1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструaција

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од CrvenoJagotce, 9 ноември 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.216
    Допаѓања:
    162.722
    Мене два дена тие малку имав, ми престана и ми продолжи др ден и толку заврши.
    Му кажвам на мајка ми и неа не ѝ било во ред вика дека можи и времето да влијаело (неа веќе и почна порано да ѝ иди ... место на 23 дена, на 20 .... плус сега поќе сега помалку). Па ќе видиме сега следниот месец како ќе биди.

2. disaster

disaster Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    4
    Имам 18 години, секој месец менструацијата ми касни од 4 до 9 дена. Дали е некоја инфекција или проблеми со матката, јајниците или едноставно не ми е уште регулирана?

3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Сега излегуваш од пубертет и мислам тоа има влијание. Менструација точно никогаш не се погодува кога ќе дојде, период може да бидее точна календарски, период не. Сепак тоа е природна појава кај сите женски.
    Така да не си прави филмови, проблеми со матката и јајниците.

4. you.da.one

you.da.one Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    6
    problemot e sleden: na 22 april imavme odnosi so decko mi,kondomot pukna no ne svrsi vo mene,trebase da dobijam na 7 maj i eve vekje 4 dena mi kasni i da napomenam preemnogu stresni situacii imav povekje denovi,mozda i nedela neprekinato.Denovive(utre/zadutre) planiram da zemam test za bremenost i da proveram za sekoj slucaj,iako sme 1000% sigurni deka nisto ne se slucilo.Spored vashite pretpostavki sto bi mozelo da bide i dali ste imale slicni situacii?
    Vi blagodaram odnapred :)(waiting)

5. sweet-17

sweet-17 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2013
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    187
    Ми доцни веќе 4 дена, периодов имав повеќе стресни моменти, де учење де грижи за татко ми беше болен, глупави температури и ред други... секогаш имам заштитени односи.. до што ли ќе да е па ми доцни? А ме болат градите и имам болки во стомакот како да ќе ми дојде.. Совет? ☺

6. marinela111

marinela111 Активен член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    Zdr imama edno prasanje menstuacijata ovoj mesec mi dojde nekolku dena porano i mi traese 3 dena znaci deneska mi e 4 den a skoro skroz mi e prekinata ima po nekoja linija mn bleda na uloskata a sekoags mi traese po 7 8 dena od sto moze da e toa taka a so mazot mi se obiduvame za bebe dbidejki ednas bev no imav spontan pred 10 meseci

7. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.895
    Дали е нормално после бременост да имаш продолжена мен..пред тоа ми траеше 6 д.сега е 14 со огромни болки во матката и боцкања. Бев на гинеколог ми рече дека кај менр ќе одат побавно работите ,заради мојата здравствена состојба,но дали постои некој начин да се намали болката ,зошто никакви апчиња не помагаат или пак е најдобро да ја отстранам матката ?

8. DamnGirl98

DamnGirl98 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    382
    Менструацијата овој месец ми дојде неколку дена порано, ама не беше како нормална менструација, многу малку крвавев првите 2 дена па посе 2-3 дена имав нормално и на по чевтвртиот/петтиот ден наместо да ми заврши секој ден крвавам по малку ама доволно за да морам да носам влошка, веќе 20 дена се направија, дури чувствувам како сум изнемоштена и немам енергија, само ми се спие исл... Ве молам кажете ми што да правам и можни причини за ова? Дали на некоја и се има случено истото?

9. Ivona95

Ivona95 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Имав секс после долго време, со 2 кондоми и мислам дека нема место за паника, но требаше да ми дојде овие денови, ама не ми дојде. Можно ли е заради нередовен секс да има отсуство на менструацијата?

10. havefun

havefun Нов член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Девојки како поискусни сакам да ве прашам нешто. Значи имам 16 години но 7 месеци вејќе каде што нема ни трага ни глас од мојата менстуација, мислам не е нормално дали грешам? Ве молам кажетеми што да правам

11. tteea55

tteea55 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    131
    па не е нормално, мораш да одиш на гинеколог да видиш шо ти се дешава

12. havefun

havefun Нов член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    а имате некаква претстава што би можело да биде?

13. DamnGirl98

DamnGirl98 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    382
    ако си слабокрвна можно е од тоа да ти е, ама седум месеци се премногу... јас порано бев слабокрвна и ми идеше еднаш на 2-3 месеци, сепак оди провери си крв и оди на гинеколог.
    Јас денес сум закажана за проблемот горе што го напишав па држете ми среќа:):*

14. Simona999

Simona999 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    13
    Пробај ги производите на тианде. На природна база се и се многу ефикасни. Многу помагаат и за регулирање на циклус, и за болки и за инфекции.

15. Simona999

Simona999 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    13

Пробај со чаеви и влошки на тианде. сигурно ќе ти помогнат.

16. diamonds.in.the.sky

diamonds.in.the.sky Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    195
    Луѓе, ви се случило ли да ви доцни поради физички напор? Трчање, вежбање итн? Се што е пропратено со воспаление на мускулите :^)

17. Simona999

Simona999 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    13
    Мене ми се има случено од физички на пор да не ми дојде воопшто еден месец а наредниот ми каснеше околу 10 дена од датумот на кој добивам. После тоа ми се врати во нормала.

18. Azalea Bonsai

Azalea Bonsai Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    33
    Девојки здраво,
    Би сакала да Ве прашам и замолам за совет, имено до сега имав секогаш редовни менструации си знаев и точно кој ден ќе добијам, на 28-29 дена до макс 30 добивав. На 15 јуни ја имав последната менструација и последните два дена бидејќи бевме на море се бањав дека не можев да издржам ама тоа си беше веќе при крај :$:$. Е сега проблемот е што минатата недела розеви капки ми се појавија сабајле ставив улошка но ништо, другиот ден ништо,следниот ден пак розеви капки пак ништо.Прв пат ми се случува вака а и да ми доцни волку, денес 22 јули сеуште немам, симптоми имам надуеност, градите потечени, нервоза и сл. Бељи не сум праела и сум сигурна дека не е бебе во прашање. :rofl::wasntme:Промени имам во исхраната, сортувам повеќе и стрес најмногу имав од мај до цел јуни. ВЕ МОЛАМ ЗА СОВЕТ ДОДЕКА ДА ГО ФАЌАМ ПАТОТ НА ГИНЕКОЛОГ;(:*:$

19. vaga1992

vaga1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    1
    Здраво женски,ај ве молам за помош :)
    Добив на 11мај,па на 16јуни. На одмор сум од 15јули и сега дури на 23 добив ама онака на бришење(знаете како пробивање темно кафено)и по две,три капки на влошката. Така ми е и денеска. Инаку имам цисти и секогаш ми касне по некој ден, мислам односи секогаш со заштита имам. Вака ми е три дена веќе,подувана сум и градите ме болат,и со три капки на бришење.Дали на некој му се има случено ова? Незнам да не е од промена на клима... Ај ве молам за одговор

20. Feminka15

Feminka15 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    4
    Здраво девојки..имам 17години и досега имав редовна менструација но овој месец ми доцни 11 дена од што може?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.