1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструaција

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од CrvenoJagotce, 9 ноември 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Има апчиња но не би ти препорачала, пуштете природно и купете си тампони.

На ku4ence, Butterfly.girl5 и kjukli им се допаѓа ова.
  2. cuciTo

cuciTo Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    13
    Zdravo
    ovoj mesec mi kasnese 2 dena, inaku skoro sekogas mi e tocno na 28 dena,
    imav pogolemi bolku koga mi idese

i sega cudno mi e toa sto na uloskata samo 2 pati mi protece vo 24 saati, a koga ke otidam vo WC samo so ke sednam protekuva
    zosto e taka, nikogas sum nemala problem ni pak bolni menstuacii :/

3. tockaAa.

tockaAa. Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2015
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    256
    не е ништо немој да се секираш и јас сум истиот сучај
    нема правила со ова така се погодило.
    и јас немав болни менструации па последниве 6 месеци ме кине стомакот а и забележав сега последниов месец имав многу малку

4. Derby

Derby Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    204
    Менструaцијaтa секoгaш ми дoaѓaше нa 25-26 денa.Пoследен пaт дoбив нa 9 јуни.Е сегa oвoј месец сеуште јa немa.Имaм симптoми нa пмс нo сеуште немa ништo.Пред еднo десетинa денa пoчнaв дa вежбaм,пa се мислaм дaли oд вежбaњетo ми дoцни или пaк нештo другo е.:|

5. Lina2031

Lina2031 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    89
    Devojki. Do sega sekogas mi bila premnogu redovna menstruacijata. Znaci ako vo prethodniot mesec dobijam na primer na 6ti vo mesecot naredniot mesec dobivav na istiot den duri i vo istiot saat..Vo poslenive 3 meseci neznam stos e sluci menstruacijata minatiot pat mi kasnese 5 dena seha eve vekje 8mi den kako nemam dobieno. Celata sum poduvana i osekjam kako da celo vreme ke probie i ke dobijam ama nikako da se sluci..Neznam sto e rabotata .. Ne se grizam za bremenost bidejki sum sigurna deka ne e toa samo zosto ciklusov odednas tolku mnogu mi se poremeti :/ Pomos?

6. starski

starski Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Ми касни циклусот цели три недели. Направив два теста, беа негативни. Што би можело да биде?

7. Tinkerbell

Tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Имам сериозен проблем со нередовен циклус, гинекологот ми вели тоа е нормално ќе се среди. Некогаш ми касни 3 месеци , некогаш имам редовен циклус , но она што најмногу ме загрижува е дека последните два месеци циклусот ми трае само 1 ден и повеќе не . Ве молам за совет !

8. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Едно прашање... Можно ли е да ми доцни мензисот, оти завчера на плажа го исунчав стомакот и тоа многу? Дури и ме пржи :(

9. maca cvet

maca cvet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2014
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    455
    па нзм мене тоа никогаш не ми помогнало искрено

10. st2007

st2007 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    797
    Јас го имав истиот проблем, може да е заради повеќе причини, промена на клима, стрес... Мене ми доцнеше 2 месеци од стрес. Не е ништо страшно, но ако сакаш да бидеш помирна оди на лекар :)

11. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.410
    Dali stresot vlijae na menstrualniot ciklus? Mi traese samo dva dena :|

12. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    Можно е да е и од жешкото време.
    Нека не ве чудат различните промени на мензисот во летниот период.:)

На Minnie 1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. animani

animani Нов член

Се зачлени на:
    22 јули 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    девојки здраво,
    Јас сум нова на форумов и одма со проблем.Минатиот месец ми доцнесе 9 дена.Па добив и ми траесе 10 дена ама не обилно,правев инсиминација и од вагиналетите ми прекина.За жал инсиминацијата беше неуспешна и пак ми касни 5 дена а на 1,08 одам на одмор.Што да правам за да добијам порано.Дали имал некој ваков проблем.Поздрав

14. ivanchos

ivanchos Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2015
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    18.322
    Imam slusnato deka so vnesuvanje na vitamin C 3000mg porano doagjalo nekolku dena isto taka i so pienje caj od gjumbir e sega koga e tocno ova...i jas go imam momentalno istiot prob..vo ponedelnik odam na odmor a na 29ti treba da mi dojde..|(

На maca cvet му/ѝ се допаѓа ова.
  15. orchideya

orchideya Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Размислував дали е за тука или за забременување прашањево....е вака сега на 09 септ ја родив втората ќерка и од тогаш менструација имам преку еден месец по неколку дена (поради лактацијата било дрка малата уште ја дојам). Е сега така беше до февруари со обилност и денови..од тогаш трае ден-два и ретка розенкава течност....направив тест беше негативен, ама ме интересира дали е можно да сум забременила иако добивам менструација?? И дали е можно ако сум бремена да абортирам во второ тромесечје(пошто од февруари би бил 5 мес)?? Инаку никогаш сум немала симптоми на бременост, ниту стомаче се до 6-7 мес....Ме интересира, а гинекологот не ми е во градов да се распрашам....Ви благодарам!

На Lile_05 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    Ако би била бремена 5ти месец како што велиш,сигурно тестот би бил позитивен,а не негативен.Можеш да испиташ преку крв или посети друг гинеколог,не мора тоа да биде матичниот.

17. orchideya

orchideya Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Проверив....позитивен е....само не прашав за да абортирам ради тоа што знаев дека ќе ми каже невозможно е сега,требало до 12та недела
    ....а приватна клиника не знам што би направила без упут, документации и слични зезања....

18. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Tocno koja nedela si?
    Razgovaraj so ginekolog no ne ti sovetuvam da abortiras.Sepak tvoj zivot kako ke odluces taka.

19. A.J

A.J Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    2
    здраво девојки
    да си ја кажам мојата мака веке ми касни еден месец од кога требаше да ми дојде односно два месеци, тест не сум правела бев на гинеколог пред две недели ми рече дека не сум бремена се друго е во ред освен тоа дека сум имала полицистични јајници но рече ништо страшно дека треба да внимавам на исхраната да одбегнувам пилешко,благо... и сега се сомневам дали видол на тоа ехото добро да не сум бремена илии нешто другоо зошто сеуште не ми дошлоо :(

20. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.462
    Допаѓања:
    54.948
    За да се смириш малку ,купи си тест за бременост,и провери или ако си во можност оди и слушни мислење од друг доктор,ама не се секирај можно е да ти доцни од цистите,додека не пукнат тие тешко ќе биде да ти дојде циклусот,мораш да примаш некоја терапија,треба да те информира подобро докторот дали се опасни,дали сами по себе ќе пукнат или не? распрашај се убаво,очигледно е не се заинтересирал за твојот случај толку...

На 2212 и A.J им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.