1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од Era, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Леле истиот случај и кај мене :lol: Само јас што треба следниот месец на одмор да одам.. Еве сеуште немам добиено.. :doh:

2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.877
    Допаѓања:
    81.139
    Па нема штета од чајот.
    Напиј се, ако не друго барем ќе ти ги смири симптомите на подуеност и проверено делува на нервите во ПМС. :D
    Помага за регулирањето на циклусот и пожелно е да се пие редовно, барем по една чашка дневно. Незасладен. :!:

3. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    Исто и јас за една недела треба да одам на одмор, требаше да добијам завчера а не добив, и сега не знам што да праам. Има едни апчиња, што ми ги кажа гинеколог за овие проблеми, ама не знам сеа, лани истово ми се случи дали да пијам пак. ќе си пукнам.

4. mili4ka123

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Како се викаат апчињата, ако може да ни кажеш? :)

5. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    На mili4ka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.877
    Допаѓања:
    81.139
    Немојте да ги земате на своја рака Примоулт-нор апчињата!

7. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    Затоа и спомнав дека гинеколог ми ги кажал.

8. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.877
    Допаѓања:
    81.139
    Jaсно, јасно, ама гледам се заинтересира девојчето, па да не се спогне да ги земе без препорака. :)

9. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    Нај убаво е да се праша, зошто може да е друго проблемот со недобивањето. Најлесно е да се земат апчиња, ете мене ми ги кажа гинеколог, ама јас сеа се мислам дали да си ги земам пак. Пошто побудалев од симптоми, а никако да пробие..

10. mili4ka123

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Не не, не си земам ништо на своја рака. Без грижи. :D Онака само прашав кои се,бидејќи немав слушнато за такви апчиња.
    Во секој случај ќе си чекам да ми дојде. Па ако за една недела уште немам, ќе си направам тест за бременост (што нема шанси да сум бремена бидејќи овој месец дали 3 пати имавме односи,и тоа со кондом), но ете така колку да си ја смирам душичката дека не е до тоа, па на крај краева и на гинеколог ќе одам ако многу ми доцни,да видам што е работава. :)
    Инаку ви благодарам. :*

11. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    561
    Вака, менструацијата не ми доаѓа секогаш на 28 дена...Значи на 29, 30 најчесто. Според календарот овде на Фемина, требаше да бидам во овулација на 18ти овој месец, а ми беше наместено на 28дена, а јас бев во овулација според исцедокот на 16ти јуни...Но тој исцедок го имав помалку и во наредните 1-2 дена...
    Е сега, страв ми е да не ми дојде на 26тиот ден...Најрано досега ми има дојдено на 27миот ден во месецот кајко што јас паметам.....Доколку се случи вака, нормално ли е ова или е загрижувачки? Сум имала искуствосо доцнење но со подранување не.... :worried:

12. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Прво овулацијата не трае само еден ден. Туку десетина дена.
    Само не те разбирам, што ако ти дојде 1 ден или 2 порано? Нема ништо страшно во тоа. Лошо е пример да ти дојде одма после последната менструација (впрочем да се фати два пати во месецот) инаку вака е ок. Имам прочитано дека од 26 до 34 ден е нормална менструација. Незнам колку е точно ама мене ми има логика.
    Не се оптеретувај со глупости. :*

13. temjanuskaaa

temjanuskaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    773
    Девојкии помагајте значи вака менструација веќе повеќе од 9 месеци ми иде скроз на иста дата арно ама сега за овој месец јуни не ми доаѓа а за 1 недела треба да одам на одмор кажете ми што да правам да ја забрзам менструацијата да ми дојде.....зашто лани летото истото ми се случи цела год менструација ми идеше буквално на ист датум а за јуни месец не ми дојде на дата бев на гинеколог ми рече дека овулацијата била помината и можело било кога да ми дојде зашто се било во ред не гледал причина зашто да не ми дојде а не ми даде да пијам апчиња за одлагање зашто било мн штетни па јас заминав на одмор и таму на 3тиот ден од одморот ми дојде :( :( несакам пак да минам низ тоа грозно искуство затоа помагајте некако како да ми дојде што да правам има ли некој природен начин плссс :worried: :worried: :worried:

