1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од Era, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. tea94

tea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    0
    Фала ти. :)
    А ги има во секоја аптека ,така?? И колку пари се отприлика?

2. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Ги има во секоја аптека и не знам колку се точно, само еднаш сум ги пиела, ама не се скапи мислам дека повеќе од 200 денари не би требало да бидат. :)

3. Roxana

Roxana Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2013
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    71
    Истово го имав, но поради неможност не посетив гинеколог. Вчера ми беше терминот за добивање и добив но имам мала количина и не е како друг пат обилно и црвено туку е кафеаво.
    Болките во јајниците се сеуште тука.
    Што може да е ? Некој совет ? :)

4. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Roxana, ова може да се случи и ако станува збор за бременост, а доколку си сигурна дека не е тоа, обрати се на гинеколог, барем телефонска консултација ако не си во можност во моментов повеќе. :) Јас денес се консултирав телефонски со мојот гинеколог затоа што ми доцни и овојпат повикот ме спаси од посета на гинеколог. :)

На Roxana му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Plejg

Plejg Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    5
    Феминки барам мислење од вас, ми доцни менструацијата 5 дена (секогаш имам редовна менструација) а имам редовни менструални болки и симптоми. Изминатиов период бев под поголем стрес а и имав нагла промена во тежината. Дали на некоја друга и се има случено вакво нешто и што може да превземам?

П.С Изминативе 3 месеци сум немала сексуален однос.

6. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Ти доцни од стресот и наглото губење на тежина. Ако држиш диета веднаш прекини ја и гледај колку што е можно повеќе да го намалиш стресот. Штом имаш симптоми сигурно ќе добиеш. :)

Како и да е, почекај уште некој ден, ако ти доцни уште, правец на лекар. :)

7. Plejg

Plejg Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    5

Промената на тежината не е нагло губење туку нагло зголемување :) Ќе почекам уште малку да видам дали ќе добијам ако не нема друго мора на лекар :) Во секој случај благодарам на мислењето !

На Daydream му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Roxana

Roxana Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2013
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    71
    Благодарам на одговорот :)
    Не, најверојатно не е бременост :lol:
    Туку сакав да кажам, си го барав и си го добив. Денес не да имам, се истурив, и пантолони и се лом :swear:
    Којзнае што ми е бидено :?:

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Да ти кажам и јас добив ноќеска, ете си баравме си добивме. :lol:

На Roxana му/ѝ се допаѓа ова.
  10. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.617
    Девојки верувам дека прашањето ми е за овде :) Не знам зошто и дали има простор за паника , но ова никогаш не ми се случило .Ми дојде на 24 декември и ми заврши по 5 дена некаде . Но еве сега сме 5 ти и пак ми дојде , немав никакви симптоми , ниту болка како обично кога треба да ми дојде само имав зголемен апетит , но и тоа е релативно . Инаку дали е можно од што бев сексуално поактивна , бидејки на една другарка на гинеколог и кажале дека може ако на пример паузирала некое време недела две и после нагло претерала со сексуалната активност . Јас последната недела може да се каже дека претерав , а последните ден два кога скоро и да немав менструација само онака знаете кога ке се избришам кафенко што е при крај кога е , бев сексуално активна . Дали има некој слично искуство за да знам дали да паничам :) Ви благодарам :)

11. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.424
    Допаѓања:
    6.952
    Јас мислам дека немаш ништо озбилно доколку е во границите на нормалата!
    И мене ми има дојдено 2 пати во еден месец,секако менструацијата е послаба и трае 2-3 дена...
    Посебно ако немаш редовен циклус на 28 дена нормално е организмот да се дочисти!
    Следна менструација очекувај 5ти другиот месец.

На LaraSolare му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.617
    Tи благодарам многу , инаку не ми дојде баш како што треба него имав само кога се избришав црвенкасто не толку јако како крф ама пак знам дека крф беше и после на влошката забележав уште една капка и сега за сега не ми тече уште па ке видиме :)

13. 12masima

12masima Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    29
    Здраво девојки

Сакам да прашам требаше да ми дојде на 3 јануарни но вчера забележав крв на гакиќките и си ставив влошка но до сабајле имаше само малку крв.. а обилна менструација немам и не ме боли стомакот.. не знам што е проблемот. Дали досега некој од вас имал ваков проблем?

14. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.856
    Допаѓања:
    4.337
    На 10ти месецов "добив" - знаете кафеаво, индикатор дека треба да ми почне (а требаше да ми почне кон 20ти)... До вчера цело време се мачеше, менуваше сила, те нормален тек, те забавен. Денеска цел ден МНОГУ ми течи. Не сакам да кажам колку многу "грутки" ми истекле во последниве две недели. Совет? Образложение?

15. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.150
    Допаѓања:
    161.788
    Мене секогаш ми иди на време ама веќе извесен период ми иди се порано и порано ... Под ова мислам првиот пат ми дојде 5 дена порано, кеј, се случва, овој пат ми дојде 4 дена порано од тие пет дена и така продолжува се порано и порано да ми иди и ми трај многу кратко (дали е тоа нормално зошто ми имат речено дека можи не е нормално зошто јас пијам апчиња против болки зошто имам дисменореја и демек ради то толку кратко, а баѓи обилно ми било)? :^)

16. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    После помалку од 10 дена по завршување на менструација јас данеска имам синтоми на менструација. Утрово кога станав имав малку крв, повеќе како темно црвен накај кафен исцедок. Ставив влошка и еве од 9 часот со сега имам многу малку крв на влошката.

Сепак незнам дали е тоа нормално до сега ми се нема случено. Дали да се плашам??

Инаку имам проблеми со желудник и пиев некои апчиња.
    Исто така до нова година користев вагинални капсули и сега канестен маст.

Дали може е да нешто до овие работи??

17. Muffin.Love

Muffin.Love Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    15
    Zdravo, prv pat dobiv na 17 septemvri I od togas mi bese voglavnom redovna menstruacijata, no na 13 ovoj mesec dobiv povtorno so samo 3 dena pauza od prethodnata menstruacija I seuste mi trae, a kolicinata ma iscedok mi e znacitelno zgolemena. Sto znaci ova I nekoi sovet?

18. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    И јас поим немам што се дешава,имав втор царски ,добив по 3 месеци
    Ми доаѓаше изминативе 5 месеци 2-4 дена покасно- порано а овој месец не ни добин,а се пазевме и тест правев негативен
    Мозокот ми е хаос ,нервоза,нервоза шизнав
    Закажав за на гинеколог во понеделник,се молам побрзо да дојде денот да ми препише терапија или ќе пијам диезепам

19. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    може да ти касни од нервоза неколку дена, 1 недела- ама цел месец не ми е ок тоа, си имала редовна менструација како што пиша, или на мекици ке ти идеме или нешто хормоните ти се во дизбаланс, трето нема.
    (нервозата може ти што немаш добиено уште) ;) ама ти држам среќа да ти биде се во ред во понеделник.....

20. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Последен пат имав на 20 декенври ми касни една недела
    За мекици тешко,тоа се плашам дека ќе треба да го изберам лошиот пат
    Имаб два царски ,последниот пред 9 месеци,тешко дека ќе смеам да го родам да беше за 1-2 години со задоволство ама сега не :sweat:
    А и не ми се верува дека сум бремена ,немам такви симтоми а и се пазевме,тест негативен така да тешко,мада потсвесно нервозаваа е од тоа другото,ако е тоа стварно во депресија ќе паднам

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.