1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструaција

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од CrvenoJagotce, 9 ноември 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Wild.Cat96

Wild.Cat96 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2014
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    723
    Здраво девојки, требаше да ми дојди на 13ти јуни, но еве веќе 4 дена ми касни. Обично менструацијата ми е редовна, немам ни многу пмс симптоми, ептен малку ме боли долниот дел на стомакот и тоа трае кратко 10-15 мин. Сум немала односи 2 месеци, така да не може да сум трудна, а и не сум под некој стрес за да ми биди од тоа. Почнувам да се загрижувам од што може да ми биди.

2. Girl Life

Girl Life Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2017
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    Нема од што да се плашиш,не се многу 4 дена за да имаш причини за страв.Се надевам дека сега веќе имаш добиено :)

3. Insatiable998

Insatiable998 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    5
    Здраво девојки :) Не сум во можност да одам на гинеколог дури до наредната недела па затоа би Ве замолила доколку имате некое слично искуство да споделите.Последната менструација ми беше во април,не сум направила тест за бременост затоа што практикувам заштитени односи и не се случило нешто несакано,но сѐ уште немам симптоми на добивање.Менструацијата често пати знае да ми доцни,но не ми се случило досега да поминат 2 месеци од последната менструација.Од што би можело да биде ова?Ви благодарам однапред

4. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.438
    Допаѓања:
    22.987
    @Insatiable998 причини може да има многу. И како тоа од април немаш добиено и не превземаш ништо?!
    Веднаш да посетиш гинеколог.

5. Insatiable998

Insatiable998 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    5
    @Skorpija25 Изминатиот период ми беше стресен и примав антибиотици затоа што бев болна,а и менструацијата ми доаѓа околу 40 от ден затоа не се посомневав во нешто.Ти благодарам за советот,во најскоро време ќе посетам гинеколог.

На elimkd и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  6. TheEkaterina

TheEkaterina Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    337
    Ај и овде да си напишам.
    Требаше да добијам на 8ми Јуни досега ми касни 13 дена. Напрајв три теста за бременост сите три беа негативни.
    Бев на одмор од 5ти до 15ти Јуни требаше да добијам таму ама не добив и сеуште немам добиено. Разликата на времето овде и таму беше огромна. Бев нервозна додека се пакував и бев и сум под голем стрес и нервоза ....ама тоа ми е стандарт веќе долго време. Причина не знам шо можи да е. Аман хелп имам побудалено. Симптоми немам за циклус иако ми е редовен и точен до ден.

7. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.438
    Допаѓања:
    22.987
    @TheEkaterina можно е од промена на клима да ти касни, а и од стрес.
    Досега колку време најмногу ти каснела менструација?

8. TheEkaterina

TheEkaterina Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    337
    Еден ден. Ама многу ретко тоа. Стално ми била точна до ден. Затоа ми е чудно. Дали да чекам или да одам на доктор?

9. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.438
    Допаѓања:
    22.987
    Оди на доктор. Барем ќе знаеш која е причината и ако има нешто навреме да се види и лечи.

На TheEkaterina му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.973
    Леле ја немам отворено темава претходно. Се шлогирав. :o А мислев дека јас имам проблеми со циклусот... :x

Девојки, девојчиња, жени... сакајте си го телото и грижете се за себе, како се оставате така, не ми е јасно? Не може да не добивате циклус со месеци и да не преземате ништо околу тоа. Во ред е, не сме машини, се случува некогаш да задоцни, некогаш да порани меѓутоа не се оставајте така ако проблемот ви трае подолго време.

Одете редовно на гинеколог, ПАП-от е толку брз и безболен што срамота е да речете во 21-ви век дека немате направено. Внимавајте на исхрана ако имате нередовен циклус, читајте, едуцирајте се што треба да јадете, а што не. Односи имајте со кого сакате и колку сакате ама користете заштита, имате толку многу опции што не знам...

Страшно, за ќотек сте!
    :|

На Lunaria, MagsDestiny, Skorpija25 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.776
    Да прашам од што може подолго да ти трае менструацијата ? Секогаш ми траеше 5 дена сега 6ти ден ми е и никако да намали како во 4 ми тече:(, страв ми е од што можи ....

12. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.454
    Допаѓања:
    5.089
    Не е ништо страшно, еден ден плус ја имаш. Ако обилното крварење продолжи и после 2-3 дена, посети гинеколог.

На LUCI 99 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. K.M

K.M Нов член

Се зачлени на:
    21 јуни 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    На 01.06 и 03.06 имав однос со кондом потоа на 13.06 исто така имав однос при што првите два пати беше со кондом и тој сврши надвор од мене потоа уринареше па по 15 мин повторно имавме однос многу кратко без кондом потоа ставивме и пак не сврши во мене и по 20 мин пола саат повторно имавме исто како третиот пат малку без потоа со и не сврши во мене.Обично добивам на 28 дена но минатиот месец ми доцнеше 3 дена а сега ми доцни 5 дена.Од четвртокот па до денес секоја ден правам тестови и се негативни а во четвртокот бев и на лекар и таму направија тест и тој беше негативен.Дали може да ми доцни од стрес и од што сум напната оти секоја минута чекам само да ми дојде.После толку тестпви за бременост и сите се негативни вајда причина за доцнењето не е тоа.

14. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.454
    Допаѓања:
    5.089
    Не е тоа причината. Не биди толку напната, ќе ти дојде.

15. La.loca

La.loca Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    7.813
    Девојче па со кој памет бре правиш тест за бременост, кога твојот партнер свршувал надвор од тебе.(facepalm) Значи нема ни 1% да се сомневаш дека си бремена!

Ти касни од тоа што се напинаш, опушти се малце лабави.

На nelka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. K.M

K.M Нов член

Се зачлени на:
    21 јуни 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Да ама ме страв од таа предсемена течност

17. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.877
    Допаѓања:
    81.139
    Нека уринира задолжително после првиот однос и правете кратка пауза пред да продолжите со нареден однос. :)

Не би требало да има проблеми доколку внимавате, меѓутоа јас секогаш сум за употреба на презерватив пред ваквите „превентивни“ мерки.

На La.loca му/ѝ се допаѓа ова.
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Девојки да ве прашам после завршувањето на менструација дали е во ред да имате кафеавко?
    П.С. Не сум сексуално активна долго време.

19. Michelle*

Michelle* Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    838
    Во ред е, не паничи :)

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sara B.

Sara B. Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    57
    Здраво на сите, пред се се извинувам доколу не пишувам во соодветна група но се надевам дека ќе можи да ме упатите на соодветно место затоа што сум нова на форумов и го ценам вашето мислење. Досега имав редовна менструација на секој 24 26 дена пред два дена тс на 21 ден од циклусот ми се појави кафеав исцедок со крв не многу обилно и еве веќе трет ден како истото се случува, немам никаква болка но сепак ми е чудно затоа што досега не сум имала вакво искуство.
    Со дечкото имаме сексуален однос и редовно користиме заштита, дали има место за паника и ве молам за совет.
    Благодарам

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.