1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструaција

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од CrvenoJagotce, 9 ноември 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Anngelica

Anngelica Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2017
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    7
    Благодарамм многу многу. Навистина ми требаше утеха :l:

На k.frosina му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Anonymous275

Anonymous275 Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2016
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    9
    Здраво.
    Ми доцни повеќе од 10 дена, а не сум бремена, направив два теста и двата беа негативни. Не сум била под стрес, ниту сум пиела антибиотици, исхраната ми е добра.. Никогаш не ми се случило ова, што може да е? :)

3. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940

На Anonymous275 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Anababe

Anababe Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    21
    Девојки како се рачуна времетраењето на еден циклус? Од завршетокот на последниот па се до почетокот на следниот, или од почетокот на последниот до почетокот на следниот? Ве молам за одговор.

5. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.576
    Допаѓања:
    40.004
    Не знам ова кај да прашам. За време на менструација и едно 10 дена пред да добијам страшно отекувам. Во лице и тело, буквално се дуплирам. Има ли некое чаре?

6. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Времетраењето на еден месечен циклус се пресметува од почетокот на последниот до почетокот на следниот циклус.
    @Emotional123 кај тебе се работи за предменструални тегоби,па затоа и многу отекуваш,тоа кај секоја е различно.Ти советувам да испиташ за секој случај хормони,можеш и функција на тироидна жлезда и да се посоветуваш исто така и со твојот матичен гинеколог за проблемите со отекувањето.

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    15.709
    Дали е во ред да имаше големи нервоза на првиот ден?

8. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Секако и јас сум иста првиот ден мислам дека све ке заколам све ме нервира и вријам :@:D

9. CoCoGiiiRL

CoCoGiiiRL Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    701
    Допаѓања:
    3.193
    Дали и вие се смирувате со јадење? :?:

10. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Па да и кафе и имам апчиња на природна база од печурки и тие ме смируват или играм игрица на тел :D

11. TheEkaterina

TheEkaterina Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    337
    Minatiot mesec.. mart trebase da dobijam na 12ti dobiv na 10. Ok rekov na 21 den ne e strasno. Krvaram standart 4 dena obilno i uste 3 do 4 onaka kolku da se izvalka vloskata. Znaci poslednata menstruacija mi dojde 2 dena porano i mi traese 14 dena. Opkruzena sum so doktori okolu mene nikoj ne najde za shodno da mi pomogne samo slusnav deka od so si debela toa e. Se slusnav so ginekologot koj me porodi so dvete toj vika bremena si, naprajv test nevativen. Nema mesto za panika ke ja sledime slednata. Ok.
    Slednata treabase da mi e na 2 april jas dobiv na 31 mart pak dva dena porano so toa sto od predhodnata do slednata imav period koga ne krvarev od 7 dena. Eve denes mi e 6 dena i jas krvaram kako luda so parki zgrutcena krv. Dali nekoj moze da mi kaze sto mozi da e problemot? Ke odam na kontrola kaj maticniot samo sto e vo drug grad pa treba da se organiziram za decata dotogas nekoj sovet?
    Prv pat mi se slucuva ova. Da sum pod stres sum nervozna imam visok kg ama ova nikogas ne mi se desilo. Drzam dieti nisko kaloricni ama.... help please poludev. ;(

На uniq111 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. uniq111

uniq111 Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Здраво женски. Ми дојде 12 дена порано и матичната ми препиша микрогинон. Дали сте имале искуство со нив. Ви благодарам :*

13. be.positive

be.positive Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    146
    Zdravo feminki,
    Mi treba iskustva. Dobiv menstruacija no mnoogu obilno. Imav obilno dva ipol dena, potoa malku namali, no pak bese obemno. Se slusnav so ginekologot mi dade da pijam nekoi kapki i zelezo. Mi rece da napravime eho pregled i vo zavisnost od toa da odredime hormonska terapija. Ova mi se ima sluceno dva pati. Posleden pat pred dve godini. Koga napraviv togas pregled doktorot mi rece deka se e vo red i najverojatno mi e od stres. Inaku i dvata pati, a i sega bev pod pritisok i postojano zagrizena i voznemirena. Se plasam da ne se raboti za nesto seriozno.
    P.S otsekogas imam problemi so neredovna menstruacija, pa so dolgi ciklusi i sea mislev deka e vo red i ete ova... :(
    Fala vi mnogu!
    XXX

14. marija.980

marija.980 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    662
    Дали е нормално двапати да ти доаѓа во еден месец менструација,ми дојде на почетокот на месецот па помина и после неколку дена пак ? :?:

15. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.517
    Допаѓања:
    27.475
    Имав другарка на која што и доваѓаше два пати месечно ама не секогаш.
    Девојчето се онесвестуваше цело време и и беше многу лошо.
    Посети доктор.

16. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.326
    Допаѓања:
    18.219
    Колку е тоа обилно?
    Јас имам редовен мензис, ама буквално секој месец ми е обилна, и не ми е ама баш ништо.
    Хормонска терапија не се дава туку-така, а најмалку само со гледање на едно обично ехо!
    Ако испитуваш хормони, доколку имаш некој проблем со хормоните, и тоа зависи со кој, тогаш се препишува таква терапија, бидејќи не делува таа на (и за) се.
    И колку што има помош од неа, толку има и негативности.
    Доколку немаш сериозни здравствени проблеми, и преголем губиток на крв, не мора да превземаш ништо. Доколку ти е слаба крвта пиј железо, и тоа е тоа.

17. MarijaMit98

MarijaMit98 Нов член

Се зачлени на:
    17 април 2017
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки, нова сум на форумов ќе ме извинете ако сум згрешила нешто...
    Пред 2 дена добив невообичаен кафеав секрет 2 недели откако ми заврши менструалниот циклус, до сега не сум имала сексуален однос само ајде да не звучам глупаво со гаќички на нас и ме има задоволувано со рацете но без да го допре вагиналниот отвор т.е пред да добијам ваков секрет 2 дена ме стегаше посилно при што му напоменав и престана... Дополнително пред 1 недела имав болки во стомакот и грбот, бев на лекар матичниот лекар ми кажа дека имам бактерија некаква но треба да се направат дополнителни испитувања... Страв ми е да не се има случено нешто бидејќи имам читано за предсемена течност и страв ми е бидејќи сеуште сум мала а моите дома би ми направиле тешки проблеми...

18. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.193
    Допаѓања:
    106.160

Чекај, чекај, чекај :drunk:
    Не можам да најдам ни логика, ни претпоставка - што ти е прашањето???!!!
    Сте имале "нешто" на облечено:!:
    Па нешто на необлечено - со раце, па те стегал викаш - како, каде ..!?! И претсемена од каде би ти се нашла воопшто не гледам логика..
    И што сакаше да прашаш?!?

На Mr. Right му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MarijaMit98

MarijaMit98 Нов член

Се зачлени на:
    17 април 2017
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Имам темно кафеав исцедок, како што читав тоа биле симптоми за бременост поедноставно незнам и јас збунета сум :sweat: само знам дека пред 1 недела имав болки во грбот и стомакот потоа снемав и еве сега веке 2 дена имам кафеав исцедок и воедно ми кажаа дека имам бактерија некоја матичниот ама немам направено никакви дополнителни проверки :(

20. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.193
    Допаѓања:
    106.160
    За бременост, знаеш како оди процедурата нели, чим ти тоаси го немала зошто сумња?
    А матичниот по што претпоставил бактерија дека имаш? Ова општ или гинеколог? Уринокултура правеше ли?

На Mr. Right му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.