1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од Era, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.891
    Допаѓања:
    4.896
    ^
    Можеби не ти е сеуште стабилизирана....па затоа ти касни. :) :rofl: :rofl:

На Sw3et.Ang3l му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ninula

ninula Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2013
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    4
    Имам 28 год, секогаш има редовна менструација односо на 28 или 25 ден, за прв пат сега ми дојде на 20 ден и многу се исплашив, имав минатиот месец на 17 јануари нормална менструација на 25 посетив гиеколог односно бев на редовен гинеколошки преглед, сеуште ги чекам резултатите од пап тестот останатото беше во ред, имав чудни симптоми цел овој период нагони за повраќање болки во градите, и апетит за храна...дури се посомневав дека сум бремена земав два теста кои покажаа дека се негативни....дали некој има искуство со порано доаѓање на менструација барем психички да ме растерети....Ви благодарам многу :)

3. MerlinMonro8

MerlinMonro8 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    209
    Баш заради психата и стрес можеби ти се случува ова. Почекај ги резултатите, вака можеме само да си погодуваме. :)

4. day.dreamer

day.dreamer Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    900
    Женски, може од што сум настината да ми касне менструацијата? Ги имам сите симптоми на ПМС, но никако да ми дојде, плус имам и бело прање. Може да не ми доаѓа поради ова?

5. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Секако дека може. Мене секогаш ми трае помалку и не ми е толку обилна ако тие денови сум настината. Организмот се бори, се исцрпува со настинката па затоа може и да ти касни. Нема зошто да се грижиш. Гледам и дека имаш 21 година (како мене) и во случај да немаш родено дете не мора да значи дека мора на 28 дена да ти доаѓа. Ова ми го има гинеколог кажано. Редовноста на 28 дена најчесто доаѓа после пораѓај. Јас отидов кога ми каснеше цел месец и гинекологот тогаш ми кажа поради промена на време а и + и јас тогаш бев настината и ми кажа дека тоа не е ништо страшно. Вообичаени симптоми се тоа.
    Не се секирај воопшто. :*

На tritocki и day.dreamer им се допаѓа ова.
  6. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    361
    Допаѓања:
    244
    имав менструација но без претходноникакви симптоми и ми траеше 4-5 дена... откако ми заврши почнаја симптомите како да треба да ми иди, ме болеа јајниците градите... бев на гинеколог и ми рекоја дека се е во ред. но еве одкако ми заври по една недела пак ми дојде... му се има случено на некоја вака? што може да биде? :/

7. Guillotine

Guillotine Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    75
    Мене ова ми се случи лани.
    Пред да одам на одмор ми заврши,и од кога се вратив во Скопје одма утредента пак добив.
    Кога отидов на гинеколог ми рече дека е од нагла промена на климата,а и од преголем стрес и нервоза може да се случи.
    Исто што ми кажа беше дека ако и наредниот месец истото се случи да дојдам повторно на преглед.
    Кај мене не се повтори и отидов на контрола после 6 месеци и се беше во ред.
    Почекај до наредната менструација и ако се повтори отиди на преглед. ;)

8. ninula

ninula Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2013
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    4
    Мене ми се случи изминатиот месец добив точно навреме, и симптомите за добивање продолжија...позмислив дека сум бремена :D но повторно имам нормална менструација и немам никаков проблем....мора да ти е од некаков стрес и напнатост

9. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    361
    Допаѓања:
    244
    фала ви многу :)

10. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Ај јас да си прашам нешто :)
    Веке 3-4 месеци пијам Јаз апчиња [​IMG]
    И сега таа ми е последна упаковка што ја пијам. Е сега, имам уште еден ред, а обично кога почнувам да го пијам последниот ред ми доага. Ама јас прекинав да ги пијам, и вчера ми дојде :o :tmi: И тоа не е кафено како што е во првите два дена, туку црно ептен црно :^)
    Можно да е од што сум ги прекинала апчињата?

11. AnUsKa111

AnUsKa111 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    3
    Здравоо сакам да прашам дали некој има пиено некои апчиња за порано да ви дојде мнструација?

12. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333

Јаз таблети,но најпрво мора да одиш на гинеколог и тој да ти ги препише доколку мисли дека е потребно

13. Fibia

Fibia Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    22
    По последната менстурација по 14 дена имав 2дена обилно крварење,одеднаш започна и прекина. Кога требаше да добијам по 30 дена од последната менструација 4 дена каснеше па решив да направам тест иако немав шанси да сум бремена, и така и излезе негативен тест. Од тогаш поминаа 4 дена и се уште немам . Кај мојот гениколог ќе одам дури наредната недела ама неможам да издржам до тогаш зошто почнувам да иам некои знаци на ПМС мозолчина надуеност а не ми доаѓа.....му се има на некој случено нешто слично?

14. natasanatasa

natasanatasa Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    da presam koga go racuname mesecniot ciklus od prviot den na mestruacija pa se do narednata dali treba da go racuname denot prv na mestruacija koga ke dojde ve molam pisete

15. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    3.437
    Месечниот циклус се рачуна од привот ден на последната менструација се до првиот ден на следната менструација :)

16. j.j92

j.j92 Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, moze prasanjeto ne mi e za vo ovaa tema, no dolgo se mislev kade da prasam i se odluciv za ovde Jas sum mazena i veke od letoto se trudime da ostanam bremena. Posleden pat menstruacija mi dojde na 4 januari. Okolu 20 februari me fati malku vozbuda deka mozebi zelbata ni se e ispolnila.. bev na ginekolog no mi rece deka ne gleda bremenost. Posle edna nedela pak otidov na ginekolog bidejku uste nemav dobieno menstruacija i.. pak nisto.. napraviv doma test no i testot bese negativen. Vo petokot pak bev na ginekolog bidejki uste nemam dobieno i pak ne sum bremena. Go prasav ginekologot dali e se vo red toj mi rece deka i matkata i jajnicite mi se vo red, nema ni cisti ni tumor. Mu rekov da mi dade apcinja za da mi dojde mensturacija toj mi prepisa no sega nekako me e strav da gi pijam bidejki nikako ne se pazime so maz mi i neznam vo meguvreme nemoj da ostanam bremena a jas pijam apcinja za da mi dojde... Minatata godina isto april cel nemav ciklus i taman resiv da otidam na ginekolog vecerta dobiv Prasanjeto mi bese dali nekoja druga se e nasla vo ovaa situacija i sto e napravila? I sto bi mozelo da bide povrzano so docnenjeto na ciklusot?
    pozdrav

17. Rebeka-1

Rebeka-1 Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    2
    Decki mozno li e od stres pomalce da se krvari za vreme na menstruacija?

18. Angel4eeee

Angel4eeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    336
    незнам можно е но штое најлошо можно е да ти се преќине скрос како мене.
    Немам добиено една ипол година и пред еден месец отидов на гинеколог и ме гледаше таа на ехо и ми рече може и вопшто да не го добијам.Потоа ми даде лекови ПРИМАЛУТНОР и ги испив и ништо

19. Rebeka-1

Rebeka-1 Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    2
    Auu auu strasna rabota so ova stresov :(

20. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.944
    Допаѓања:
    34.428
    Da moze da se sluci imam zavrseno do bolnica od bolki a mi se ima i sluceno da dobijam bez da osetam... promena stres seksualna aktivnost se moze da vlijae...
    tuku vi se slucilo li da site simptopmi na dobieno vo termin na dobivanje no da se pojavi kapka 2 a uste da nemoze da dojde normalno menstruacijata?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.