1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од Era, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    па добро ако си имала на 20 декевмри последна менструација,тоа значи дека 4 дена ти касни-не се грижи ке ти дојде, нервозата и напнатоста ти се зошто чекаш да ди дојде и така психата се оптоварува, еве мајками пред менструација е така нервозна, напната и главата ја боли- веројатно хормонииии...ај па пиши како ке поминеш, мое мислење е дека ке ти дојде мензисот само смирисе малку, релакссс :D :D :D

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Еве матичната ми била утре на раб 1ва смена,ќе одам па ќе те информирам попладне :)

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  3. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.773
    Допаѓања:
    6.710
    Мене ми касни скоро 1 месец, не сум имала односи, се чудам од што е. ПМС-ов ме уби начисто!

4. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Значи 3 саати чекав за преглед,а се јавив вчера да закажам не се закажувало
    Од 11:30 до 14:20 чекав,пола клиенти закажани пола не,срамота!!!
    Само што влегов кај докторката и кажав што како и пред да ме види на ехо вика ај прво пап тест
    Се качив на боксот,стави внатре тоа железото и ми вика оф па ти .....доби и јас ваква |( редно беше,ми е криво што го изгубив денот,сега одам на работа
    Ми олесни многу,закажав пап за во сабота ако ми заврши
    И пак немам никакви симтоми освен психава што ме убива ми препиша и апчиња на природна база зошто дојам ,а и тоа е причината за доцнењето и хормоните

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    576
    Да ве прашам нешто девојки, незнам колку ке ми помогнете ама.. Откако имам веке 4 месеци редовни односи(скоро секој ден со исклучок за време на циклус), менструалните болки ми се неподносливи.

Од што би можел да се зголеми интензитетот на болките? Некоја со слично искуство?

Каков ми е денов.. :@ ;(

6. makedonkamak

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    најдобро на гинеколог драга....хормони, циста и сл. ама само ке погодуваме. мислам дека треба на лекар да одиш. братучедками така има неподносливи болки за втреме на менструација и без кетонал не поминува, цела свиткана во кревет-беше на лекар и циста и кажаа дека има, ова беше нејзин случај што незначи дека и ти имаш исто, затоа на лекарррр ;)

На Decapitated.Hanna му/ѝ се допаѓа ова.
  7. makedonkamak

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    мора да признаеш дека јас ти погодив дека ке ти дојде :lol: :lol: :lol: хехех се зезам, баш ми е драго за тебе што си конечно ослободена од секакви мисли ----релаксссс :* :* :*

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  8. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602

??

9. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    И јас пред да се породам со второто имав страшни болки,кетонали,чуда...
    Сега пак една лоша,една подобра,а оваа не ни ја осеќам
    Бев на гинеколог уште на времето кога имав 18 и се беше во ред,сите тестови уредни како и ехото
    Докторот(бивш,сега сум кај жена) незнаеше зошто толку ме болеше левиот јајник,ми се кочеше и ногата ,некогаш од болка и воздух немав
    И еве со тек на време,две деца родено фала му на бога подобро е
    Ти отиди на гинеколог твојот може ќе знае што и како ти е ,па ќе ти даде нешто за полесно да поминуваш

10. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Да не си се изгребала?
    Може да е до апчињата ако се јаки,или се работи за некоја инфекција(недај боже)
    Најубаво е на гинеколог да си провериш

11. vodolija993

vodolija993 Нов член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    здраво феминки... требаше да ми дојди на 23ти, немав ПМС симптоми, и на 26ти мислев дека ми дојде бидејќи почна да ми течи темно кафено како кога ќе ми завршува, мислев дека тоа е така додека да потечи крв некое време , ама еве веќе 5ти ден ми течи такво кафено и не е обилно само по неколку капки во денот... дали имала некоја сличен ваков проблем и дали знаете од што може да биде?

12. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.228
    Допаѓања:
    17.599
    Леле во моментов имам, и мразам што сум женско кога имам, денеска цел ден се виткав од болки, едвај ми помина. Само незнам зошто порано ми траеше максимум 4 дена, сега ми трае по 6 дена?

13. tittit

tittit Нов член

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    здраво,
    значи последен пат ми дојде менструација на 27ми Декември и до 1ви Јануари ми беше завршена, имав односи со мојот дечко, без кондом, но не сврши во мене, воедно тоа беше и мој прв пат, не ми протече крв, наредниот ден користевме кондом и имаше крв,
    по 3-4 дена имав лесна инфекција на мочниот меур, не посетив доктор, но со пиење на чај од кантарион и уште една билка ми помина без никакви антибиотици,
    менструација требаше да ми дојде пред неколку дена, стомакот ми е подуен, имам болки во полојната (негде кај бубрезите), многу почесто го посетувам тоалетот и тоа за голема потреба :$ ве молам за некој совет, или слично искуство, пошто ме фаќа малку паника, ми се вртат разно разни работи низ глава.. од бременост (што знам дека не е можно) до не знам си што..
    anyone ?

инаку последнава година ми е редовна, затоа вака паники ме фаќаат..

14. Tinnnna

Tinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    50
    Девојки да ве прашам нешто,ова прв пат ми се случува,имам редовна менструација,ама сега незнам што е.. Имав кафеав исцедок негде околу 1-ви и изгледа не можеше да ми пробие,имав односи со дечко ми и тогаш ептен прокрварев,ми заврши се најнормално и еве сега после 10 дена пак истото имам кафеав исцедок и ме боли стомак ќе добијам,ме плаши што е на многу кратко време и да сум направила беља со дечко ми,мислам дека нема шанси да сум бремена,што може да е ???

15. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Не би требало да си бремена штом стомак те боли неколку дена по односот. Обично симптомите се јавуваат после месец-два од зачнувањето. Не сум искусна во ова, сепак сум дете, но еве што најдов на википедија:

Бременоста може да биде откриена на различни начини, од страна на бремената жена без никакво медицинско тестирање или преку медицински тестови со или без помош на доктор.

Повеќето бремени жени имаат одредени симптоми кои укажуваат на бременост. Такви симптоми се гадење и повраќање, прекумерена поспаност и умореност, желба за определена храна која што порано не и била толку омилена на бремената и често мокрење, особено во текот на ноќта.

16. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Jaс понекогаш се чуствувавм најпријатно кога имам првите денови,ама последниот и предпоследниот катастрофа сум :lol: :$

17. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Ништо страшно, живи луѓе сме, се случуваат промени. :) Мене ми траеше 7 дена, во последно време по 5 почна. И среќна сум, нормално. И пет ми се многу некогаш. :D

18. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Вау колку среќа имам. Мене некогаш и 2
    ми трае. :D

19. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Јас немам добиено од почеток на Ноември.И претходно ми било нередовно,ама волку време не.Се случувало по 2 месеци,некогаш и 3,ама сега е највеќе.
    Е сега,во тој период декември-јануари,2 пати се разболев и пиев антибиотици и апчиња за цревна флора.Пред 1 недела пак бев болна и истата терапија.
    Има нешто врска?
    Некој совет..?

20. makedonkamak

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    Мој совет ти е да посетиш гонеколог, искрено ти се чудам зошто тоа до сега не си го направила тоа-од ноември месец до февруари колку има знаеш ли :( мислам дека не е нормално, без разлика дали си пиела антибиотици, сигурно од нив не ти се одложила менструуацијата веке 5 месеци....на лекар правооооо :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.