1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од Era, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    да, мене ми се има случено ги имав сите симптоми но никако, и на крај добив и ми траеше 13 дена :@ и после следниот месец не добив.. :|

2. Rebeka-1

Rebeka-1 Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    2
    a vi se ima li sluceno nekoi meseci pomalku da krvarite bez onie parcinja i bolki?

3. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.944
    Допаѓања:
    34.428
    Да... некогаш ми трае 3дена 4максимум а некогаш со се парчиња и до 5дена некогаш многу јаки болки имам некогаш само нервоза пред добивање

4. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.424
    Допаѓања:
    6.952
    Даа...Овај месец буквално раѓав,испив незнам колку кафетин менструал ама многу ми се бре слабии...Порано пиев кетонал ама ми направи проблеми со желудникот и сега не можам да го поднесам...А има менструации кога не ни осеќам дека ми дошло...

5. kiki101

kiki101 Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    4
    Девојки јас имам редовна менструација но овој месец 2 пати добив,прво имав на 10 Март а сега на 31 Март пак ми дојде, значи мн порано повеќе од недела, и сега имам многу големо крварење.

Иначе од кога ми заврше менструацијата на 20 Март бев на гинеколог и ми рече дека сум во оволуција и дека сум пред циклус, и јас и викам не рано ми е, но ств еве за нецели 2 недели од тогаш ми дојде.

Јас секогаш сум имала мало крварење но сега имам обилно, и никогаш до сега еве имам скоро 7 год менструација и никогаш не ми има дојдено толку брзо дали е ова нормално!??

6. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Не знам каде точно да го сместам ова прашање па затоа тука...Последен пат добив менструација на 30 март и денеска забележав крв и си ставив секојдневна.Односи последно имав на 3 април(со кондом) и сега стварно незнам оти добив толку рано,а обично ми е точна ко швајцарски часовник.Да напоменам дека последниов месец мокрам почесто и ме пече али кога пијам увин чај ми поминува.Па сеа дали е можно да имам некоја инфекција.Ај ако може некој што е информиран или има слично искуство да ме советува,оти почнува паника да ме мава...

7. moni.red

moni.red Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Mi docni 14 dena. Pricina?

Menstrualniot ciklus mi bil sekogas redoven, no ovoj mesec mi kasni 2 nedeli. Seksualno sum aktivna vo dolga vrska, koristime zastita, no i so zastita, decko mi nikogas ne svrsuva vnatre.
    Vo sekoj slucaj, samoto docnenje, mi predizvika panika da ne sum trudna bidejki vo ovoj moment ne mi treba takvo nesto, kupiv test, ispadna negativen :rock:
    E sega ne mi e jasno zasto uste mi docni, ne e od stres i ne e od naglo zgolemuvanje/namaluvanje na tezina. Procitav deka fizickata aktivnost moze da ti go odlozi ciklusot, jas pocnav pred 3 nedeli na aerobik. Dali nekoja devojka go imala istiot problem?

8. Ramante

Ramante Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    60

исто срање и мене ми се дешава јас и на гинеколог бев не сум бремена 100 % а еве го нема јас пак почнав во теретана ама не ми е прв пат неам поим крвна слика ми е ТОП цела сум во паники сега да ти кажам а чаре не знам си пишав на прашај гинеколог се надевам ќе ми кажат зошто
    поздрав

9. seniorita

seniorita Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    здраво девојки незнам ни дали е соодветно местово за моево прашање но има поврзано затоа овде ќе прашам.Значи денес потполно изгубив сила неможев да си ја кренам главата ме однесоа дома сокови лимони и претисокот ми беше прво паднат а потоа отидовме во болница и ми беше покачен ми ставија инекција во вена гликоза и докторката рече дека можно е да е од нервоза, стрес и плус затоа што имав циклус веќе 5ти ден а пред 2 дена имав односи (т.е ми се паѓаше 3ден) дали има нешто врска односот бидејќи имав уште менструација со тоа денес што ми се случи? Затоа што овие 2-3 дена не чувствував никаква нероза или пак причина за стрес......... Неможев да ја прашам докторката бидејќи не бев сама..... утре ке ми праваат целосна крвна слика ..... исплашена сум

10. Rebeka-1

Rebeka-1 Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    2
    Decki moze da docni menstruacija od pienje apcinja nolpaza i eglonil mene posledna mens mi bese na 14 a do denes nemam dobieno ?
    inaku obicno mi doaga na 28 do 30 Dena

11. sab1n4e

sab1n4e Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ke ve zamolam da mi pomognetee!!! Imam ede problemm mojot normalen menstrualen den mi ee vo mesecot 15/16 no na 9 april dobiv krvarenje sto duri imi isteceeaa parcinja no toa traelo 4 casa jas mislev menstroacija no mi prekina i potoa nemav :( ....... i sega na 16 dobiv normalna mentroacija na tocen datum ke ve molam za eden sovet i dali ima nekakva vrska soo seksualniot odnoss sto go praktikuvam sekoj denn soo partnerot ve molamm pomognete mii kakoo po ikusnii vi blagodaramm.. :$

12. Lessor

Lessor Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    9
    Сабинче, крварењето што ти траело 4 часа мислам дека е од односот.Ако не осеќаш чешање,печење,тогаш не треба да се секираш. Сепак ти дошло на 16ти на точен датум :) Менструацијата е толку различна кај секоја дама, што никој не може со сигурност да ти ги каже точните причини за некоја чудна појава. Позз :)

13. Lessor

Lessor Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    9
    Не се плаши ако мензисот не ти е точен. Тоа внатре е како вулкан. Не знаеш кога ќе пукне :D А што се однесува до печењето и честото мокрење, треба да одиш да се провериш. Најчесто тоа се симптоми на некоја инфекција. Но не се секирај, за се има лек,само ако се реагира на време ;)

14. natasanatasa

natasanatasa Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    imam bolki vo stomakot edna nedela pred da dobijam cikljus dali e toa vo red ve molam odgovorete mi

15. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.470
    Допаѓања:
    10.901

Причини за отсуство на меснтруална содржина освен бременост,може да бидат:стрес,промена во тежина,климатски промени,појава на цисти или кондиломи,промена на ниво на хормонален статус и мн други.
    Најдобро е да се направи ехо,да се испита хормонален статус,крвна слика и урина.

16. bushavka

bushavka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    5
    Zdravo na site feminki, imam edno prasanje do vas. Mi dojde na 13-ti i mi traese do 17-ti , so normalno krvarenje kako i sekoj mesec, no sega me maci toa sto ovie dva tri dena imam slabo krvarenje, onaka rozevo, pominuvam so sekojdnevna vloska. Inaku odsekogas mi e redovna, nikogas ne mi se slucilo vaka. Od sto moze da e???

17. Rebeka-1

Rebeka-1 Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    2
    Decki mene me buni menstruacijava sto prviot i tretiot den mi e kafena, samo vtoriot den mi bese crvena,a parcinjata sto mi pagaa ima i temno kafeni i crveni. Se prasuvam dali ova e normalno da se slucuva ?

18. M-lady

M-lady Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    6
    Здраво,последен пат ми дојде менструација на 10 јануари а немав ни односи ни ништо дали може некој да ми каже што би можело да направам....оти стварноо почнува страв да ме фака.... Ве молам одговорете ми итноо ..!!!

19. Lessor

Lessor Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    9
    Тоа е мензис.. Многу фактори влијаат, како на пример стрес, нервоза, напнатост, или па промена на климата, храната итн....Воопшто не се секирај. Тоа секогаш ќе изненадува со нешто :)

20. Lessor

Lessor Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    9
    Од тогаш не си добила???

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.