Менструација

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од Era, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. bushavka

bushavka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    5
    nema sansi da sum bremena neli??? :$

2. bushavka

bushavka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    5
    ???????????

3. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Ако си имала ризичен однос и ако тој свршил во тебе тогаш секако дека има шанси.

4. Rebeka-1

Rebeka-1 Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    2
    Devojki ima li nekoj iskustvo so slaba menstruacija ?

5. M-lady

M-lady Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    6
    даа

6. milichkaa

milichkaa Активен член

Се зачлени на:
    20 април 2013
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    12
    посети гинеколог во најскоро време.

7. Lessor

Lessor Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    9
    Види, никој не може со сигурност да гарантира дали си или не си. Ако партнерот свршил во тебе и ти и тој сте свесни за тоа, тогаш има шанси, но ако не свршил, тогаш нема. А што се однесува до мензисот, поголеми се шансите да влијаат тие фактори што ти си спомнав одколку да забремениш само од незаштитен однос. Мој совет: ако има причина да си толку вознемирена, тогаш направи тест. Се надевам дека колку толку ти помогнав. :)

8. Lessor

Lessor Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    9
    Доста време помина. Знаеш како викаат, не треба да се плашиме, туку да знаеме! Отиди и провери се. Што и да е, подобро и полесно ќе го излечиш ако навреме превземеш мерки. И консултирај се со некој близок од семејството, мајка, баба, тетка. Тие многу ќе ти помогнат! :*

9. bushavka

bushavka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    5
    [/quote]Види, никој не може со сигурност да гарантира дали си или не си. Ако партнерот свршил во тебе и ти и тој сте свесни за тоа, тогаш има шанси, но ако не свршил, тогаш нема. А што се однесува до мензисот, поголеми се шансите да влијаат тие фактори што ти си спомнав одколку да забремениш само од незаштитен однос. Мој совет: ако има причина да си толку вознемирена, тогаш направи тест. Се надевам дека колку толку ти помогнав. :)[/quote]
    Fala na odgovorot, napraviv test no nisto za zal, a tolku se nadevav. Mesecov mi bese dosta stresen, sigurno e toa.

На Lessor му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mili4ka123

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Девојки, неколку дена пред да добијам менструација, цела почнувам да отекувам. Највеќе градите и стомакот. Некогаш дури страв ме фаќа, градите ми се зголемуваат речиси за еден број на прслук. :worried: Дали е нормално до толку? Ве молам да ме советувате нешто :?:

11. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^Нормално е, и затоа не паничи ;)

На bubuce и mili4ka123 им се допаѓа ова.
  12. bubuce

bubuce Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    35
    Хехех нормално е срце,не паничи,сето тоа се случува заради промената на концентрација на хормоните.

На mili4ka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kkaajjaa

kkaajjaa Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Mi docni 14 dena. Pricina?

menstroalniot ciklus sekogas mi bese redoven,no ovoj mesec poradi rizicen odnos se napiv apce za den potoa Norlevo,sega manstroacijata mi kasni veke 8dena,dali e mozno od apceto da se predizvika hormonalno poremetuvanje,a proveriv i za bremenost rezultatot e negativen?...i dali ima apcevo nekoi negativni pojavi za vo idnina,za zabremenuvanje....Fala vi odnapred

14. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.474
    Допаѓања:
    10.918
    Мислам дека си запознаета дека Норлево исклучиво може да се пие само 2 пати годишно,односно на 6 месеци.
    Како и секој лек така и овој има контраиндикации.Доколку тестот е негативен,не би требало да си бремена,а поврзаност секако дека може да има од Норлевото.
    Најубаво ти е да одиш на гинеколог,на ехо.

На london-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Barbie07

Barbie07 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2013
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    590
    Девојки од што може да доцни менструацијата?(нели,освен ако си бремена) :^)
    Претходниот месец добив на 8ми а сега уште ми нема дојдено :|
    И дали е нормално вака почесто ми се случува,мн покасно ми доаѓа од што треба??

16. mili4ka123

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Можно е да ти доцни од антибиотици, ако постојано си била под стрес, од промена на клима и слично. :)

17. Barbie07

Barbie07 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2013
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    590
    Фала на одговорот :*

18. mili4ka123

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Треба да добијам денес, веќе неколку дена сум цела потечена. Осеќам дека сака да дојде,ама неможе,се мачи некако :D Дали има некој начин на кој јас би можела да му помогнам на добиеното да пристигне на време? :lol: Мислам, некоја храна, да ми препорачате нешто и слично,само да не бидат апчиња. :D

19. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.073
    Допаѓања:
    81.488
    ^ Направи си чај од ајдучка трева, без разлика дали ќе биде од белата или жолтата и пиј го незасладен. Ако ти е премногу горчлив, стави една кришка лимон. Преубав е така, јас редовно го пијам секоја вечер за редовна менструација.
    Веќе неколку месеци по ред почнува да се стабилизира, ама не знам дали е од чајот, се тешам дека е, зашто покрај се', периодов ми беше доста стресен. :)

П.С. Чајов помага и за менструалните болки, топло ви го препорачувам.

На majicka и mili4ka123 им се допаѓа ова.
  20. majicka

majicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    1.005
    ^ Same here :wasntme: Јас ова недела побудалев :D денес треба да ми дојди ама јас цела недела бев преокупирана психички дека сакам да ми дојди порано :tmi: Се со една цел-да бидам раат кога ќе одам на одмор во Август, претходниот пат ми дојде 2 дена порано а ете ја денес абер нема од идење :^) Знам си мислите ова некој тежок психо е :!: и имате право :wasntme: Шо вика дечко ми од шо мислиш на то да ти дојди порано не ти иди денес, за инает ]:) И шо викате сега? Да манам една шолја чај од ајдучка трева? М? :?:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.