1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од Era, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    5.885
    најдобро е да отидеш на лекар како што велиш имаш колено зад тебе со полоцистични ј.
    а можно е и од стрес... а за болката во јајниците каква е (како нешто да те прободе во јајникот или? )??
    или преладеност?? да не е во опрашање

2. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    4.274
    Зошто понекогаш измеѓу паузата ми течи по малце ептен, еве баш денес така ми течеше а на 19 ми заврши.. Знае некој??

3. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    561
    Синоќа кога бев по ВЦ кога се избришав имав како една жичка крв помешана со белото прање и си велам ми дошло, а треба денес да добијам...Но сега сабајле нема ништо само нешто проѕирно ми тече...Се преплашив...Многу се исплашив да не е нешто друго...А ме заболе стомакот како да сум добила :worried:

4. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    4.274
    И мене истото ми се случи :( , често ми се случува.

5. s.a.-95

s.a.-95 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    34
    koga imam dobieno prviot i vtoriot den mi se smrt, mnogu me boli stomakot neznam kako najlesno i najbrzo da ja namalam bolkata?

6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.877
    Допаѓања:
    81.139
    Се случува понекогаш, пред да пробие менструалната крв да потече малку, онака помешано со белузлавиот секрет или при крајот на циклусот, кога матката е веќе речиси исчистена.
    Исто, можна е ваква појава и за време на овулацијата со зголемен секрет.
    Леле, ќе ве здробам!
    Мал милион пати имам пишано низ темава - варете чај од бела или жолта ајдучка трева. Ако немате ајдучка трева може и од нане, мирудија и пијте го незасладен 2-3 пати на ден.
    За да не ви биде ко без вкус, ставете му една кришка лимон. Тој од ајдучка трева е фантазија со малку лимон, шеќер воопшто нема да ви биде потребен.
    Ако болките се премногу силни, покрај чајот напијте се еден Беналгин или БлокМАКС и за петнаесетина минути ќе бидете како нови. :)

7. s.a.-95

s.a.-95 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    34
    fala mishela :D

8. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    561

9. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    4.274
    Мене ми помага кафетинот ама треба да се почека 20тина минути додека да делува

10. puflataa

puflataa Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3
    од кога имав за прв пат однос пред 7 месеци до сега добив само 4 пати ми касни по скоро 1 месец..дали знаете од што ми е така, дали може да се нормализира без да идам на гинеколог или може знаете некој апчиња или сличноо?

11. MalataNena

MalataNena Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    181
    Менструацијата ми доцни веќе 5 дена. Нема шанси да сум бремена, што би можело да биде?

12. the-princess..1

the-princess..1 Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    имам добиено пред една година и сеуште сум неискусна но последната мен. ми беше на 11 јуни требаше да добијам на 9 секогаш ми е редовна најногу еден ден ми има доцнено што е проблемот?? овој месец имав и зголемено бело прање многу сум исплашена помош :?: а и да напоменам на 11 пред да добијам примав коктел на јаки инекции можно ли да е од тоа, после инекциите и јаки антибиотици примав..

13. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Како што сфатив прв пат си добила пред една година? Така? Епа тогаш не ти е регулирана менструацијата сеуште, треба да поминат неколку години па за да почне да ти доаѓа редовно секој месец. Ама и штом си примала јаки инекции тогаш 90% сум сигурна дека ти е од тоа. Мислам дека нема потреба да се грижиш и набрзо ќе добиеш, ама сепак почекај уште малце, ако ти доцни уште тогаш правец на гинеколог. Не е страшно ама добро е на време да се делува. :)

14. puflataa

puflataa Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3
    знае некој нешто да ми каже?

15. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Може сеуште да не ти е регулирана менструацијата во зависно од тоа кога прв пат си добила. А може и да е заради тоа што си почнала со сексуални односи, секој организам различно реагира. Мене на пример откако почнав со односи менструацијата ми се регулира целосно. Еве веќе една година не се случило ни ден да ми касни, секогаш на 28-от ден ми доаѓа, е сега дали е поради тоа што почнав со односи или ете така самото се регулирало незнам. Може и кај тебе да е заради тоа ама може и да е поради нешто друго. Апчиња на своја рака НИКАКО. Не си прави компликации за џабе. Не е некој преголем проблем, оди си на гинеколог и ќе ти даде соодветна терапија. :)

16. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.949
    Допаѓања:
    1.263
    Имам пишано и на другите теми поврзани со менструацијата, па и овде да пишам,кој кај ке виде нека одговара,нека помага. :))
    Веке 2 месеци немам добиено, последен пат знам дека добиив во Септември,во Октомври не се секавам дека ми дојде а во мегувреме, изгубов апетит, полагања,нервози,ослабнав 1-2кг... И сега минатиот месец во Ноември НЕ ДОБИВ(а за Октомври не сум сигурна,мислам дека не.) И еве декември е веке сеуште немам добиено. Што ми се случува, што да правам... ? :| :?:

17. tea94

tea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    0
    Дали знаете некои апчиња кои се купуваат на слободно без да бидат препишани од матичен, кои ќе го убрзаат процесот на доаѓање на менструација ??
    ве молам ако знае некој да пише, важно е. :)

18. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Примолут Нор, ги пиеш 2-3 дена по 3 пати на ден и откако ќе ги прекинеш после неколку дена ќе добиеш. :)

19. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Да си посетиш гинеколог, и тоа обавезно.

20. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Вака другарка ми има 14год.Мен. и е доста предвремена откако прими вакцината за ХПВ,кога ја прими првата беше се нормално.По втората се се измеша, на 2 недели добиваше,после се си дојде во свој ред.Сега пред некое време ја прими и третата вакцина и пак се и се измеша.Инаку нејзе лани и дојде на 12 и пол.(во август).
    Кај мене се ок после сите три се беше ок ,па да ве прашам :Што е работата до вакцината е? :^)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.