1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструaција

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од CrvenoJagotce, 9 ноември 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. supernova

supernova Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Колкави се можностите да се забремени откако ќе престанат плодните денови? Еве скоро трет ден ми доцни,додека траеја плодните денови имавме заштитен однос,а после тоа не,ама никогаш се нема случено до сега да сврши во мене.Имам секавични болки во пределот кај матката,како за секоја редовна менструација,и градите ми се осетливи,но ова ми се случува прв пат. Дали ми доцни поради променливото време? Ви благодарам однапред!!

2. doll

doll Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    115
    Навистина ми е потребна помош ....Минатиот месец имав редовна менструација и нормална.После година дена за прв пат имав односи , и тоа баш во текот на менструацијата.Се беше ок , ништо не се случи ...Овој месец мислам дека излудев ...Ми доцни веќе цели 10 дена , многу сум подуена ништо неможам да облечам :( По мене минимални се шансите за бременост , бидејќи ги имам сите симпотоми на пмс. а освен тоа односот беше за време на менструалниот циклус кога се минимални шансите за забременување а и ејакулацијата беше надворешна.Ми се случи секс после година дена , заљубеност ...променливо време ...можно ли е сето тоа да влијае ?? Навистина ми треба помош , Благодарам !! :*

3. m.ine

m.ine Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Sakam da prasam zosto imam neobicen problem so menstruacijata. Imam 20 god. i imam redoven ciklus, no poslednite 2 meseci dobiv na 20 dena i menstruacijata mi e nekako suva, bleda i kolicinski malku i mi trae samo 2-3 dena.dali i na nekoj druga i se slucilo taka ?

4. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Мене ми се случи минатиот месец, ми траеше само 3 дена и имав малку количински. Не знам ни јас зошто, и јас прашував на форумов. Ми имаат кажано дека тоа може да значи и бременост, ама веројатно треба да имаш и други симптоми. А можеби ти е хормонски, па ако не се подобри обрати се на гинеколог.

5. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Мислам дека нема шанси да си бремена, штом сигурно свршил надвор, инаку не ти е гаранција тоа што се минимални шансите за бременост. Може да постојат многу фактори, штом имаш симптоми ќе добиеш, ако не почекај уште некој ден и направи си тест за бременост, за секој случај. :)

6. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    244
    За бремена,нема шанси да си бремена.Бидејки и мене ми каснеше скоро две недели и бев сигурна дека не сум бремена,еве вчера добив.Значи може да е од стрес,временски промени и сл.
    Немај гајле наскоро ќе ти дојде штом викаш дека си подуена и дека ги имаш пмс симптомите.

7. UnknownLadyDi

UnknownLadyDi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    951

За бремена да си, не си.Опушти се во секој период кај жените може да настане хормонален дисбаланс, кој што е последица на стресот.Се ќе биде во ред.Без нервози со тоа ја одложуваш уште повеќе посетата на тетката со црвено ферари :D :D

8. A.J

A.J Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    2
    да прашам колку денови е нормално да ми касни и колку ви каснело вас ми касни веке 4 дена а минатиот месец ми дојде 1 недела порано :/

9. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Нема нормално или ненормално, тоа е индивидуална работа. Некогаш ќе добиеш на време, некогаш малку ќе ти доцни, а некогаш малце ќе ти порани. Ете и минатиот месец ти е доказ за тоа. :)
    Но, доколку мислиш дека имаш причина да се сомневаш на бременост, тогаш провери си. А ако не почекај си, ќе си дојде. Мене ми се има случено најмногу две недели да ми касни, а си имам редовна менструација. Се случува. :)

10. k-sweety

k-sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    4
    Здраво Феминки :D еве и јас го имам овој проблем ми доцни 4 дена но пред некој ми покажа кафеава нијанса но сеа нема ништо и ми е страв но имав стресни денови можеби е и од тоа и сега немам уште добиено ве молам за совет :* pozz

11. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Ќе добиеш деновиве штом си имала кафеаво, не се секирај. :)

12. natasssa

natasssa Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Zdravo .... Jas nemam problem so docnenjeto :D nego so obilnoto krvarenje ... Poradi ovoj problem sekoj mesec odam na ginekolog i se e OK .. Poslednite nekolku meseci menstruacijata mi trae i po 10 / 15 dena , prvite 7 dena mi e najnormalna no potoa e obilna i mi izlagaat nekoi prtalcinja ( gadni ) .. Pri prvoto obilno krvarenje mi gi prepisaa orgametril , ubavo i objasniv na doktorkata deka tie apcinja se pijat 10 dena no ona koa zapna ne ke gi pies 2 meseci , no pocnaa da ne deluvaat jas gi pijam a menstruacija dobivam , na svoja glava gi prekinav apcinjata iskrvarev i eve sto mi se desava ..... Pozdrav i se nadevam deka nekoja od vas ke moze da mi pomogne ...

13. k-sweety

k-sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    4
    Здраво феминки пак јас :D уште немам добиено но имам болки во стомакот ниското долу и се чувствувам како да ми доага како да ми тече :D и ми е страв требаше на 23 ми покажа кафеава нијанса така 2-3 дена не многу еве веке сме 30ти бев под стрес сакам да знам од стрес колку мозе највеке да ти касни зс веке 7 дена така со кафеавата нијанса.ПОЗЗ ве молам за совет

14. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Ако мислиш дека има потреба, направи си тест за бременост, во спротивно чекај и доколку сакаш можеш да побараш мислење од гинеколог. :)

15. k-sweety

k-sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    4
    Здр :D еве денеска бев на гиниколог и ми кажа дека нема ништо посебно ми даде едни апченца за 5 дена да ги пијам ПРИМОЛУТ НОР па ке видиме што и како ке биде ако негој ги има пиено нека пише.Позз

16. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Јас ги имам пиено летоска, и мене ми ги препорача гинекологот за да предизвикаме да добијам бидејќи ми каснеше една недела веќе, а ми се ближеше летување. Од тогаш неколку месеци циклусот ми беше како швајцарски саат, ама првиот пат кога ми дојде од кога ги прекинав имав страшни болки дента кога добив, ни пола од тоа не ме болело при добивање, всушност мене ич не ме боли, а тогаш се виткав дури, цел ден не станав од кревет. :sweat: И имав пообилна менструација. Но, не се плаши да ги пиеш, поготово штом ти се препорачани, не мора да значи дека и тебе ќе те боли. Поздрав. :)

17. k-sweety

k-sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    4
    Фала многу за мислење но ми има каснето и еден месец но кога добив исто така и мене ме болеше мн имав болки знам дека и сеа ке има спремна сум и на тоа :P

18. k-sweety

k-sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    4
    Извини од апчињата пиесе 2 во ден по едно?

19. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Да, 4 дена ги пиев по два пати на ден.

20. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.375
    Допаѓања:
    1.448
    и мене исто така ми препиша гинекологот прималут нор ама тој мене ми рече да пијам 10 дена 2 пати на по едно да пијам.Зашто мене ми касни скоро 3 недели имам и ПЦО.Ама многу ми е гадно од нив и главата ме боли и све омаласкана сум ми се гади не можам да јадам дали и кај вас е така.

поздрав ;)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.