1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од Era, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Да ве прашам нешто.
    Овој месец добив првин на 4 април што ми беше слаба менструација за разлика од претходните месеци каде ми била обилна. Ми трае 3 дена.
    После 2 недели добив на 22 април што не ја очекував и незнам чудно ми беше. Значи не сум бремена да се разбереме.
    Од што може да е. И овој период ми беше слаба нешто.

2. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    Да не си била нешто под стрес, нервоза, напнатост. Инаку хормоните ти се збуниле нешто, штом си добила 2 пати за еден месец. Да не се грижиш оди на лекар, хормони провери. Позз :) се најдобро.

3. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    3.437
    И јас мислам дека се хормоните. Јас кога добив два пати во еден месец хормоните не ми беа во ред па пиев Диане -35.
    За посигурно испитајси хормони .

На buba4e89 и makedonkamak им се допаѓа ова.
  4. lana666

lana666 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    55
    jas sum 12 godini i ova mi e prva godina od menstruacijata. Prvata menstruaccija mi bese na 17.12.2013. mi traese 5 dena, potoa duri mi dojde na 23.01.2014, no isto mi tecese kako i prvata menstruacija, potoa mi dojde duri na 27.03.2014, no mnogu malku mi tecese i mi traese samo 3 dena, potoa pak mi dojde na 14.04.2014 i sega imam vo momentot. no isto samo malku mi teci, no mi trae 5 dena. neznam sto da pravam. majka mi ja prasav i taa mi rece deka ne mi e mnogu redovna bidejki ova mi e prvata godina. ve molam za sovet

На Sunnny му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Убаво ти рекла мајка ти, ова е сосема нормално. За менструацијата да се стабилизира потребни се 2 до 3 години, а тебе ти е тек првата. Уживај, се е во ред. :)

На Twinkles и lana666 им се допаѓа ова.
  6. SiMpAtIcNaTa

SiMpAtIcNaTa Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    1.720
    Дали на некој му се случило да му касни, поради тоа што почнал да вежба? ( вежбам секој ден, веќе два месеца по саат, саат и пол) Последен пат ми дојде на 07.04 а сега имам симптоми ( отечени гради и болки во долниот дел на грбот) ама уште немам добиено. Последен пат имав односи од коа ми заврши, со заштита така да мислам дека не сум бремена. Пиев само глукозамин периодов.
    Знам дека е наубаво да си отидам на лекар ама ете |(

7. milicka85

milicka85 Нов член

Се зачлени на:
    15 мај 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo nova sum na forumov imam edno prasanje i sum mnogu zagrizena :( porodena sum veke 6 meseci i ne dobivam menstruacija nikako a pred da se porodam naprveniot pap test pokaza cin 1 a poroduvanjeto mi bese so carski rez hitno operiranje bidejki me fati apendiks i sum imala i cista vnatre koja ne mi ja otkrile a sum ja nosela vo sebe a redovno odev na kontrola i za vreme na bolkite od apendiks vo 38 nedela mi puknala i cistata i pod hitno me operiraa iako doktorite ne znaeja seuste za cistata koga me otvorija ja vidoa vnatre vo jajnikot i mi bese izvasden edniot lev jajnik
    sega moeto prasanje e dali ima nekoj slicno vakvo iskustvo da ne dobiva menstruacija dolgo vreme i so cin1
    dokolku ima pisete da slusnam i vasi mislenja
    pozdrav don site

8. milicka85

milicka85 Нов член

Се зачлени на:
    15 мај 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo nova sum na forumov imam edno prasanje i sum mnogu zagrizena :( porodena sum veke 6 meseci i ne dobivam menstruacija nikako a pred da se porodam naprveniot pap test pokaza cin 1 a poroduvanjeto mi bese so carski rez hitno operiranje bidejki me fati apendiks i sum imala i cista vnatre koja ne mi ja otkrile a sum ja nosela vo sebe a redovno odev na kontrola i za vreme na bolkite od apendiks vo 38 nedela mi puknala i cistata i pod hitno me operiraa iako doktorite ne znaeja seuste za cistata koga me otvorija ja vidoa vnatre vo jajnikot i mi bese izvasden edniot lev jajnik
    sega moeto prasanje e dali ima nekoj slicno vakvo iskustvo da ne dobiva menstruacija dolgo vreme i so cin1
    dokolku ima pisete da slusnam i vasi mislenja
    pozdrav don site

