1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од Era, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. MaTo

MaTo Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    20
    Штом си забележала црвено тоа значи дека ќе ти дојде. Така беше и кај мене на почетокот т.е. првиот пат кога ми дојде :) немаш ли некој други симптоми? например те болат гради?јајници?матка?стомак?нервозна си?

На d.y.n.a.m.i.c му/ѝ се допаѓа ова.
  2. d.y.n.a.m.i.c

d.y.n.a.m.i.c Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    во последно време многу сум нервозна и многу бргу го менувам расположението, на пример додека се смејам со другарките одеднаш се онерасположувам и станувам сериозна без никаква причина, а од др. симптоми немам... :|

3. MaTo

MaTo Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    20
    Не грижи се мислам дека тоа со црвеното е доволен симптом дека наскоро ќе ти дојде менструацијата, ако не ќе посетиш доктор и тој ќе ти каже :)

На d.y.n.a.m.i.c му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.939
    Мислим како да ви кажам. Ова веќе нема смисла. Неколку дена пред меснтруација како аждер сум. Јадам се што ми се најде на пат. А и се што нема. :!:
    Кога ќе добијам, првиот ден сум тужна, и се ме боли. Останатите денови, се дерам, плачам, се смеам, и се во рок од минута. (израчунајте колку минути се тоа )
    После менструација сум истоштена, нервозна, не дај боже некој да ми пререче нешто. Одма му праќаш „the look“ и знае дека конверзацијата завршува тука.
    :D
    После мажите се жалат. А нас како ни е?

Едит, прашањето го заборавив :D
    На сите ви е вака во менструација или хормоните ми се пре изумирање?

На La.Reina.Del.Sur му/ѝ се допаѓа ова.
  5. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    Значи вака...
    Не удрив кусур, ама сега гледам дека сум за ќотек , или можеби не.
    Август имав 2 пати менструација.
    Прво добив на 1-ви, после тоа на 20-ти... Сега осеќам дека утре ќе се разбудам крвава...

Некој има врска со ова?
    Понеделник ќе одам на гинеколог, ама ќе ме изеде од внатре до понеделник

6. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Хехехе,нема ништо страшно тука се е нормално,не ти изумираат хормоните ;) .Мене пред да ми дојде како и тебе ми се јади,само што јас сум ептен нервозна пред да ми дојди,а не откако.И да,првиот ден се ме боли,стомак,гради,половина па си тажам и нервирам дека ме боли се.Во глобала тоа ти е ПМС :D Не ни е лесно богами нас воопшто.

На Micheleljubov му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.878
    Допаѓања:
    81.140
    Реина, оди си на гинеколог за секој случај, да си бидеш на раат.
    Ако си била на одмор, си менувала клима, можеби од тоа така ти биднало.
    Или пак највообичаеното - стрес. Мене лани така ми направи циклусов, баш овој период и после си се нормализираше. :)

На La.Reina.Del.Sur му/ѝ се допаѓа ова.
  8. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.542
    Допаѓања:
    3.097
    Значи, не добив одговор каде што прашав, а сакам да си легнувам поранко. :D

Можам ли да ставам вагиналети ако имам добиено?!
    Конкретно, овие.
    http://www.alkaloid.com.mk/plantagin-en.nspx

Не пишува на нив дали смеат да се ставаат, немам ставано порано, врска си немам.
    Ова ми е втора вечер кога треба да ги ставам, денес добив.

Увидов дека ми помагаат и не сакам да чекам да ми помине, оти искрено, ќе спобудалам.

9. feferona

feferona Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    94
    ^ По завршувањето на мензисот продолжи, бидејќи ако ги ставаш на добиВено нема ефект, ќе се стопи вагиналетката( било каква) и ќе падне побрзо од што треба. Нели при топењето навлегува во матката "ја чисти" , а во стоечка положба се исфрла. Со мензис не ни навлага во матката. ;)

10. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.542
    Допаѓања:
    3.097
    Јас ставив синоќа, сабајлево увидов дека пак исто ко вчера ми се беше намалило тоа и дека не ме боли, така да, мислам оти колку толку делувала. Плус тоа, сабајлево кога станав ми протече ко нешто бело на влошката, претпоставувам оти тоа истекло, не знам.
    Вчера ми беше најобилен ден, денес помалце имам, така да вечер пак ќе ставам, мислам оти ми помагаат и вака.

11. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Секогаш ми доагаше менструација на 30иот ден од првата менструација па до пред 3месеци, овие три месеци ми доага на 35ден дали тоа е здраво или треба да посетам гинеколог

12. LadyH

LadyH Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    85
    јас мислам нема потреба од паника, мене ми се деси истото добив на први па на 22 и сега кај и да е треба да добијам, само дај боже нека порани барем два дена! и да, постои ли начин да се убрза овој процес?

13. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    Фала ви на тие што се потрудивте да одговорите...

Си го прашав гинекологот и ми кажа дека нема место за паника.
    Никогаш не сум имала редовна менструација, како прво, а како второ климатските промени секако дека влијаеа :D
    и да точно беше... наредниот ден се разбудив поплавена во крв, мислиш су колела ]:)

14. M-lady

M-lady Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    6
    ми касни скоро 2 месеции незнам соо да правамм... мн ми е тешко ве молам за помош дал има нешто што може да се направе за да ми дојдии оти ужасно ми е тешкооо... :sweat:

15. barbyyy

barbyyy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    297
    Вчера ми дојде, и до сега како што знам црвено е, крв. Ама еве сега црна ми е влошката, ќе може некој да ми каже што и како е?
    и јас го имам истиот проблем што може да е тоа

16. aleks26

aleks26 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    97
    Не е ништо страшно и мене тоа скоро секогаш ми се случува да имам црно на влошката и тоа цела да е направена или првиот ден или последниот и тоаа она црно катран.

17. barbyyy

barbyyy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    297

а тие како грутчиња или како да ги наречам како точки, ама црни, и не се крв само, туку како човече мало да речам не буквално човече ама ако го фатиш со тоалетот секако и каа тегаво е незнам ме сваќате нели не се размачкува незнам како да кажам ај сигурно ме свативте

18. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.878
    Допаѓања:
    81.140
    Тие „човечиња“ што ги викаш се всушност парченцата кои испаѓаат кога за време на менструацијата се лупи задебелениот ѕид од матката. Не знам дали се сфативме, ама ова е тоа, црвенките топченца од сликата во спојлерот.
    И не се ништо страшно - нормална појава е.

На barbyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. barbyyy

barbyyy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    297
    ее така да за тие прачиња зборам значи не е нешто страшно си викам да не има нешто.
    а да не знаеш зошто би се лупел здебелениот ѕид од матката,инаку пробуваме со дечко ми да имаме дете па си викам да не е нешто страшно ама ете не било сепак фала што ми кажа многу ми помогна Mishela

20. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.878
    Допаѓања:
    81.140
    Па не знам колку убаво и точно ќе објаснам, ама еве ќе се обидам. :)
    Во текот на циклусот, поточно во овулацијата се исфрла зрела јајце-клетка (која е спремна за оплодување) и низ јајцеводите оди до матката.
    Самиот репродуктивен систем на организмот си се спрема за оплодување и затоа ѕидовите од матката се задебелуваат, за да може јајце-клетката да се „вгнезди“ во матката и ако се има полов однос и ако дојде до оплодување, тука си се развива ембрионот. Ако не дојде до оплодување на јајце-клетката, таа се распаѓа (колку што се сеќавам) и ѕидовите на матката почнуваат да се лупат (настапува менструација), па испаѓаат и ваквите парченца кои си ги забележала.

На barbyyy му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.