1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструaција

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од CrvenoJagotce, 9 ноември 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    3.036
    е добро де, темна нијанса на црвената боја.....ај поарно да не одговарам сега, се клештиш :D

2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Не се клештам туку некогаш мислењата ви се колку да напишете нешто, а од тоа нема корист.

3. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    3.036
    ај нема врска.....

4. Margaritka27

Margaritka27 Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2016
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    11
    Dali moze nekoj da mi kaze zs imam dobieno po 2 3 dena ovie 2 meseci?? A normalno dobivav po 4 5 denaa :/ i ne ee toa normalna boja mn e temna :/

5. krofnicka27

krofnicka27 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    12.613
    Ај ве молам за совет..Имам мноооогу обилна менструација.Ми трае цели 7 дена и првите два дена не можам ни дома да седам, а не па да излезам негде..Останатите 5 дена пак имам многу, ама сепак помалку од првите два.Знам дека е нормално на почетокот да има повеќе, ама ова моево е премногу..Ме загрижува тоа и размислувам да одам на гинеколог.Дали некоја знае што би можела да биде причината? :?:

6. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    Да одиш на гинеколог.

На krofnicka27 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Оди на гинеколог задолжително,ниту на мене не ми изгледа нормално ова,премногу е за една нормална менструација.А,пак,за болките јас ти препорачувам да пиеш апчиња Кетонал форте и да мируваш повеќе и да се облекуваш потопло во тие денови.

8. pepich

pepich Нов член

Се зачлени на:
    14 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки
    Сакам да прашам дали на некој му се има случено во еден месец три пати да добие .Да бидам поконкретна добив минатиот месец (14.10-18.10) па овој месец добив на (02.11-08.11) и сега пак добив на 13.11 и незнам до кога ке ми трае ... Некој со вакво искуство има ли .Btw имам 18 год

На Sunnny му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Margaritka27

Се зачлени на:
    22 октомври 2016
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    11

Iskrenoo jas imav 2 pati u mesecot i toa po 3 dena :/ nz nitu jas vo sto e prob :/

10. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Јас мислам дека,сепак,ова што кај тебе се случило овој месец не е воопшто нормално.Може понекогаш поради стрес кај некои женски да дојде двапати во месецот,но трипати барем досега не сум сретнала некоја да добила поради стрес.А,најверојатно,кај тебе се работи не само за стрес,туку и з анекое хормонално пореметување,па затоа,јас ти препорачувам да со одбереш матичен гонеколог,ако веќе досега не си одбрала,и да одиш задолжително на преглед кај матичниот гинеколог за да испита се детално кај тебе за што с еработи и да ти препише соодветна терапија.

11. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.370
    Jas 20 god imam vakva menstruacija....pa ako ti e uteha rodiv dve deca....neznam shto se zagrizuvash...kaj nekoi trae 3 dena kaj nekoi 7..kazi mi sto ke ti reci ginekologot

12. girl_156

girl_156 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2016
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    zdravo. Ve molam za sovet nova sum na forumot. Mi kasni menstruacija 4 dena, i imam belo pranje. Pred ciklusot imav zastiten odnos, no vo dilema sum zosto kasni? imam bolka vo gradite, i privremena bolka vo jajnikot. DALI kasni poradi stres?? promena na vreme?? fala odnapred

13. Пријателка :)

Пријателка :) Нов член

Се зачлени на:
    7 септември 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Девојки имам еден проблем (незнам дали е мал или голем) па ќе ве замолам доколку имате искуство или некакво познавање да го споделите со мене.. Ментруацијата ми касни векје 35 дена.. тест за бременост -негативен. Бев на гинеколог и докторкатаа ми кажа дека се е спремно за да добијам и дека немам ништо што би било сомнително но, доколку не ми дојде за една недела ми рече дека ќе ми даде таблетки за да ми дојде. Јас сум многу против хормоски терапии. Исто така си патам од полицистични јајници..
    П.с. - Во последните 7 месеци ми беше ептен редовна

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Проблемот е во полицистичните јајници. Затоа ти доцни.
    И роднина пишеше такви апчиња и па не и дојде, кога престана да пие и дојде и сега редовно има.

15. Margaritka27

Се зачлени на:
    22 октомври 2016
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    11
    Devojki sto se slucuva so mene nz :/ veke 2 pat vo dvete meseci mi doagat samo po 2 dena tretiot veke nix mn mn malce ... :/ jas sekogas imav po 5 dena pomagajte ve molam sto e ova i me tera u nervoza mn

16. Aleksandra29

Aleksandra29 Активен член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Zdravo jas sum nova na forumot i sakam da prasam do sega sum imala redovna menstruacija mi doaga na 28 dena znae nekogas da zakasni 2-3 dena ali ne e strasno no sega mi docni veke 15 dena i mi e strav da ne sum trudna ama sekogas imam cist odnos ne se slucilo do sega neznam se nerviram i me faka panika.do sto moze da bide ve molam za pomis

17. korisnichka

korisnichka Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.394
    Не знам за тебе, ама мене прв пат кога ми задоцни бев трудна. Купи си тест за бременост.

18. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Оди кај гинеколог. Можеби имаш некое хормонално пореметување. Дали си бремена, исто само гинеколог може да ти потврди.

19. Aries0999

Aries0999 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    29
    Devojki vo noemvri ne mi dojde eve I ovoj mesec se ushte ne mi ide inaku imam 18 god I ne sum seksualno aktivna shto mozhe da bide problemot? :(

На Jasnabasna му/ѝ се допаѓа ова.
  20. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.933
    Допаѓања:
    48.103
    Не паничи, во некои случаеви после сексуални односи се регулира менструацијата и станува редовна. Во секој случај посети гинеколог

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.