1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од Era, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    3.303
    Веќе 10-тина и повеќе дена ми касни месечниот циклус, градите веќе недела-две ми се отечени и имам болки во долниот дел на стомакот и стомакот ми е подуен..... Немав ризичен однос за да сум бремена, а и направив тест за бременост кој беше негативен.
    Имав некоја инфекција и превентивно гинекологот ми даде бетадине вагиналети. Прашањето ми е дали може од терапијата (а не би требало-сепак се на природна база) да ми касни? Мн се нервирам и со болката во градите и во јајниците.....

2. BadBoysLover

BadBoysLover Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    17
    ми доцни веќе 3. недели ако не и повеќе досега имав редовна немам односи...што може да е?

3. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Може да бидат многу фактори, стрес, нервоза, антибиотици ако си пиела во последно време, настинка, воспаление на јајници нешто... Исто така хормонално пореметување некое можеби имашш. Повери си најубаво на лекар од што може да е, чим досега ти била редовна а волку многу ти доцни :)

4. BadBoysLover

BadBoysLover Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    17
    со оглед на тоа дека немам имано воопшто односи значи дека не можамд а бидам бремена нели?

5. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    2.947
    Навистина 23 години имаш ? :^) :^)
    Не, неможеш. Од воздух не се останува бремена :)

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  6. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
    ^Не зборувај така, можеби доаѓа спасителот!

На natemila, Beautiful-Princess и Strumfeta17 им се допаѓа ова.
  7. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    И еден (ризичен) однос е доволен за да си бремена, што значи ако сметаш дека бил ризичен провери си. :)

8. fear

fear Активен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2013
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    19
    Se izvinuvam za fontot id na tel sum..posledniot pat imav na 24fev,so ogled ato mesecot e pokratok trebase da mi e dojdeno do sega..vaginalen odnis nemam imano dosega samo analen..i se plasam zosto uste ne mi e dojdeno,nikogas ne mi docnela..od sto bi mozelo da e :/

9. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Ај и јас да прашам нешто, имам редовно менструација, секој месец ми доага точно без никакво доцнење и ми трае по 7 дене. Е сега оваа што ми дојде ми е некако чудна, првиот ден си имав нормално, вториот ич, третиот како темно кафено, четвртиот пак имав, денеска еве пак скрос малце, но да кажаам дека овој месец ми беше малце по стресен. Сакав да прашам дали има причина за паника или е нормално ова?

10. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    13.308
    ^Нормално е. И мене некогаш вака се дешава. Нема причина за паника :)

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  11. fear

fear Активен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2013
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    19
    Odgovorov za koj e namenet? Ili za dvete :)

12. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    13.308
    За натемила беше :) Иначе тебе би можело да ти касни поради стрес, можеби периодов си имала напнати моменти.. Нема потреба од паника ;)

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  13. fear

fear Активен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2013
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    19
    Da se nadovrzam,nemam nikakvi simptomi deka treba da mi dojde,a sekogas gradite me bolele i dolbiot del na stomakot a sega nisto :( sekakvi misli mi se vrtat vo glavata..moze li nekako od analot da se slee vo vaginata??glupo e prasanjevo no sekakvi glupoati mi idat..pomos pls

14. Bile15

Bile15 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2013
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    38
    Јас последен пат добив на 16 фев,ми касни исто,а редовно ми доагаше.

15. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    За разлика од минатите 3 месеци кога ми доаѓаше 10 дена покасно,со болки страшни и психички малтретирања ,овој месец без симтоми и болки си добив на термин ,но со обилно крварење...
    Не се жалам ,подобро е вака :)

16. Katty-Lolly

Katty-Lolly Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    6
    Здраво девојки, гледам дека скоро сите во темава пишувате за нередовноста на менструацијата па и јас ќе почнам од таму. Покрај тоа што имам нередовна менструација (ми касни по 5-10 дена, сепак секој месец ми доаѓа и ако со закаснување),последните 2-3месеци имам заприметено на влошката дека има некои ''парченца'', ни јас не знам како да ги опишам, како тенка кожичка, леплива, растеглива, да речам како мрсул со розево-црвенкаста боја....Што би можело да биди тоа? Има ли некоја друга девојка со сличен проблем?

17. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.970
    Допаѓања:
    21.159
    Мислам дека тие парчиња секоја девојка ги има и не е ништо страшно,туку е нормално,се чистиме,а баш точно да ти кажам од што се незнам мислам дека некоја феминка во еден пост имаше убаво објаснето претходно.Сепак она што е битно нормално е тоа и нема место за паника.Поздрав

18. Katty-Lolly

Katty-Lolly Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    6
    Охх една грижа помалку... Фала :)

19. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.089
    Месец дена, три докторки и околу 5000 + денари подоцна, менструација не сум добила. Мислам, веќе немам логично објаснување зошто ова се случи. Чудното е што мислам дека маткава се зафркава со мене. Штом стигнам на гинеколог добивам лесно крварење, кое ме трае дури не излезам од таму. Бев кај матичната, бев кај рандом препорачан гинеколог во клиничката болница во Битола, а од таму во Плодност. Ќе испитале хормонален статус, мхм, штом добијам !! Никогаш !! А да добијам да превземеа нешто, зашто верувајте ќе си пукнам. Константно сум нервозна под ПМС притисок. Ви се случило да ве прескокне цел месец , со претензии дека следниот месец ќе се повтори ситуацијата ??

20. jessicaalba7

jessicaalba7 Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2012
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    17
    Девојкиииииии...
    Имам 14 и пол години, менструација имам веќе три години и секогаш ми каснела по само неколку дена, најмногу десет, а еве сега ми касни 20 дена :sweat: Ви се има на некоја вака случено? Многу се плашам. мислам дека нема икогаш да добијам........... Односи нормално дека не сум имала......... :sweat: :sweat:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.