1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од Era, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.877
    Допаѓања:
    81.140
    Можно е, стресот, настинките и примањето на антибиотици влијае врз циклусот и може, но и не мора да касни. Доколку не си имала некој незаштитен однос, немаш потреба од грижи.

2. Rna

Rna Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    63
    Овде не е корисникот Rna туку нејзина другарка . Јас не се имам зачленето на фемина.И зато сега ке ве прашам од тука . Имам едно прашање до вас . Прв пат менструација ми дојде 16 Јули и ми траеше 5 дена и од тогаш покје ми нема дојдено. Да не ви се има случено и вас , незнам почнав да се плашам , а имам само 13 години...
    Извинете ако имам некој грешки. ПОЗДРАВ !

3. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Ако тогаш ти дојде прв пат тоа е нормално,нема место тука за паника.Тоа претежно се случува кај девојчиња како тебе и се додека не се стабилизира менстурацијата ќе биде вака.Во секој случај ако не дојде за брзо најдобро е да посетиш гениколог и види тој што ќе ти каже макар што мислам дека тоа е вообичаено и немаш потреба за грижа.

4. Rna

Rna Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    63
    Ооо фала да ти кажам право многу ми олесна .

5. manda555

manda555 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    3
    devojki ,mene posle 10 dena mi dojde neshto kafeno,bez bolki,bez miris,samo pri brishenje se javuvshe a odnosi imam zashtiteni, i bahska toasvrshuvanjeto e nadov.......sto moze da e?

6. sm1zla

sm1zla Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    307
    мене ми иди кога како..аа колку години треба да поминат за да се стабилизира менструацијата?? :) некој ми кажаа околу 2-3 години..точно е??

7. A26

A26 Активен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Imav odnosi nekolku pati sega mi kasni 1 ipol mesec megutoa imam napraveno da testa za bremenost i dvata se negativni. zoshto bi mozhelo da mi kasni ?

8. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Ја очекувам за два дена ,веќе се чувствувам преморено ;(

9. simpaticnaa

simpaticnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    684
    Немора секогаш да доцни поради бременост,може и да е од стрес,настинка...

10. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.357
    Допаѓања:
    22.300
    И јас ги имам сите симптоми на ПМС- што значи дека во наредните денови ќе ми дојде. Најверојатно викендот. А си рачунав дека ќе е дури околу 4ти декември, ама изгледа овој месец и се брза нешто. Нервозна сум, се расправам со сите, се ме иритира. Уф, го мразам периодот пред да ми дојде менструација.
    А таман си мислев ќе истерам убав предновогодишен викенд. Ама ќе ме зафркне оваа изгледа :devil:

11. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.201
    Допаѓања:
    8.431
    Женичиња ве молам за помош.
    Ми дојде во средата, а планирав да се исфарбам т.е морам.
    Дали ќе ми фати фарбата, ако се фарбам во понеделник?
    Дали постои начин за побрзо да ти заврши менструацијата ?
    Еднаш имам пробано и не ми фати, ама сега морам, не сакам шарена да одам во косава за нова год. :(

12. strongy

strongy Активен член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    1
    Здраво, јас сум нова на форумов, и сакам да прашам нешто? Значи имам 23 години и имам проблеми со тежината. Кога ке ослабнам и внимавам на исхраната, менструалниот циклус ми се подобрува и ми иди редовно. Но кога сум поправена, се случува по два-три месеци да не ми дојди?! Некој со случен проблем?

13. bitol4anka

bitol4anka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    32
    здраво.јас сум мајка на 5месецно бебе кое уште го дојам.по пораѓајот по 6 недели,ми идеше менструација редовно.е сега проблемот е последно имав средината на декември,ми касни.со сопругот имаме заштитен однос.дали е можно хормонски нешто да се случува на доењето или....???ако можи некој да одговори ако имал сл искуство...поззз

14. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Може ли некој да ми даде совет за често мокрење за време на менструација ? Кога ми е дојдено одам во ВЦ на секој 3 мин. и навечер едвај спијам неподносливо е а, кога ми заврше престане. Може ли совет? :)

15. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    96
    можно е да е до хормоните и јас се исплашив мене ми дојде одма после 40 дена ко наполни син ми а тоа беше на 2 декември а сеа ми дојде дури на 22 бев на гине... и тој ми рече дека е од млекото ме прегледа ме испита целосно и ми рече дека додека доам можно е да не добијам позз

16. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    361
    Допаѓања:
    244
    женсики да ве прашам сакам... веќе 2 дена менструацијата ми е при крај и имам жолто кафеав исцедок... тоа ми е нормално бидејќи секогаш така ми беше, но овој пат има многу непријатна миризба :/ закажав за на гинеколог но дури по една недела имаше тремин. неможам да чекам до тогаш, сакам мислење некое од што може да биди? :/

17. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.410
    Допаѓања:
    105.693

можно е да имаш некоја инфекција , оди си на гинеколог за сигурност :)

18. MerlinMonro8

MerlinMonro8 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    209
    И јас почесто мокрам за време на менструација. Навечер никогаш не одам. Но мислам дека кај тебе е поизразено отколку кај мене, затоа што мене тоа никогаш не ме загрижило, а тебе те. Можеби треба да посетиш доктор, чисто само заради контрола.

19. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    фала многу, :* се си бива и малку да претерам во мислење па да одам во ВЦ често и од психата ;)

20. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Ми касни месец веќе два. Односи не сум имала до сега. Финтава е што ги имам сите симптоми се исфрлав на лицето значи цело време се исфрлам ми поминуваат па пак исто, јадам многу. Секој ден носам секојдневни влошки затоа што имам бело прање. Дали ова би можело да е некој проблем? Можеби е до влошките, или?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.