Менструација

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од Era, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. MadeToLove

MadeToLove Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    20
    Можно е, бидејќи не внесува доволно масти, што се потребни за хормоните што го регулираат менструалниот циклус.

Како што кажа Мишела можно е да ти е слаба крвта, т.е. железото да ти е ниско и поради тоа да не ти доаѓа. Направи си крвна слика. А, исто и мене ми се има случувано повеќе пати, и мене не ми дојде во јуни, месец и пол ми доцнеше, а исто така ги имаше сите симптоми за добивање.

2. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    6.449
    Сакам да прашам како се викаат апчињата за одложување на менструација и колку чинат? И како се пијат, секој ден по едно и откако ќе прекинам да ги пијам следниот ден ќе добијам?

3. MonikaIlieva

MonikaIlieva Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2014
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    4
    здраво да прашам
    последна менструација ми беше на 20 јуни а сега ми касни можно ли е да сум бремена

4. Aryana

Aryana Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    71
    Ако си имала во меѓувреме незаштитени односи, можно е.

5. angelinaskopje

angelinaskopje Активен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    1
    zdravo sakam da prasam koga ke mi mesecen ciklus imam bolki mestrualni vo dolniot del na stomakot i polovinata se do narednata mestruacija dali e toa vo red i sakam da stanm pobrgu majka dali ima nesto vrska toa a redovna mi e sekoj mesec samo stomacnite bolki ve molam pisete nekoj

6. Hristina-t

Hristina-t Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2013
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    13
    Сакам да прашам од што може да се добие црна менструална течност,веќе трет ден имам менструација ама речиси е црна.Навистина ме загрижува ова бидејќи никогаш не ми се случило вака :o .Зошто и дали е нормално да се има црна менструација?

7. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Мене ми се случувало така еднаш или два пати во годината, на гинеколог ми рекле ок е.

8. zartom

zartom Нов член

Се зачлени на:
    17 јули 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, sakam da prasam mi kasni 5dena ima li sansa da sum bremena imam vrtoglavica i se custvuvam neraspolozena ve molam za sovet. Vi blagodaram ;(

9. pinkberry01

pinkberry01 Нов член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво!Имам еден проблем,меструацијата ми касни 15 дена,последен однос имав пред 1ипол недела и се плашам да не сум останала трудна,а иначе тој не сврши во мене..ако може некој да помогне бидејќи ми е страв :|

10. pinkberry01

pinkberry01 Нов член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво!Имам еден проблем,меструацијата ми касни 15 дена,последен однос имав пред 1ипол недела и се плашам да не сум останала трудна,а иначе тој не сврши во мене..ако може некој да помогне бидејќи ми е страв :|

11. pinkberry01

pinkberry01 Нов член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    ако ти касне повеќе од 10 дена е загрижувачки,немај гајле ке ти дојде кога тогаш ;)

12. plavusaa

plavusaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    3
    здраво
    на мене ми доцни менструацијата веќе 10 дена, пред 2 недели имав неколку кафеави капки и тогаш помислив дека ќе ми дојде но тоа траеше само еден ден и беа неколку капки. Сега имам благи болки во стомакот а градите не ме болат. Многу сум загришена да не се работи за некој здравствен проблем

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    И да не сврши тој во тебе ако е без кондом може да се фати иако шансите се мали ама се фаќа.

14. solnishko

solnishko Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    73
    Па вака, ми доцни 1 недела. Претпоставувам дека е од стрес, бидејќи секогаш имаме заштитен однос и се раазбира свршува надвор од мене, во кондомот кој секогаш го проверуваме. А, никогаш до сега не сум била под поголем стрес, 1ва година на факултет, делење стан со
    ужасни
    цимерки, во устата бабулици почнаа да ми излегуваат од нервоза.. Што мислите вие, имам ли причини за паника? :worried:

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Не.

16. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.948
    Допаѓања:
    1.263
    Вчера добив и се беше океј, си ,,течеше,, нормално. Денеска значи втора ден немам-онака малце само темна боја и тоа кога идам во веце при бришењето се забележува бојата. Знае некој зашто така? :?:

17. kaatty

kaatty Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    397
    ве молам некоја од поискусните да ми каже дали има приЧина да се грижам :( знаЧи вака јас си добив овој месец се нормално и регуларно и вЧера ми заврси утрово кога бев во вц приметив дека малку имам кафеаво на тоалетната а од пред половина Час имам болки како кога добивам првиот ден и ја имам повторно црвената тетка :@ целата сум збунета прв пат ми се слуЧува ова?????????? :sweat:

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Си имала односи пред тоа?

19. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.948
    Допаѓања:
    1.263
    не во скоро време сум немала односи... т.е веке година дена..

20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Хмм, па може од некој стрес, нервоза, промена на време.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.