1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструaција

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од CrvenoJagotce, 9 ноември 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Slatkarka94

Slatkarka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    795
    Ставав ракија на стомакот пиам чаеви сеа ќе пробам топла вода 6недели ми касни аууфф. И утре на гинеколог

2. mariaamarija

mariaamarija Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2015
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    65
    Имам 13 години, менструација имам добиено на 12 годишна возраст. Добро, ова небитно.. Месецов добивам менструација по 3 пат, и се прашувам дали е ова некој проблем или сепак се случува? Уплашена сум:/

На Mayday2019 и JessieT им се допаѓа ова.
  3. badgirl2

badgirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    104
    Значи имам 17 години и до пред 6 месеци имав нередовна менструација, бев на гениколог и ми кажаа дека причината за тоа било цистични јајници, ми препишаа апчиња и менструацијата ми стана редовна, околу 6 месеци немав проблем ми доагаше на време.Но еве овој месец ми касни 10 дена...незнам што е причината, пред 4 месеца станав сексуално активна, направив тест за бременост, испадна негативен..Стварно незнам зошто ми доцни, страв почнува да ме фаќа...

4. maca cvet

maca cvet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2014
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    455
    имам 13 години. на 12 год добив за прв пат. знаќи веќе една год добивам редовно, но пред да добијам имам големи вртоглавици ми се затемнува пред очи ми се лоши, а кога ќе добијам престанува

5. Bellle

Bellle Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    5
    Ајде ако знае некој или имал искуство да ми помогне ако сака, ми доцнеше менструацијата во септември, па пиев примолут нор за да добијам и добив на 17 имав околу 3 дена нормално и после помалку, неколку капки, па на 29 добив пак, еден ден само, сега како да пресметам за следната менструација кога ќе ми дојде, односно кој ден е прв 17 или 29? :?:

6. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Mi idese redovno menstruacija okolu 17 ti potoa mi dojde na vtori dr mesec pa pak na 17 i pak na 3 dr mesec zosto bi mozelo da se slucuva toa dali e nesto opasno?

7. Aneee***

Aneee*** Нов член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здрaвo дa прaшaм утре е 31 зaвршувa месецoт a мене уште ми немa дoјденo менструaцијa не сум имaлa oднoси oвoј месец незнaм кoјa е причинaтa...a еве сеa имaм некoи симптoми кaкo и секoј месец шo имaм пред дa ми дoјде aмa пaк незнaм штo е рaбoтa ..у глaвaтa ми е хaoс целo време мислaм нa тoa штo мoже дa биде...ве мoлaм зa пoмoш

8. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Ако не си имала односи тогаш нема место за паника,не си бремена.Може да ти доцни поради стрес и поради промена на климата.Ако имаш симптоми како пред добивање сигурно набргу ќе ти дојде,а циклусот може секој месец да варира во должината,може и до 35,36 дена максимум некогаш да ти дојде.

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Најголема улога за промена на менструалниот тек има и времето, но и тоа да си подложна на стрес, ако си пиела некои јаки антибиотици и така натака. Ќе ти дојде, ако не ти дојде може да се работи за полицистични јајници, но за да не ти даваме погрешни прогнози посети си лекар.

10. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Ne e opasno i mene mi se ima sluceno

11. poetesa09

poetesa09 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    24
    Potrebno e da posetis ginekolog obavezno.

На butterfly* му/ѝ се допаѓа ова.
  12. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Odi na ginekolog,nevozmozno e da e ok toa,koga ti ide otvotrena e matkata a vaka ko sto kazuvas nema logika 3pati da se otvora nes ne e ko sto treba

13. poetesa09

poetesa09 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    24
    Mozes da odis na ginekolog da se napravi testot za bremenost pak, zaso onie od apteka ne se sekogas najsigurni, a isto taka moze da e pricina hormonalen disbalans koj se javuva kaj policisticni jajnici, pa te sovetuvam osven ginekolog sto ke te vodi okolu lekuvanjeto, vo toj problem mnogu se dobri i endokrinolozite, pametno bi bilo kaj niv da zakazes pregled, ima na klinika dobri kako na pr.iskra.

14. Majli.15

Majli.15 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2013
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    237
    Здраво феминки имам едно прашање до вас па и треба ваше мислење...
    На мојата другарка и касни менсторацијата веќе 2 месеци .. а пред 2 месеци кога имаше менсторација и траеше подолго со 2-3 денови нема никакви симптоми за менсторација... Имала и заштитен однос
    И не знаеме зашто воопше и касни 2 месеци некој одговор од вас ве молам

15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.719
    Допаѓања:
    322.680
    Да и кажеш на другарка ти со МЕНСТОРАЦИЈА да си отиде на гинеколог

На PUPICA, marija305, gabimama2 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. xxxm

xxxm Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2015
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    44
    Здраво.
    Вака сега последен пат имав односи во средата значи на 04.11 требаше сега на 6-7ми да добијам менструација ,но еве 8ми сме денеска,а јас сеуште немам. Па мие да не сум бремена или може и од стрес да мие не знам последниве денови ептен сум нешто напната и под стрес. Сакав да прашам после колку дена од односот можам да направам тест? Јас планирав ,ако не добијам до утре сабајле ,до вечерта да направам тест,но сакав прво нешто да се посоветувам. Се надевам ќе ми помогнете!
    Ви благодарам однапред

17. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    12.627
    Ne znam kako bi ti pomognale nie,somnezite najdobro ke gi razbies so test.Tocno od stres moze da kasni,no I ti znaes najdobro dali toj odnos ti bil rizicen,nezastiten.Mozes da pocekas uste malce ili pak da ti bide polesno napravi test :)
    Edit.Ne si bila vo plodni denovi ako menzisot ti e redoven, taka da mislam mali se sansite :)

18. xxxm

xxxm Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2015
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    44

Sakav samo da znam koga da go napravam testot,za da ne go napravam rano pa da mi pokaze negativno a da ima nesto...sepak ti blagodaram :*

19. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Ako sakas na sig da bides posle 14dena od docnenje na ciklusot se pravi testot,sepak i sama kaza mozno e da e od stres,pocekaj no ke ti kazam i teatot nekogas ne e sig

20. Mecence3636

Mecence3636 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2015
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    Znaci mi zavrsi na 2 i sega pak mi dojde i ne kako menatruacija redovna tuka mal iscedok .. seriozno nesto ili

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.