Менструација

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од Era, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Jasnaaa

Jasnaaa Активен член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Devojki aj ve molam kazete mi dali moze da si zarazen so HPV virusot i da imas kondilomi, a da nemas CIN1, ili nema sansi, dali posledovatelno ako imas HPV, moras da imas i CIN1, CIN2...... itn.??? Fala Vi mnogu koj znae neka pise

2. ivanshe

ivanshe Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    259
    Мислам дека нема врска, јас како што знам можда грешам, ЦИН 1 е следна фаза после хпв, али не значи дека имаш ЦИН, најубаво да си провериш, али јас позитивно ке ти речам обично си правиме филмови ние жениве, а плус и гинеколозите знаат да ни ја кренат косата, така да највероватно немаш :D

3. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    Tребаше на да ми дојде на 8ми а ми дојде вчера,10 дена порано .Меѓутоа сабајле кога станав ми престанало крварењето :^)
    Не знам од што би можело да биде,можно ли е да ми е од стрес пошто вечерта ми беше многу стресна и нервозна ?

4. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Ако ти било само малку тогаш може да е од овулација

На maca99 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    И јас прво помислив на тоа ,ама не беше малку,туку сосем нормално ,и затоа и се зачудив зошто ми престана :worried:

6. fosil4e1

fosil4e1 Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    1
    imav abortus pred neklolku meseci i posle toa mi kasnese 4 den i pk naredniot mesec 4 dena ,no sega mi docni poveke od 6 dena...a vo meguvreme imav mn stresovi patuvanja..dali e mozno pak da sum trudna??? ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ve molam za odgovor

7. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    261

8. kikagoce

kikagoce Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    менструација

Zдраво имам проблем озбилен со менструацијата ми каснесе11 дена потоа многу ми бесе темна прлјаво какао вино првите два дена ми тецесе полно потоа и парцинја мали тенки потоа 4 ден ми испадна на влоската топце како маслинка толку големо многу ми е страв и згрутцена крв на влоската исто ве молам за одговор помос ви благодаран однапред поздрав

9. D--i

D--i Активен член

Се зачлени на:
    12 април 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Dobro zasto doktorot ne odgovara na site prasanja nee fer :(

10. Lollipop7

Lollipop7 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2012
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    782
    Јас сакам да прашам дали е можно менструацијата да касни од држење на диети? Мене требаше да ми дојде некаде 24-25 април а сеуште немам и дури пред 2-3 дена почнав да имам симптоми. А диетата почнав да ја држам од 18 април. Инаку мене 4-5 пати ми се има случено да ми касни по 15-16 дена.

11. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Да да диетата има доста големо влијание врз менструацијата. И на мене сега ми касни може 10 дена, али тоа е зошто сменив начин на исхрана и дека вежбам. Исто така и лани ми беше, ми каснеше менструацијата цел месец бидејќи и тогаш исто така бев во фаза на слабеење. После тоа ми се навикна организмот и си добивав редовно месец за месец :)
    Немај гајле ќе ти се среди и на тебе менструацијата ништо страшно не е тоа :)

На Lollipop7 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ELT-S

ELT-S Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2011
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    12
    Феминки ај ве молам за совет. Не бев во државата 20 дена, сменив биоритам и се, а пиев и некои апчиња. Добив на 31. март, и сега уште немам добиено, ми касни. :( Немам некои симптоми.

13. AnaMarija-Nikolovska

AnaMarija-Nikolovska Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Имам 13 години и ми касни скоро 3 месеци дали е тоа нормално?
    Благодарам однапред ;)

14. samanthago

samanthago Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    9
    Mene mi kasne menstruacijata po mesec i nesto konstatno.kolku e ova opasno i dali moze da se regulira?

15. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Дали може да не ти дојде менструацијата?

16. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342

Мислиш воопшто никогаш во животот да не ти дојде??? Само ако ги извадиш јајниците, ама тоа повлекува и др. работи како што е пореметување на хормони, нема да можеш да имаш деца...
    ...ма глупости бре прашуваш :$

17. dancing.in.the.rain

dancing.in.the.rain Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    142
    Што кога ќе добиеш повеќе пати во месецот? Ми се случи еднаш и ми рекоа дека е од стресови, од напнатост, од возбуда, но тоа е се почесто во последно време. Понекогаш ме држи и цел месец. Дали е тоа нормала појава? Благодарам однапред.

18. Lollipop7

Lollipop7 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2012
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    782
    .
    И порано ми се има случено,исто лани ова време, поради диети и апчиња за слабеење да ми доцни менструацијата, а исто така и од антибиотици. Потоа наредените менструации ми се редовни. Инаку денес конечно добив... :)

19. Pep18

Pep18 Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    ^ ^

Trebase da dobijam na 3 mesecov a seuste nemam????? Dali e normalno? i nemam nikakvi simptomi

20. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    Јас сакам да прашам нешто..
    Пресметав на календарчево дека идната менструација ми се паѓа баш кога сум на одмор и 6 дена ќе ми трае како и секогаш.Несакам да си го пропуштам одморот,а несакам ни да користам тампони и да се ск*нам пред време бидејќи имам само 14 години.Чув за некои апчиња што правеле да ти дојде менстрација порано,и зборев со мајка ми и ми вика тоа не е здраво ти си дете што растеш.А кога зборев со братучетка ми ми рече дека со топла вода на долниот дел од стомакот една недела-две недели пред да идеш на одмор,за да ти дошло порано..Незнам дали е вистина.
    Ме интересира што би направиле вие во овој случај,дали се согласувате со последниов пример и што вие мислите за порано да добијам,што да правам?
    ви благодарам однапред :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.