1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструaција

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од CrvenoJagotce, 9 ноември 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.220
    Па можеби сеуште не ти е регулиран циклусот, а ако ти е првпат, млада си, ако досега се било нормално, појди на гинеколог... и мене често пати ми се случува да ми доцни по една недела. Мислам дека се регулира менструацијата после првиот пораѓај. До тогаш тешко... така сум слушнала :) Позз

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lilaperwo

Lilaperwo Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Dali e mozno od pregolema doza na lekarstva da mi docni,bidejki sum bolna gi primam lekarstvata vi blagodaram odnapred :):l:

3. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.933
    Допаѓања:
    48.103
    Можно е

4. Laurynhill

Laurynhill Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2016
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    12
    Имав до пред некој ден габична инфекција, и вчера требаше да добијам ама уште ништо. Дали тоа би можело да е причина што ми доцни ? Сексуалните односи ми се стриктно со кондом.

5. Мисија

Мисија Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    31
    До петокот имав циклус. Од вчера, вторник имам слаби болки во јајниците и повремено мало крварење во кафена боја. До сега ова не ми се случило. Што може да биде причина?

6. Laurynhill

Laurynhill Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2016
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    12
    Ништо страшно, инфекција. Користи канестен и миј се со чај од камилица.

7. Мисија

Мисија Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    31
    Канестен маст ли да користам?

8. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Канестен крема да користиш.Ја има во аптеките.Чини околу 250 денари.
    @Laurynhill ако односте ти се со кондом,тогаш нема простор да се сомневаш во бременост.Ниту поради габичната вагинална инфекција не ти доцни менструацијата.Најверојатно ти доцни поради промената на клима,стрес или поради некои антибиотици ако си пиела во скоро време.Исто така и поради тоа што постојано мислиш на тоа дали и кога ќе ти дојде може да ти доцни менструацијата.Опушти се само,немаш никаков простор за паника и за некој ден ќе добиеш менструација.

Последна измена: 12 јануари 2017
    На Мисија му/ѝ се допаѓа ова.
  9. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Посети си гинеколог. Ние само може да претпоставуваме што може да биде.

На Мисија му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Danedelkovska

Danedelkovska Нов член

Се зачлени на:
    12 јануари 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Последните неколку циклуси ако можам и да ги наречам така се со кафеава боја(повеќе како жолто со зелено )малку и ретко крв и е како сув исцедок.
    Сексулано сум активна практикуваме односи со заштита ( се има случено неколку пати без но многу кратко)
    Пред 3 месеци имав уринарна инфекција(тогаш добив мензис нормален) пиев антибиотик и можам да кажам дека од тогааш ми се случува ова.
    Знам дека треба да одам на лекар во брзо време и да си ги решам дилемите само сакав да слушнам мислење.

11. Marinelanela

Marinelanela Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2017
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    11
    Jas sekoj mesec dobivam 6 dena porano ,sto znaci na sekoi 23- 24 dena. Dali e ova normalno?

12. busavobebe

busavobebe Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2015
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    834
    Мене циклусот никако да ми се регулира, понекогаш ми доаѓа на 43 дена а понекогаш на 32 а може и воопшто и да не дојде, порано имав посетено гинеколог и ми рече да не се грижам дека се ке биде во ред но тоа беше пред 3 години некаде, веќе сум 1 година сексуално активна но секогаш имаме односи со заштита

13. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.326
    Допаѓања:
    18.219
    Како тоа 6 дена порано? Тие 6 дена порано ги сметаш дека циклусот не ти трае точно 28 дена?
    Нормално е тоа, зошто да не. Кај сите жени е различно; кај некои циклусот трае 21-22 дена, кај некои 35-36, а може дури и помалку/повеќе од примериве кои ги наведов. :)

Не можев убаво да те сфатам што опиша: кафеникав исцедок на почеток и крај на менструација е нормален, ама менструалното крварење не е нормално да е жолто-зелено. Во најскоро можно време посети си лекар, сигурно ќе ти земат брисеви за да се види дали е во прашање можна инфекција и која, или што би можело да биде друго. Тука никоја не може да погоди од што би можело да настане ова.

14. Marinelanela

Marinelanela Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2017
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    11
    @MagsDestiny сакам да кажам на пример ако овој месец е на 26 ти, следниот ќе биде на 20ти, па на 14ти и.т.н. понекогаш и по 7-8 дена порано. Па затоа прашав дали е ова нормално.

15. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.326
    Допаѓања:
    18.219
    Нормално е. Да ти доаѓа секој месец на иста дата, или само еден ден порано/подоцна, ќе значи дека циклусот ти трае еден месец, т.е. 31-32 дена (јас сум таков случај). Во твојов случај трае околу 24-25 дена, што е сосема физиолошки (значи ти доаѓа навремено, а не порано). Циклус не се пресметува по тоа на која дата ти дошло овој месец, на таа да очекуваш да ти дојде и следниот. Најдобро симни си ја апликацијата My Calendar од Google Play, таа автоматски ќе ти пресмета колку точно денови ти трае циклусот, базирано на пресметки од минатите месеци кои ќе ги внесеш, и ќе ти покажува предвидувања за тоа секој следен месец на која дата треба да ти дојде. :)

На Marinelanela му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Anngelica

Anngelica Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2017
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    7
    здраво, ми доцни 6 дена, порано ми идеше се околу 1 или 2 , последните месеци ми доага на 25. имав однос но не сврши тој во мене, што мислите вие?

17. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Не се секирај кај секоја жена се случува да касни дури и мене ми се случувало па ми дошло обично е од стрес,нервоза,замор.Не мисли на тоа дека ти касни биди опуштена среќна и ќе дојде.

На Anngelica му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Anababe

Anababe Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    21
    Како се брои на времетраењето на циклусот, од датата кога ти завршил последниот циклус па се до почетокот на наредниот или почнува да се брои од датата кога е почнат последниот?

19. Anngelica

Anngelica Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2017
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    7
    Ти благодарам многу, ми даваш утеха. Една форумџика ми вели што чекаш ти касни повеќе од 5 дена направи тест. Се исплашив уште толку, а знам дека тој во мене нема свршено. Неможат сперматозоидите да летнат. Еве 8ми ден а уште не ми доаѓа стварно помислувам на се и сешто...;(

20. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.517
    Допаѓања:
    27.475
    Релаксирај го мозокот не биди под стрес толку. Нормално е да ти касни на сите ни се случува. Ама стресот дополнително ја влошува работата.
    Многу пати се случило да ми доцни и ако дополнително се нервирам уште повеќе.
    Чим не свршил во тебе простор за паника нема уживај.

На Anngelica му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.