1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од Era, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Па и 4 ден не е страшно. Или стави си тампон или тој ден издржи. Веќе од 5 ден можеш и така да се бањаш. Јас така сум правела :)

2. Angela12345

Angela12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2012
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    27
    И мене така ми доага и јас не сум била на гинеколог а сакам да одам :)

3. cveke123

cveke123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    633
    Само што добив.. И ова ми е втор ден.. Ама секој ден по многу малку..
    Може да се случи нагло да има на пример во понеделник или пак утре?

4. izaaaaa

izaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    46
    Ми касни 16 дена ...Направив тест за бременост испадна негативен ..бев вчера на гинеколог на ехоо ме гледаа нема никаква трага од бременост и сакам да знам од што може толку да ми касни.Значи имам нередовна менструација, ама ми каснело до 5,6 дена најмногу...али сега не знам од што вака може да ми биде ...Дали му се случило нанекој ова? :?: Иначе треба да одам на контрола на ехо после десет дена ако не добијам за па да ме видат со полна бешика......

5. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.619
    Допаѓања:
    9.011
    Да,Иза,мене лани ми каснеше цели 17 дена.Многу паника кренав,мислев дека сум бремена,но не било тоа,веројатно од стрес било.
    Цело време бев намуртена,на тоа сеќавам,и не ми се зборуваше со никој.
    Штом и на ехо те гледале,сигурно не си бремена,не се нервирај ;) .
    Мој совет ти е да се опуштиш,да не мислиш,повеќе да се движиш,и ќе ти дојде.
    И пиши секако овде :!: поздрав

На izaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    Пиете ли апчиња за многу болна менструација и дали се здрави апчињата јас пред малку се напив беналгин пола апче многуу ме боли стомакот сум слушнала дека од апчињата се намалувала болката ама траело подолго менструацијата дали е точно?

7. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Пијам само кафетин, инаку нема врска дека трае подолгу менструацијата.

8. macich

macich Активен член

Се зачлени на:
    10 септември 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo devojki... Do sega sum imala redovna i normalna menstruacija,ovaj mesec imav simptomi za da mi dojdi i seto to no od ochekuvanoto mnogu malku mi pochna so kafeavo i ete mi ostanaja ushte 2 dena i ushte kafeavo,mi se gadi,nekam da pomislam na jadenje i sl..Vo nas preovladuva strav dali e mozhno da ima neshto?Ve molam posovetuvajteme sho da pram :worried:S pozz

9. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.836
    Не се секирај, овие денови ќе ти дојде. И мене вака ми се случувало, неколку дена кафеаво и после ми доаѓа.

10. wizardess

wizardess Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2012
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    46
    Не разбрав што сакаш да кажеш...Мастурбираше, па ги збуни поимите менструација и мастурбација или...? Инаку сум прочитала некаде низ форумов дека некои девојки чувствуваат главоболка за време на секс, па може е нешто слично на тоа. Сепак, се будат хормони, забрзана циркулација и такви работи...

11. Divajn

Divajn Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    225

Јас Кафетин менструал гледам да имам секогаш при рака, зашто порано имав многу болна менструација па уште каков анелгетик не пробав, ама овие најубаво ми делуваат.
    За тоа дека ќе ти трае подолго менструацијата ако пиеш апчиња нема врска, едино од аналгин колку јас знам знае да биде пообилна ( да тече повеќе ) :)

12. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    3.437
    Секогаш пијан Кафетин. Мислам дека не, мене никогаш не ми се случило иако секогаш пијам апчиња. Секогаш ми трае по 6-7 дена.

13. bickag

bickag Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2011
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    38
    Zdravo,se raboti za mojata majka.Ima 51 god,poslednive godini ima redovna menstruacija,vo tekot na zivotot imala problemi so krvarenje,so neredoven ciklus,obilen i taka natamu.....Megutoa ne bilo nesto seriozno.Sega i se sluci da krvari megu dva ciklusi.Ne e obilno no me interesira za sto moze da se raboti.Dali e normalno vo tie godini?I dali se raboti za klimaks....Pozdrav!!!!

14. stefu6ka

stefu6ka Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    1
    hey zenski jas dobiw na 13 god ama imaw mnogu bolna menstruacija nekogas se slucuvase da odam i na infuzij 2 godini primav inekcii za da izdrzm no godinava se odluciv da odam na genikolog(na exo zatoa sto uste sum nevina)
    toj mi dade apcinja koj pomagaat da se regulira menstruacijata od togas mi e redovna nemam nitu bolki fala mu na boga :) zato moj sovet e da se poseti genikolog podobro e :) ;)

15. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.664
    Ви се има ли случено да ви дојде, а без притоа да имате некои симптоми на пмс?
    Обично пред да ми дојде имам болка во градите на допир, многу нагли промени во расположението, зголемен апетит, а сега ништо. Освен ненормална желба за секс :$ и неколку акни. Ме почуди ова, оти прв пат вака ми е. Обично ептен ми се изразени овие симптоми.

16. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.272
    Допаѓања:
    8.904

Имаш мензис моментално? Затоа што зголемената желба за секс е покарактеристична за периодот на овулација отколку за пмс.

На starbucks му/ѝ се допаѓа ова.
  17. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.664
    Да, да, имам моментално. Пред 2 дена ми дојде. Ептен зголемена желба имав. Ми е чудно само што немав некои други симптоми.

18. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.272
    Допаѓања:
    8.904
    Можеби не биле толку изразени. Јас пмс-от го `контролирам`(повеќе пмс-от мене ме контролира ама ај :D ) со избегнување на одредени типови храна и зголемена физичка активност. Тоа ти буди хормони на среќа и ја намалува нервозата,подуеноста и сл. Можно е несвесно да си имаш најдено нешто што ти делува во полесно препродување на симптомите.

На starbucks му/ѝ се допаѓа ова.
  19. d.y.n.a.m.i.c

d.y.n.a.m.i.c Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Имам неполни 16 години и се уште немам добиено менструација , утрово на тоалетната харија забележав дека има црвено, но на гакичките немаше ништо , исто така имаше и вагинален исцедок.Би сакала да знам дали се тоа симптоми дека ќе добијам наскоро или може да е нешто друго.

20. marinella501

marinella501 Активен член

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Zdravo, imam mnogu golemi bolki na jajnicite i mi kasni vekje 5 dena i od vreme na vreme mi se vrti.. ne me bolat gradite a obichno pred menstruacija me bolat premnogu, pa duri i na dopir.. bolkite mi se tolku silni shto doagja do stepen da nemozham da se ispravam od grchevi. I mislam deka cela krv shto treba da dobijam mi e sobrana vo jajnicite i vo sekoj moment kje mi pukne.. Dali nekoja imala vakvi problemi? I dali nekoj znae shto bi mi bilo? Bidejki bev na doktor, ama doktorot beshe tolku nezainteresiran shto koga mu kazhav deka mi kasni mi reche devojche zashto si doshla, te boli sigurno poshto treba da dobiesh, a mnogu se porazlichni ovie bolki od bolkite pred menstruacija.. Vi blagodaram.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.