1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструaција

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од CrvenoJagotce, 9 ноември 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Schmetterling4

Schmetterling4 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    51
    Значи менструација имам веќе 3 години ,откако почнав да добивам никогаш не ми било редовно.Значи секогаш добивам на секој 2 до 3 месеци зависи, никогаш не сум имала месец за месец.На почетокот во ред ајде со тек на време ке се стабилизира но бидејќи ми беше страв отидовме на гинеколог со мајками.Ме прегледа докторот со ултразвук бидејќи сеуште не сум сексуално активна и рече дека се е во ред, дека можеби е и наследно од мајками дека и она имала исто како мене кога била помлада.Но имам поголема сестра нејзе и се се во ред.Сега добив на 15 септември и сега дури на 1 ноември но сега последниот пат кога добив само првиот ден имав црвена течност другите 3 4 дена кафеава и многу се плашам да не нешто не е во ред со мене.Што мислите вие?

2. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    исто и мене не ми е редовна,некогас ми доцнни повеке некогас помалку,последниот пат 2 недели доцнесе но ми се има слу;увано и по 2 месеци да не добијам,јас имав проблем со тироидната сега резултатите се во ред па ке видими,иако мислам дека нема да се смени на подобро,знаци треба да си проверис,посто може да доцни од тироидната..имам идено и на гинеколог,не забележа никаков проблем..

3. Histerica1

Histerica1 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    2
    Феминки ,јас пак со проблем.Претходниот месец добив откако бев цела преплашена зошто ми доцнеше,после 15тиот ден добив.И ништо помина се регуларно,ете го вчера 15ти..Некако во последно време се чувствував како со сите менструални симптоми,и вчера со дечко ми имавме односи и после тоа ми течеше крв и мислев дека добив.А сега ништо не ми тече,како да се сопрело а ме боли стомак многу.Да не знаете од што може да биде?Дали е нормално,пошто страв ми е заради претходниот месец и сега не знам што се случува :|

4. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Пред два месеца имав проблем со менструацијата околу 1 месец не ми беше дојдено а цело време имав како кафеав исцедок бев на гиниколог ми препиша една доза примоулт нор одкако ја испив ми дојде пршлиот месец на 6ти. Требаше сега на 6 ти да ми дојде но еве пак ми касни 10 дена.Дали некој знае што може да е проблемот ?

5. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.375
    Допаѓања:
    1.448
    исто и со мене мод септември немам менструација пиев 10дена прималут нор еве веќе 8 дена откога ги завршив и никако да добијам не знам веќе што да помислам ќе полудам и од хормоните и од пмс при крај сум со нервите.Му се случи на некоја после терапијата со прималут нор да не може да добије?

Поздрав ;)

6. Histerica1

Histerica1 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    2
    Според мене ако размислуваш цело време кога ќе добијам,зошто уште немам добиено, колку време ми касни и повеќе ќе ти се одолговлекува циклусот.Ама пак кој ти кажува-јас сум експерт за такви паники :) :)

7. olence86

olence86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    91
    Здраво феминки, би сакала да ви поставам едно рашање во врска со менструацијата и доење на бебе.
    Имам бебенце 6 месеци и 7 ден и ноќеска сум добила менструација. Јас колку што знам дека не се добива менструација додека доиш, но еве мене ова ми се случи. Дали ова ќе ми влијае на млекото за доење на бебушот?

8. ana-t

ana-t Нов член

Се зачлени на:
    19 ноември 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Devojki ... pomagajte :(
    Od koga imam dobieno menstuacija pa do pred 8 meseci mi bese mnogu neredovna, eden mesec imav - dva ne, no bidejki nemav odnosi ne se sekirav ednostavno.... eve go problemot pred 3 meseci decko mi me skina no posle toa pak mi bese redovna, sekogas koga imame odnos imame zastita i decko mi e mnogu vnimatelen ne si e dozvolil da svrsi vo kondomot sekogas pred da svrsi ke go izvadi i na strana ke svrsi, ama eve 13 dena ne mi e dojdeno a vcera mi se zavrte mnogu ... duri ke padnev :/
    ima sansi da sum bremena?

9. anooo

anooo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2012
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3
    Zdravo na site
    imam probelm so menstruacija dobivam redovno no nes u posledno vreme mi docni ovaa god posedno i obicno koga dobivam imam uzasni bolki sto ne mozam ni da se dvizam imam i bolki vo jajnicite a i mn mi tece i toa mi pagaat ogromni parcinja :( dali na nekoj mu se ima sluceno ??? sover pls

10. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Би требало да посетиш гинеколог, можеби се работи за некоја циста.

11. jagodgicka

jagodgicka Нов член

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    од што можи да имам бело праење а имам редовна менструација како можи да се спречи ? :)

12. Roxana

Roxana Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2013
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    71
    Ако не е во голема количина, ако е без мирис и во бела боја, нормално е да имаш. :)

13. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Неколку дена пред да ми дојте ,вчера ми дојде сабајлето,имав некоја портокалова течност(неколку дена со ред).Имаше доста непријатна миризба не беше бело прање дали некој знае што е тоа .Некој дали го имал сличниот проблем?
    Ако може совоет на доктор планирам да одам откако ќе ми замине тетката со црвена шамија .
    Фала од напред :D

14. ana-t

ana-t Нов член

Се зачлени на:
    19 ноември 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Сакам да прашам дали е нормално ова што ми се случи мене .... ми дојде на 11 октомври и ми траеше до 17 октомври, потоа ми доцнеше и ми дојде на 10 декември и ми траеше до 15 декември и вчера на 28 декември пак ми дојде ... нормално е ? имам 17 години :$

15. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Мене ми се нема случено, ама како што читам по форумов на многу девојки им се случува да добијат два пати во месецот. Не е ништо страшно ако е еднаш, а и со оглед на тоа што имаш 17 години, може сеуште да не ти е регулирана, во зависност од кога си добила прв пат. Не се секирај. :)

16. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Добро,биваше ли да добијам ден пред нова година?? :emo:
    Кога ја чекаш нигде ја нема,а кога не треба-прва е |(

17. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    И мене ми каснеше две недели за да добијам на 27-ми и сега да живеам во надеж дека до вторник ќе ми заврши. :rofl:

18. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Ти завидувам,ти барем имаш надеж,јас несмеам ни да се надевам...минимум 5 дена ќе ја "влечам" со мене ;(
    Ама ај,позитивното е тоа што ни овој месец не сум трудна,јууу-хуууу :rofl: :P

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    36.060
    Јас имам многу редовен циклус.Времетраењето е 3 дена со мали болки во јајниците,но со променлива телесна температура (топло-ладно).За дочекот на 2013 ми беше втор ден,а оваа година денес ми заврши :)

20. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.470
    Допаѓања:
    10.901
    Ништо страшно,некогаш менструацијата може да дојде и два пати во месецот,поради климатски промени,стрес,проблеми со спиење и др.
    Доколку ова ти се случува почесто добро е да одиш на гинеколог.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.