14. Lessor

Lessor Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    9
    Леле дали мислиш дека вреди да ризикуваш ваква сериозна работа само затоа што за една недела одиш на одмор?! Подобро одложи го одморот, одколку да пиеш некои апчиња. А природно да забрзаш , мислам дека не може. Освен ако поминеш низ некоја стресна ситуација, можно е да ти дојде порано од вообичаеното, но која е логиката со сила да поминуваш низ стрес :^) Мој совет ти е: ако никако не можеш да го одложиш одморот, купи си тампони :*

15. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.619
    Допаѓања:
    9.011
    Lеле луѓе од што може да ми касни циклус,иначе редовно ми доаѓа ,требаше уште на 24 да ми дојде,не сум имала стресови нервози и не се работи да е можно да сум бремена.Aко има некоја феминка да ми разјасни од што доцни,да не е од промената на климата :worried: ?

16. mili4ka123

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Да, може да ти доцни од промена на клима/време, ако си била нешто болна и слично. Еве мене месецов ми каснеше исто така 3 дена поради промена на времето :| Така да најверојатно и тебе ти е до тоа :)

17. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.619
    Допаѓања:
    9.011
    Milicka ти благодарам,не сум била болна но сигурно е од промената на времето :wasntme:

18. mili4ka123

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Сигурно :) Само опушти се, не мисли многу на тоа и ќе добиеш. :D

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Има период кога циклусот се менува,пример ако ти иде на половина од месецот,на 15-ти може да дојде на 30-ти.Кај мене се менува еднаш до два пати годишно и не е тоа ништо страшно. Пример мене ми доаѓаше на 17-ти,18-ти,а прошлиот месец пак ми дојде на 10-ти.Променив клима и таа си го направи своето.Не се грижи,сигурна сум дека е до тоа ;)

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Драги феминки навистина не знам повеќе што да правам ми треба ваше мислење. Ова ми се случува од март месец, односно април. Требаше да добијам на 6 април, ама не добив и добив следно на 6 мај, бидејќи најчесто добивам на 30 дена, ама не добив. Првиот пат мислев дека се работи за циста и цело време имав симптоми како дека ќе добијам во секој момент се додека не ми пукна нешто на едниот јајник и осетив голема болка и ми дојде по едена недела на 6ти мај. Многу ми е мачно бидејќи се уште немам добиено а требаше на 6ти јуни. Постојано сум нервозна , се препотувам, те ми еладно, те ми е жешко, на моменти вријам од нервоза на моменти плачам, на моменти сум хиперактивна, тешко ми е да се концентрирам , а за 2 дена ми е послениот испит. Можеби е ради стреас, бидејки на 6 април кога прв пат не добив ми завршија првите колоквиуми, а на 6ти јуни исто така во тек ми беше втората колоквиумска недела. Пред некој ден повторно нешто ми пукна на едниот јајник и многу ме здоболе. Градите ми се те тврди, те меки и постојано ме болат, стомакот некогаш ме боли некогаш многу малку, некогаш воопшто не ме боли. Највеќе ми смета нестабилното раположение и потешкотиите да се сконцентрирам. Во мојата фамилија имам женски членови кои имаат полицистични јајници и проблеми со тироидната жлезда. Дали е можно и јас да имам сличен проблем? Планирам да одам на лекар в понеделник, бидејќи во сабота ми е последниот испит. Инаку нема никаква опасност од бременост бидејќи во периодов опфатен во постов немав односи. Кажете ми што да превземаам до тогаш. Пијам кога сум многу нервозна Персен и парацетамол кога имам внатрешна температура и кога имам многу силни болки во стомакот и главата Кафетин или Бруфен.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.