1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од Era, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Friday

Friday Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    5
    Здраво девојки, денес ми е трет ден одкако ми дојде, и за првпат забележувам дека крварењето е со ист интензитет како и првиот ден и освен крв има и нешто како крвав исцедок во поголема количина, што досега ми се нема случено. Обично третиот ден крварењето ми се намалува или воопшто нема. Не знам зошто сега вака ми се јавува? Што мислите дали има потреба од посета на гинеколог или? Однапред Благодарам :*

2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Јас да прашам, вчера наутро имав малку крв на хартијата кога се бришев и мислев сум добила и си ставив влошка како по обичај. Но до вечерта немав ништо на влошката, и си реков ајде ќе ја носам цела ноќ може ќе пробие до сабајле. Но утринава пак исто, ги имам сите потребни симптоми и уште не ми е дојдено, зошто?

3. majicka

majicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    987
    Пак јас |( Последно добив на 5 февруари, ми траеше до 9 февруари...Пошто ми иди на 28 ден броено од последниот ден од последната менструација, требаше да добијам вчера....ја нема нигде :D Да напоменам дека бев многу настината од кога ми заврши менструацијата, со висока температура, со 4 дена инфузии и плус две дози антибиотици....односи минатиот месец се на се дали имав три пати...заштитени беа....Можно е да ми касни од што бев настината и од антибиотиците? :?: Симптоми имам ко за добивање, градите ме болат, стомакот од време на време ме боли и страшно сум нервозна......

4. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Веројатно ќе добиеш деновиве, мене ми се случи минатиот месец ама не баш крв туку кафеавко и после 2-3 дена добив. :)

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. peregrina

peregrina Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    34
    Добив минатата недела и сеуште не ми е завршено. Денес дека 8ми ден извадив влошката но се излажав целата се извалкав. Дали некој имал некој сличен проблем?

6. Chocolate-me

Chocolate-me Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2014
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    157
    Исто како што кажа и Lovely93 и мене ми се има случено така.. не се загрижувај ;).

Јас сакав да прашам колку години треба за да се стабилизира менструацијата,сум читала 2-3 години.Еве кај мене веќе 3 години има откако ми дојде и никако да се стабилизира,неколку месеци е редовно потоа пак доцни :doh: :?:.

7. Mrs.Carter

Mrs.Carter Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    111
    Се случува , на мене некогаш и 5-6 ден ми е така :D како ќе ја прифати , углавно се чисти.Нема потреба од грижи.
    Сигурно е од тоа , нема од што друго и сама кажа.Не грижи се :)

8. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Толку треба, 2 до 3 години, ама не мора да е тоа, има девојки со нередовна менструација. Ако навистина те загрижува, посети си гинеколог и ќе најдете можеби решение, а ако ништо друго барем ќе ти олесни. :)

На Chocolate-me му/ѝ се допаѓа ова.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Ми дојде денеска. Фала на сите :*

10. majicka

majicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    987
    Ми дојде и мене вчера :hai:

11. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Требаше да добијам на 22 Јануари меѓутоа поради болест и мн лекови ми доцнеше и ми дојде на 8ми Февруари. Нареднава требаше да ми дојде на 8ми Март, а еве е 13ти и се уште ми доцни. Немам никакви тегоби, само градите ми се малку потечени и болни и кичмата ме боли малце. Дали е можно да е изреметено нешто бидејќи претходниот пат многуу ми доцнеше?? Инаку да напоменам, на 14ти Февруари имав незаштитен однос ама ми беше последен ден од менструацијата и мн кратко беше дали 2-3 минутки без свршување.

12. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Не си бремена, хормоните ти се нешто во дисбаланс. :) Не се секирај, ќе добиеш штом ти се потечени градите.

На srcence1607 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. aquafortune

aquafortune Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    23
    Требаше да добијам на 9ти, ме боли стомакот, половината, градите за чудо не ми се потечени. Вежбав многу изминатиов месец, дали е можно од тоа да ми доцни ? Инаку не сум имала незаштитен однос, ама како што продолжува да не ми доаѓа, ми се врти сешто во глава. :@

14. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Следен пат нема да ти дојде :D :D :D :D

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Следен пат ќе дојде и оро ќе игра :D :*

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  16. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    да да така е :D

17. Gabi123

Gabi123 Нов член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Ve molam za odgovor
    Poslednive menstruacii mi tecese mnogu malku a sega poslednata mi dojde 2 dena i prestana , se zagriziv , ako kazam na majka mi deka ne mo doaga i da otidam na ginekolog taa ke pomisli na nesto drugo deka si bremena , sto da pravam ??

18. evelyn993

evelyn993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    314
    Имам редовна менструација и секогаш е проследена со болки. На 28ми ден ми доаѓа секогаш. Се случува понекогаш да добијам и 3-4 дена порано. На пример требаше да добијам на 18ти а добив денес.
    Се тоа супер само ме мачи нешто. Пред 4-5 месеци имав пообилна менструација и ми траеше подолго, до 7 дена. Сега циклусот ми трае 5 дена од кои првите два се со обилно крварење а останатите три имам згрутчена крв. Мислев дека е нормално барем еднаш или два пати во еден циклус, ама дека три дена по еднаш во денот ми падна чудно. Треба да се грижам или е нормално?

19. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Добив денес, фала ти :clap:

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bogd

Bogd Нов член

Се зачлени на:
    16 март 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Posledna menstruacija mi bese na 29.01 na 06.03 mi se pojavi kafen iscedok koj traese 7 dena i ne bese voopsto obilen mislev deka se raboti za menstruacija no krvarenjeto ne bese voobicaeno,bese kako sredna po golemina brown locka na vesot,seksualen odnos minatiot mesec imav samo na 28.02 za sto bi mozelo da se raboti ima li pricina za panika?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.