1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструaција

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од CrvenoJagotce, 9 ноември 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Carlibel

Carlibel Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    52
    Zdravo na site.
    Imam policisticni jajnici i hipotieoza. Menstruacijata nikogas ne mi e na vreme. I sega mi docni 2meseci, a sega vekje 6dena mi protekuva po nekolku kapki kafeava krv, kako posledniot den od Menstruacijata. Do sega mi se nema sluceno vakvo nesto. Citav deka kafeav iscedok mozelo da znaci bremenost no ne e mozno bidejki imam seks so zastita. I mislam deka ne e iscedok tuku sepak e menstruacija no so samo nekolku kapki. No nemam nikakvi bolki a obicno imam mnogu jaki bolki za vreme na menstruacija. Ve molam nekoj neka mi pise ako znae sto moze da bide i dali nekoj go ima iskusenk ova.

2. Carlibel

Carlibel Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    52
    Vakva situacija i se ima sluceno na majka mi koga imala 33godini ona krvarela 14dena i mnogu obilno i na ginekolog i kazale deka vleguva vo menopauza no i dale nekoi lekarstva da ja sprecat bidejki bila mnogu mlada za menopauza. Vasiot slucaj moze ne e takov zatoa nema zasto da se sramite otidete na pregled da se osigurate. Se nadevam deka ne e nisto strasno :)

3. P.SIloveyou

P.SIloveyou Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    392
    ^Колку години си? И мене ми ема еднш така и ногу ми кравареше и ме болеше мешето,не еднаш де 2-3 пати

4. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.590
    Допаѓања:
    1.132
    Zdravo devojki. Dali imala nekoja od vas vakov slucaj i dali ima mesto za panika? Sekoj mesec dobivam redovno e sega ovoj mesec imam 4 dena samo kafeav iscedok so po nekolku crveni kapki...

5. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Феминки имам еден проблем со менс... од секогаш ми идело редовно и ми траела 5-6 дена но последнава менс веќе ми тај 10 дена и тоа обилно ...бев вчера на гинеколог и ми препишаја апчина , капки и ампули бидеќи со многу крварење сум ја ослабела крвта :'( и сабалјево кога станав воопшто не ми е намалено ...дали има некоја од вас со овај проблем и некој совет :'( :(

6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Почекај малку да проделува терапијата. Преку ноќ ништо не може да се направи

7. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.188
    Допаѓања:
    145.551
    za dva dena treba da ti prestane ako ti dale hormonska terapija...go imav istiot problem ,procitaj pogore...primam terapija ,imam cista na jajnikot i treba da odam na kontrola za dve nedeli...
    sto terapija ti dadoa?

8. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494

Јасмин - таблети
    Methylergometrin - капки
    Tothema - ампули

На WORRIED.BT му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    13.308
    Izvinete za latinicava, od telefon pisuvam. Vekje 6-7 godini kako imam menstruacija skoro i nikogas da ne mi dosla na vreme. Nekogas mi doagja 3 dena ponapred, nekogas 3 dena kje mi zakasni i taka sekoj mesec. Sekogas koga imam dobieno imam uzasni bolki i grcevi, do stepen sto ne sum sposobna da stanam od krevet. No poslednive 2 menstruacii skoro i da nemav bolki, osven gradite sto mi bea poteceni. Poslednava menstruacija mi zavrsi na 5.12, no preeska primetiv kafeav iscedok kako sto se pojavuva vo poslednite denovi i imam mali bolki vo jajnicite, gradite mi se poteceni..Neznam dali se raboti za nekoja cista, dali e e ova voopsto normalno zatoa sto nikogas ne mi se slucilo. I dali treba da posetam ginekolog?

10. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.188
    Допаѓања:
    145.551
    jas pak imam problem..
    imav cista na desen jajnik koja mi predizvikuvase krvarenja nadvor od ciklusot.primav terapija ,dobiv menstruacija i po 2-3 dena pak pocna bledo krvarenje...denes bev na gin.cista nema veke,piuknala a krvarenjeto si postoi...minimalno e ama ima iscedok...gin.mi dade ergotil kapki da pijam dva dena a ako ne zapre pak da se javam...matka cista i jajnici isto..od sto bi mozelo da bide???aman veke!

11. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.730
    Допаѓања:
    269.333
    слично крварење имам и јас последниов пар после менструација уште неколку дена кварев по малку светло реозево не појдов на гинеколог ич не сакам по доктори по нова година ке одам(ако не се премислам )

12. lutka77

lutka77 Нов член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Zdravo sakam da prasam od sto moze da mi se sluci ovoa
    Imav mestrualen ciklus na 11.12 najcesto mi trae od 4-5 dena mi zavrsi na 15 ti, no deneska pak mi dojde na 27.12 od ko mi zavrsi ima samo 12 den
    Ne znam sto da pravam ima li nekoj vakvo iskustvo treba da li da pobaram ginekolog
    Fala

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Не ќе да е лошо, да си имала некоја циста па пукнала малку покасно.

14. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.357
    Допаѓања:
    22.300
    Имам проблем со мензисот и јас, и тоа прв пат вака ми се случува. Ми доцни 7 дена, а секогаш ми е точна, на 28 дена ми доаѓа. Не сум бремена, и стварно се загрижив. До сега не сум имала проблеми со цисти и сл. работи, па затоа се чудам од што може да ми доцни... Точно дека многу измрзнав последниот месец, плус имав и уште имам стресови и нервози секојдневно, па можеби е до тоа?

Не сум била уште на гинеколог оти цело време ги имам симптомите како да ми дојде, градите ме болат, стомакот ми е подуен, апетитот ми е зголемен, од време на време и јајниците ме заболуваат, ама уште нема ништо...

15. basketball9696

basketball9696 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    4
    Zdravo... mi docni 13 dena ..dosega sum imala redovno menstruacija.Napraviv test za bremenost mi bese negativen.Predhodniot mesec okolu bozik primav inekcii pa vibramicini... pa reglan za stomacen virus.. i sega uste sum pod antibiotici klindamicin za infekcija na zabot.No,i drug pat sum primala antibiotici no n mi docnelo..se plasam da ne sum bremena...pomognete ve molam

На English girl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ubafka

ubafka Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    3
    Да ве прашам прв пад добиф пред 4 месеци и сеуште немам добиено дали е тоа нормално за прв пат?

17. Olgitsa

Olgitsa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    797
    Ај и јас со мојот проблем. :)
    Имам редовна менструација, добивам обично крај на месец.
    Е сега крај на јануари почна ко да ќе добијам, да имам исцедок и се, и прв ден како светло црвенко малце, и очекував другиот ден да си тргне нормално, и ништо. Два дена пауза, немав ништо, па после тоа пак ќе ми капне по некоја капка, те розевко-црвенкаста боја, те на кафеавкасто нешто ќе удри, па еден ден пауза па пак по некоја капка во чудна, необична боја.. :?:
    Ова се случуваше во периодот кога требаше да имам менструација, до сега вака не ми било.
    И се супер и сега почнаа да ми се вртат луди идеи по глава.. (facepalm)
    Сум сексуално активна, ама некој момент да ми кажува дека негде сме ја утнале работава немам...
    Немам мачнини, гадења, ништо такво фала Богу. Само ми прескокна на некој начин циклусот пропратен со чудни слаби исцедоци...
    Промена на клима немам, претеран стрес немам, менување на телесна тежина немам, се надевам и бебе немам... :rofl:
    Што може да ми е? :D

18. kaatty

kaatty Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    397
    Zdravo na site ve molam za sovet i mislenje za mojov problem. Znaci menstruacija dobivam redovno se slucuva nekogas da zadocni ili da podrani no tuka e vcera mi zavrsi naj normalno no denes pocna od novo cuvstvuvam bolki kako koga dobivam prv den ne znam sto se slucuva ve molam spodelete iskustvo. Pozdrav

19. - sunshine

- sunshine Нов член

Се зачлени на:
    13 февруари 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    јас лично немав вакво искуство но мојата сестра имаше, после 2-3 дена и поминаа болките, беше на гинеколог но и рекоа дека нема ништо сериозно.
    Сепак, мој совет ти е да посетиш гинеколог. :)

20. be.positive

be.positive Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    146
    Olgitsa, i jas isto. Bas kako sto ja opisa tvojata menstruacija, isto e i mojata. Mi docnese dolgo vreme, pravev test za bremenost izleze negativen. Posle dobiv, no bas kako sto opisa, imam, nemam, imam... i se cudna boja... Ne znam ni jas sto e rabotata... Ako nekoj znae, neka ne` posovetuva. :) Pozdrav

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.