1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од Era, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. bushavka

bushavka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    5
    nema sansi da sum bremena neli??? :$

2. bushavka

bushavka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    5
    ???????????

3. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Ако си имала ризичен однос и ако тој свршил во тебе тогаш секако дека има шанси.

4. Rebeka-1

Rebeka-1 Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    2
    Devojki ima li nekoj iskustvo so slaba menstruacija ?

5. M-lady

M-lady Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    6
    даа

6. milichkaa

milichkaa Активен член

Се зачлени на:
    20 април 2013
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    12
    посети гинеколог во најскоро време.

7. Lessor

Lessor Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    9
    Види, никој не може со сигурност да гарантира дали си или не си. Ако партнерот свршил во тебе и ти и тој сте свесни за тоа, тогаш има шанси, но ако не свршил, тогаш нема. А што се однесува до мензисот, поголеми се шансите да влијаат тие фактори што ти си спомнав одколку да забремениш само од незаштитен однос. Мој совет: ако има причина да си толку вознемирена, тогаш направи тест. Се надевам дека колку толку ти помогнав. :)

8. Lessor

Lessor Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    9
    Доста време помина. Знаеш како викаат, не треба да се плашиме, туку да знаеме! Отиди и провери се. Што и да е, подобро и полесно ќе го излечиш ако навреме превземеш мерки. И консултирај се со некој близок од семејството, мајка, баба, тетка. Тие многу ќе ти помогнат! :*

9. bushavka

bushavka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    5
    [/quote]Види, никој не може со сигурност да гарантира дали си или не си. Ако партнерот свршил во тебе и ти и тој сте свесни за тоа, тогаш има шанси, но ако не свршил, тогаш нема. А што се однесува до мензисот, поголеми се шансите да влијаат тие фактори што ти си спомнав одколку да забремениш само од незаштитен однос. Мој совет: ако има причина да си толку вознемирена, тогаш направи тест. Се надевам дека колку толку ти помогнав. :)[/quote]
    Fala na odgovorot, napraviv test no nisto za zal, a tolku se nadevav. Mesecov mi bese dosta stresen, sigurno e toa.

На Lessor му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mili4ka123

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Девојки, неколку дена пред да добијам менструација, цела почнувам да отекувам. Највеќе градите и стомакот. Некогаш дури страв ме фаќа, градите ми се зголемуваат речиси за еден број на прслук. :worried: Дали е нормално до толку? Ве молам да ме советувате нешто :?:

11. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    ^Нормално е, и затоа не паничи ;)

На bubuce и mili4ka123 им се допаѓа ова.
  12. bubuce

bubuce Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    35
    Хехех нормално е срце,не паничи,сето тоа се случува заради промената на концентрација на хормоните.

На mili4ka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kkaajjaa

kkaajjaa Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Mi docni 14 dena. Pricina?

menstroalniot ciklus sekogas mi bese redoven,no ovoj mesec poradi rizicen odnos se napiv apce za den potoa Norlevo,sega manstroacijata mi kasni veke 8dena,dali e mozno od apceto da se predizvika hormonalno poremetuvanje,a proveriv i za bremenost rezultatot e negativen?...i dali ima apcevo nekoi negativni pojavi za vo idnina,za zabremenuvanje....Fala vi odnapred

14. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.470
    Допаѓања:
    10.901
    Мислам дека си запознаета дека Норлево исклучиво може да се пие само 2 пати годишно,односно на 6 месеци.
    Како и секој лек така и овој има контраиндикации.Доколку тестот е негативен,не би требало да си бремена,а поврзаност секако дека може да има од Норлевото.
    Најубаво ти е да одиш на гинеколог,на ехо.

На london-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Barbie07

Barbie07 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2013
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    590
    Девојки од што може да доцни менструацијата?(нели,освен ако си бремена) :^)
    Претходниот месец добив на 8ми а сега уште ми нема дојдено :|
    И дали е нормално вака почесто ми се случува,мн покасно ми доаѓа од што треба??

16. mili4ka123

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Можно е да ти доцни од антибиотици, ако постојано си била под стрес, од промена на клима и слично. :)

17. Barbie07

Barbie07 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2013
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    590
    Фала на одговорот :*

18. mili4ka123

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Треба да добијам денес, веќе неколку дена сум цела потечена. Осеќам дека сака да дојде,ама неможе,се мачи некако :D Дали има некој начин на кој јас би можела да му помогнам на добиеното да пристигне на време? :lol: Мислам, некоја храна, да ми препорачате нешто и слично,само да не бидат апчиња. :D

19. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.877
    Допаѓања:
    81.139
    ^ Направи си чај од ајдучка трева, без разлика дали ќе биде од белата или жолтата и пиј го незасладен. Ако ти е премногу горчлив, стави една кришка лимон. Преубав е така, јас редовно го пијам секоја вечер за редовна менструација.
    Веќе неколку месеци по ред почнува да се стабилизира, ама не знам дали е од чајот, се тешам дека е, зашто покрај се', периодов ми беше доста стресен. :)

П.С. Чајов помага и за менструалните болки, топло ви го препорачувам.

На majicka и mili4ka123 им се допаѓа ова.
  20. majicka

majicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    987
    ^ Same here :wasntme: Јас ова недела побудалев :D денес треба да ми дојди ама јас цела недела бев преокупирана психички дека сакам да ми дојди порано :tmi: Се со една цел-да бидам раат кога ќе одам на одмор во Август, претходниот пат ми дојде 2 дена порано а ете ја денес абер нема од идење :^) Знам си мислите ова некој тежок психо е :!: и имате право :wasntme: Шо вика дечко ми од шо мислиш на то да ти дојди порано не ти иди денес, за инает ]:) И шо викате сега? Да манам една шолја чај од ајдучка трева? М? :?:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.