1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструaција

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од CrvenoJagotce, 9 ноември 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Olgitsa

Olgitsa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    797

Правев и ја тест за секој случај, мада ко што кажав немаше шанси...
    Останува да почекаме следнава менстуација дал ќе биде навремена и ко што треба, нејќам да паничам, ако не е во ред, правец гинеколог...

2. be.positive

be.positive Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    146
    Lele da ti kazam jas vcera i denes imam mnogu bolki vo polovinite i grbot, na momenti me fakja panika... Mozda treba da odam na ginekolog... Aj pisi mi ako dobies normalno. Pozdrav :)

3. kaatty

kaatty Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    397
    ti blagodaram posle nekolku casa mi se smirija bolkite a utrovo koga bev vo wc nemav nisto. sepak ke pojdam na ginekolog

4. pikolino

pikolino Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2012
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    55
    ако може некој да ми даде одговор внуками е 11год и еден два дена има некој темно кафен исцедог дали се работи за прва менструација или е нешто друго досега не сме имале такво искуство ако некој поминал низ вакво нешто нека пише благодарам

5. marija ilieva

marija ilieva Нов член

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    zosto menstrucija mi kASNE OD 10 DO 15 DENA TEST NEGATIVEN GRADITE NE ME BOLAT VE MOLAM ODGOVOR

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Изгледа е менструација

На pikolino му/ѝ се допаѓа ова.
  7. young.lady

young.lady Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    53
    :sweat::sweat:Помош:sweat:
    Треба да ми дојде на 31-1 април но ми дојде денеска а претходниот месец ми дојде на 27 и ми траеше нормално 5-6 дена.Сакам да прашам зошто така инаку имам 16год .

8. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Мојата менструација секој месец доцни , единствено 5 пати до сега ми дошла на иста дата или ден пред или после од кога сум ја добила за прв пат . Немам болкии кога добивам , малку имам и ми трае 4 , 5 дена , но овој пат веќе на 3 ден јас немам ништо . Луге кажете ако знаете од што би можело да биде ова

9. Plamenka

Plamenka Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2015
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    193
    мислам дека нема потреба од паника со текот на време ке се среди нема ништо ;)

10. enijov

enijov Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    21
    Вака.. За прв прв прв пат ми дојде на 28 или 29 јануари (ми беше прв пат па не знаев што е и не си забележав).ми траеше 4 дена и сега знам дека нема да ми е редовен ама денес е 30 март шо значи 2 месеца немам добиено. шо можи да е ова (14 год имам)

11. tatuvcee

tatuvcee Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2015
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    9
    Здраво на сите,јас сум нова тука.Ми треба ваша помош.Ми каснесе некаде 9-10дена и денес конечно добив со помош на испивање кантарион чај.Но имам болки во грбот,во долниот дел на стомакот и само сакам да спијам.Денес прв ден ми е и како да немам многу крф,а имам некои како парчиња цели искинати,незнам што се тоа,никогаш сум немала.Ве молам за помош.

12. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    @tatuvcee тоа се парчиња од матката бидејќи при менструацијата се менува слузта на матката.А,крв што немаш многу сега до крајот на менструацијата ќе имаш повеќе за да сето ти се исчисти.

На tatuvcee му/ѝ се допаѓа ова.
  13. tatuvcee

tatuvcee Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2015
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    9
    Ти благодарам многу Атала,но бидејќи не ми се случило досега се исплашив :))

На atala му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Vampire.Lover02

Vampire.Lover02 Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2015
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    8
    Здраво на сите.
    Имам еден проблем. Имам 13 години и менструацијата ми дојде на 14 Март и сеуште имам. Бев на гинеколог и ми дадоа капки и тие ги пиев три дена, три пати на ден и не ми помогнаа само малку ми се намали. Што може да биде? Нормално е?

15. Hija.de.la.luna

Hija.de.la.luna Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    51
    Ајде и тука бидејќи немав одговор на другата тема.

Добив пред два дена, точно на време како и секогаш, ама работата е што течноста е кафеава, а не црвена како друг пат. :sweat:
    Прочитав дека тоа понекогаш е симптом на бременост, ама месецов само еднаш имав незаштитен однос, релативно кратко, плус не сврши партнерот, па затоа ми е мирна глава дека не е тој случај.

Што би можело да е проблемот? Му се случило ова на некој друг?

16. lanadelrey6

lanadelrey6 Активен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    11
    Последен пат имав добиено од 08.03 до 12.03. Требаше месецов да добијам негде околу 7-8 и не добив, ми течеше кафена течност 2 дена и мислев дека ќе добијам ама не. Имав незаштитен однос месецот 2 пати ама не сврши во мене и плус направив 2 теста и двата беа негативни. Уште немам добиено. Ми касни 15 дена така нешто, а јајниците ме болат премногу исто така и кичмата. Што може да е? Страв ми е да одам на гинеколог

17. virgo25

virgo25 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    27
    Здраво Феминки, имам еден проблем. После 40 дена од породување добив циклус. Траеше скоро десет дена потоа немаше нисто три дена и повторно од почеток еве 4 ден имам обилно крварење. Инаку го дојам бебето. Докторот вика нема место за паника ама мене ми е страв дане дојде до губење на млеко и дали е нормално ваква ситуација бидејки откако сум породена нон стоп со влошки. На ехо се е нормално и матката ми е вратена во нормала. Инаку правев ин витро, па си мислам да не се хормоните пореметени па ако има некој слично искуство нека ми пише , веќе немам поим што да правам и мислам страв ми е и за мене и за бебето , ве молам за одговор поззз

18. SofijaKuzmanoska

SofijaKuzmanoska Нов член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Има 16 години и од ко почнав да добивам до сега брзо беше секој втор месец подоцна не добив неколку месеци и потоа пак добив после некое време.Дали е нормално тоа?

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Би требало, не ти е уште стабилизирана.

На SofijaKuzmanoska му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Butterfly.girl5

Butterfly.girl5 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    120
    девојки дали на кој начин би можело менструацијата да ми дојде два-три дена порано(не сакам да ми се погоди на одмор, затоа), мислам на чаеви, храна или слично што помага за тоа? :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.