9. izabela.nik

izabela.nik Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2013
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    6.111
    како се справувате со пмс и менструални болки ? јас имам многу јаки и пијам кетонал

10. lagunacom

lagunacom Нов член

Се зачлени на:
    16 мај 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo jas sum nova na forumov gledam pisuvate se jas se trudam so partnerit 1god da zabremenam a nisto se e vi red so dvajcata a nisti nesto da pieme probuvame pomos :(

11. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Мене овој месец многу порано ми дојде, околу 10 дена, сега имам ама се осеќам како во ПМС да сум, буквално само јадам и спијам, а порано па знаеше и по 10 дена да ми закасни, а не верувам дека уште не ми е регулиран. :?:

12. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Се случува де, како што може 10 дена да ти закасни, така може и да ти подрани. Ништо страшно. :)

13. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.379
    Допаѓања:
    17.576
    Јас мислам дека наглите промени во климата овој период многу влијаат на цел организам.
    Мене никогаш не ми дошло порано, секогаш над 5 дена доцнење, а сега ми се појави знак на 5 дена пред датум од последниот пат, што ми е невозможно. Можеби дека пиев циклопрогинова, велат дека со нив се нормализирал циклусот. Ама чувствувам и други промени во организмот, па мислам дека климата влијае на мене :lol: (а знакот за добивање, оптимистички ќе го сметам за знак за овулација, иако и таков сум немала до сега за таа цел :lol: )

14. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.272
    Допаѓања:
    8.904
    Да и јас се согласувам. Се ми се испоремети месецов. Секогаш сум имала ептен точен мензис,а сега еве добив речиси 10 дена порано. Немам некои големи болки,се е нормално,само што беше неочекувано.

15. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.214
    ^ И мене ми беше многу чудна менструацијата периодов :wasntme: Ми подрани 6 дена, а секогаш, ама буквално секогаш добивам на 28 (како швајцарски саат сум :D ). А бев на службен пат, па си реков ај, од промена на клима. Ај што добив порано, туку ми беше чудно и тоа што стомак воопшто не ме болеше, а инаку секогаш имам страшни болки и не ми поминува циклус без кетонал, дури се случувало и мајка ми да ме боцка со кетонал кога сум имала неподносливи болки (медицинско лице е инаку) :sweat: И обично секогаш ми излегува по една голема акна пред да добијам, а овој пат ништо, лицето ми беше чисто како и секогаш, а ни градите не ме болеа како пред добивање.

Дали е до времево, до што ли е, ама еве и другаркиве, и мене, и вас тука ве читам, сите сме изреметени :D

16. KourtneyK

KourtneyK Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    16
    Значи вака имам 16 години... во мај требаше да добијам на 7 ама добив на 21 и 1 ден и 2 ми течеше нормално и вчера вечерта ми течеше кафено и денес 3ти ден ми тече пак така кафено незнам дали е нормално ...

17. ane12345

ane12345 Нов член

Се зачлени на:
    23 мај 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    здраво, имам 15 години.. минатиот месец воопшто не добив а и овој месец ми доцни, знае некој зошто е тоа така?

18. ladybug1

ladybug1 Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    2
    Здраво, дали некој знае дали е можно да ми задоцни менструацијата повеке одколку што треба бидејки пијам чај од ајдучка трева,коприва,кантарион,невен и мајчина душица (мешавина,сето заедно) бидејки едниот јајник ми е полицистичен? Мене обично ми доцни,ама овојпат ми доцни можеби 2 недели,дали е можно бидејки чајот, го пијам редовно веке 1 недела?

19. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.755
    Допаѓања:
    32.852
    Се случува, ништо страшно. Освен ако си имала односи, па од тоа да ти е ризично.

20. mid

mid Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    11
    Здраво женски сакам да ве прашам дали знаете вака некоја како мене ментруацијата да и иди секога после 34 денови и натаму, пример ако ми дошло минатиот месец на 1ви сега оприлика го очекувам негде на 5-6ти, а немам сексуални односи.. тоа ми се случува уште откако ми е дојдено ..

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.