Менструaција

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од CrvenoJagotce, 9 ноември 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.729
    Допаѓања:
    323.772
    ^
    Ако оди во приватна клиника и до 1500 чини.

2. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.462
    Допаѓања:
    54.948
    Нема кај приватен доктор цена од 250...јас колку што знам се е од 500-600 нагоре :D

На 2212 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Jas bev i bese 500 ama za vaginalno exo i za bris,e posle 2pat koga bev sakav za maticna i 250 samo za vaginalno

4. etetaka

etetaka Нов член

Се зачлени на:
    4 септември 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Zdravo devojki. Me interesira dali nekoj znae nekakov nacin za pobrzo doaganje na menstruacija? Treba da mi dojdi za 2 dena, ama imam simptomi kako za idenje veke 4 dena. Mislev deka pobrzo ke dobijam ama nisto do sega. Dali nekoj ima isprobano za pobrzo doaganje na menstruaija kvasec vo prav rastvoren vo 200 ml voda ? Fala pozz

5. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.618
    Низ форумов некаде прочитав дека со чај од хибискус се предизвикувала менструација, ама да го испиеш во поголеми количини.
    А јас, од искуство да ти кажам, ми доцнеше 5-6 дена и вино црвено испив 2 чаши. Одма ми дојде :)

На Bellle му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Slatkarka94

Slatkarka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    795
    Јас еднаш немав 4недели и јас направив тест беше негативен и мене ми е редовен а она лу може да направи промени ако имаш 18години тоа е најнормално

7. smailing

smailing Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2014
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    16
    Требаше да ми дојде на 10ти но уште немам а сум настината дали е до тоа .. Страв мие :( пошто пред една недела имав односи без заштита али не сврше во мене , прв месец мие од ко имам сексуални односи ве молам кажете ;(:(

8. Slatkarka94

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    795
    Абе зависи тоа се прави тест после 2недели а и може да имаш некоја промена јас еднаш немав 4недели сум сњ извадила од памет правев тест немаше ништо може да и до хормоните зависи ако имаш 18год може така да се случи ее випе ако не е тоа ако е нелое бебенце со среќа ќе викаш на мекици:P... Шала на страна почекај уште недела дена и направи тест за секој случај.

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Пошто кажа дека ти е прв месец од однос, може да настане промена во менструалниот циклус.
    Што немаш ништо, тест се прави кога ќе ти доцни, значи еден ден од датумот што ти доцни.
    Инаку, јас мислам бидејќи си настината тоа има удел, а и времево е за никаде.
    Мислам дека не си бремена, но сепак ако се плашиш направи се еден тест за да бидеш мирна.

10. smailing

smailing Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2014
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    16

Да прв месец мие од ко го имав првиот однос имам 17 години и сепак не сум запознаета многу како оди тој процес мене ми иди по 2-3 месеци редовно и после пример ќе ми дојди по неколку дена ама требаше околу 10ти да ми дојди а настината сум и сепак прво што ми паѓа е да не е нешто шо нетреба

11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    5 дена се многу, ако пиеш јаки антибиотици и тоа може да има удел.

12. smailing

smailing Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2014
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    16

ама непијам никакви апчиња за то се плашам ...

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Почекај тогаш, незнам што да ти кажам повеќе. Не сум доктор за да ти дадам точна дијагноза.

14. Bonbonaaaaa

Bonbonaaaaa Нов член

Се зачлени на:
    20 септември 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Сакам да прашам ми доцни 1 месец и 4 дена. Последен пат имав на 16.07 однос со дечкоми правев тест беше негативен а имам бел исцедок и тоа многу и ме болат јајници но не многу и незнам што да правам а не сум била до сеа на гинеколог.

15. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.618
    Можно е менструацијата да ми доцни ради тоа што месецов почнав секој ден да пијам капсули за подобрување на крвната слика? :^):$

16. Berrywho

Berrywho Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Здраво, да ве прашам, со дечко ми имавме незаштитен однос на 2 ри овој месец пред тоа имавме со заштита, не сврши во мене, ми дојде последно на 14 август,и од тогај ништо, немам никакви симптоми повремено имам болки во долниот ден на стомакот, првев тест излезе негативен но сеуште ми доцни.
    Прв пат ми се случува толку да ми доцни, инаку ми е редовна. кои се причините што сеуште ми доцни? имала некоја вакво искуство ?

17. Slatkarka94

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    795
    Лее луѓе минатиот месец ми каснеше 4недели и добив а сеа месец дена и нз од што може така да се случува никад вака не ми се случуца од 9год па се до сеа 18тата година и никад бе ми доцнело али овие последниве два месеца да незнам што се случуца на некој така се десило???

На ♡Gabby♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    12.627
    Си била ли на гинеколог?Можеби е хормонски нешто,а може и да е циста,но за тоа ќе осеќаш некои болки во јајниците како сечење.Менструација може да доцни и од диети,стрес...

На Slatkarka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Slatkarka94

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    795
    Утре ќе идам на гинеколог. Да имав стресови али овој ми е втор месец што ми касни.

На ♡Gabby♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    12.627
    Ima i toa vlijanie,osobeno jaki stresovi.Idi na ginekolog i probaj toa da go svedes na minimum.Stresovite se sok za organizmot :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.