvstva..kiznaj..
    blagodaram na mislenjeto

14. sweat2

sweat2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    80
    Имам многу болна менструација,ама се навикнав на тоа
    а сега последниот пат ми течеше згрутчена крв,на што може да се должи тоа?

15. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Болна менструација е нормална појава,да не те загрижува тоа ,денес има повеќе ввидови на апчиња кои што ја намалуваат болката.Ако еептен неиздржлива тогаш мораш да посетиш гениколог кој што ќе ти препорача соодветна терапија за намалување на болките.А за тоа што велиш згрутчена крв воопшто да не те плаши,тоа е заостаната крв да речам која што мора да се исчисти од организмот и затоа течи.

16. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Уф мене последнава менструација ми беше убиство
    Не можев место да фатам од тапи болки низ стомакот бубрезите,сето тоа беше проследено со несвестици гадење и поврајќање ...за малку ќе завршев на брза помош
    Ако ми бидат и наредниве такви тешко мене -.-

17. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    880
    Мене секогаш различно ми е, некогаш имам болна менструација, некогаш ми е толку лесна, што заборавам дека имам.
    Еве последниов пат не ми доцнеше многу фала богу, ама ептен лесно поминав, неверојатно лесно. Може е малце глупо прашањево, али во ред ли е тоа до толку да немам ама ич болки во стомакот, нити да ми е подуен, ниту да осеќам тежина, ама буквално ко да немам добиено, а ова си работи, и си тече најнормално..да супер се чувствувам, али никогаш не ми било така, ниту имам сретнато некоја со исто искуство, па ми е малце необично.. ?

18. crnamacka01

crnamacka01 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2011
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    25
    mi treba sovet od vas........mi dojde menzis 4-5 dena porano odkoga sto trebase....i poslednive meseci se taka mi doagja nekolku dena porano a i mi trae pomalku dena...ako porano mi bese po 5 dena,,sega edvaj 3...ne znam sto e problemot...dali nekoja od vas imala slicno iskustvo?........SE IZVINUVAM STO E NA LATINICA.NO NA PC NEMAM MAK PODDRSKA,A MORAV DA PRASAM,HITNO MI E.....

19. Lokumce-S

Lokumce-S Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво
    Пред да се обратам повторно кај гинеколог би сакала ваше мислење или искуство..откако раскинав со дечкото со кој имавме односи редовно околу 3 години, ментруација веке два месеца по ред ми доаѓа на точна дата меѓутоа ми трае по 2 дена..и тоа првиот ден повеке, а вториот многу малку (обично ми траеше по 5 дена...) минатиот месец мислев дека е од стрес, нервоза или слично ..па гинекологот ми рече да почекам и овој месец да видам како ке биде..таа ми рече дека тоа нема врска со прекинувањето на сексуални односи, меѓутоа еве и овој месец исто ми се случи.Ако имате некео вакво искуство да споделите со мене и која била причината ке ви бидам благодарна. Се плашам да не сум болна, мегутоа пред 4 месеци правев и папа тест и се беше во ред..Поздрав
    п.с сега гледам дека имаме исти проблем со crnamacka :(

20. love-55

love-55 Активен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    здраво
    Сакам да прашам дали е можно менструацијата да ти касне поради земање на антибиотици ми касне 3 дена и сум загрижена фала од напред :worried:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.