1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструaција

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од CrvenoJagotce, 9 ноември 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Buubbbiiiii

Buubbbiiiii Нов член

Се зачлени на:
    20 мај 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Имам 12 години и немам добиено менструација, а пред неколку месеца имав бактерија на ѕидот на бешиката.Може ли да не ми дојде ??? А дали е исто бел вагинален исцед9ок и бело прање??

2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Не мора да значи, јас прва менструација добив на 13 години. Константно, може само да се одложи за неколку месеци додека да се стабилизира од бактеријата па да ти дојде.
    А бел вагинален исцедок или бело прање исто е.

На Buubbbiiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  3. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.080
    Допаѓања:
    26.865
    Па незнам кај мене е малку необична менструацијата пред да ми дојде имам ПМС ама не е толку очигледен,таа ми трае 2-3 дена (обично петок сабота недела)и потоа ми престане.Па да ве прашам дали е тоа нормално и дали е наследно бидејќи како знам и на баба ми и се случувало истото. |-)

4. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    3.522
    Претходниот месец, кога менструалниот циклус за тој месец ми беше завршен, се повредив на физичко али мислам дека не беше ништо страшно туку како модрица кога ке се допрев ме болеше, сега ми помина ама менструацја овој месец не ми дојде туку еве 4 дена само бело прање. Може да биде од тоа? Се плашам да не е нешто посериозно :(

5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    А ти знаеш што е ПМС уствари?

На bubamara12345 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.080
    Допаѓања:
    26.865
    Знам ама сакаше да кажам дека до толку па не сум емоционална да плачам и да се нервирам за ситници (како што се јавува кај другите девојчиња или жени)

7. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.811
    Допаѓања:
    23.320
    Луѓе,јас вчера „славев“ годишница на мојата менструација.И вчера ми дојде.Но,еве сега гледам дека немам ништо на улошката,туку мокраќата ми е црвена односно јас имам менструација,ама несака да тече :rofl: Тоа е нешто не вообичаено за мене,и освен тоа ми дојде 3 дена покасно.Има ли место за паника,или...?

8. CutieWithABeauty

CutieWithABeauty Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    1.075
    Допаѓања:
    1.248
    Нема место за паника..мене понекогаш порано 3 дена ми иди,понекогаш покасно ама нема никаква врска..една моја другарка првиот пат и дојде во Декември и после то по 1 година и дојде..со текот на времето ќе си се регулира..уживај не е ништо страшно.. ;)
    А тоа што нејќе да тече :lol: Изгледа сеуште нема салам пробиено..кога ќе пробие ќе биде се во ред. :)

9. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Памтам кога ми дојде.Беше петок 13ти :geek: :rofl: .Знаев шо е,не ми беше срам.Отидов во вц и глеам крв и само ваква фаца |( кај најде сеа сред лето.Ја викнав мајка ми и ми даде влошка.Пред да ми дојде може 3-4 дена ме болеше половината(позади таму).Мислев дека се бубрезите :rofl: .Си викав се оболев јас од бубрези,шо ќе праам сеа :rofl: Немам болки,средена ми е ама како чешма сум... :|

10. MadeToLove

MadeToLove Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    20
    Не е нормално тоа што имаш крв во мокрачата. Посети доктор.

11. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Нема врска модрицата и повредата со менструацијата,но штп се однесува до белото прање може да ти е поради настинка,хормонални нарушувања и намален имунитет поради стрес,а и откога ќе дојде менструација потребни се дури и неколку години додека сосема да се регулира циклусот.Сепак,јас ти препорачувам да си посетиш гинеколог и тој да те прегледа и да ти препише соодветна терапија!

На x-MajaEsposito-x му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Buubbbiiiii

Buubbbiiiii Нов член

Се зачлени на:
    20 мај 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Дали значи дека ако имаш бело прање ке ти дојде менструација а ако немаш ке почекаш некое време ???

13. Buubbbiiiii

Buubbbiiiii Нов член

Се зачлени на:
    20 мај 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Јас сеуште немам добиено прва менструација а немам ниту бело прање.Во последно време ме боли стомакот а и мокраќата ми е црвеникава.Значи ли тоа нешто???

14. ristovska123

ristovska123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2014
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    64
    Buubbbiiiii

А колку години си?

15. Buubbbiiiii

Buubbbiiiii Нов член

Се зачлени на:
    20 мај 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
  16. ladyh07

ladyh07 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2013
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    31
    Здраво девојки :) Сакам да ве прашам за симптомите во врска со менструацијата, поточно за оние моменти на преголема емотивност, нервоза... Кај мене се преголеми, посебно од последната недела пред да добијам, па како што се приближува се повеќе сум нервозна, значи во некои ситуации си мислам ќе експлодирам :@ , а пак не дај Боже ако ми доцне неколку денови... што во поседниве два месеци, по 5-6 дена си чекам (тоа веројатно заради стресови од испити и други проблеми)... Како ви е вас во врска со "лудувањето" на хормоните и дали имате некој начин за ублажување на нервозата пред менструација, како се справувате? Фалаа :)

17. IvanovskaM

IvanovskaM Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    245
    Купи си Б6 витаминчиња од аптека и пиј по 1-2-3 на ден т.е. кога ќе се осетиш нервозна. И во упатството им стои дека може да се користат за ублажување на пмс симптоми. Не се воопшто штетни, напротив витамини се, корисни се :) Нормално ако не се претера!

На ladyh07 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.263
    Допаѓања:
    34.560
    Од 23 февруари оваа година немам добиено менструација, а сум под стресови. Дали е можно поради стрес да ми доцни толку долг период? :?:
    Претходно знаеше да ми задоцни 2-3 месеци, ама еве сега веќе 4 месеци немам добиено.
    А пијам секој ден Фемисан А капки.
    И претходно кога така ми доцнеше пиев од капките и ќе ми дојдеше менструацијата, ама сега незнам од што ми е. :(

19. ladyh07

ladyh07 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2013
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    31

Пијам Б-комплекс, помагаат, ама во одредени ситуации не... Ќе пробам со Б6, фала. :)

20. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    3.437
    ^^Богами и ние не знаеме од што ти е, гледам 16 имаш па најверојатно не ти е регулирана но 4 месеци е навистина многу и доволно за да сфатиш дека треба гинеколог да посетиш.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.