1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструaција

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од CrvenoJagotce, 9 ноември 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    15.709
    Здраво, здраво :) дали ви се има случено неколку фенови пред оваулација да имате кафен исцедок,ме боли глава и ми паѓа расположение и осеќам некој болка во јајниците. Мене ова ми се јавува од време на време. Бев на гинеколог, пап тестот е во ред, ехото е супер. Ја прашав докторката за ова ми рече дека е нормално. Ми дадете вагиналетки Флажил од 500мг.
    Дали имате сличен проблем?

2. MissCottonCandy4

MissCottonCandy4 Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2017
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    46
    И мене ми се случува истото. Мислам дека е многу нормално да се има кафен или па и кафено-црвен исцедок и да има промени во расположението

3. Rosonerka

Rosonerka Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    4.445
    Пред неколку месеци ми се случи да имам кафеав исцедок со многу малку крв наместо циклус, па по некој месец нормално да си добијам. Бев на гинеколог ми рече дека имам циста како демек чоколадна а, после прегледот добив најнормално.
    Потоа бев приватно на гинеколог ми рече дека е функционална циста и дека треба да поминат 2-3 циклуси па за да може да се разговара за состојбава.
    Еве втор "циклус" пак само со кафеав-малку крвав исцедок.
    Секако планирам да идам пак приватно само ме интересира некој да не имал сличен проблем?

4. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    5.885
    Толку многу ме фаќа срв за многу работи-храна

Ми доцни пет дена, немам односи од 10 месец 2016.

Примав инфузија за освежување, железото ми е многу ниско еритроцитите покачени.

Од кога ми помина мензисот минатиот месец имав од гинекологот вагиналетки (бев за пап тест-рано е за резултати) - POLYGYNAX

Не ми е јасно што би била причината што ми доцни мензисот, мм да и некако во рок од 2 недели се поправив 5 кг
    Не знам што се случува со мене

5. gabi23

gabi23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Сакам да прашам породена сум во април царски ,после бременост прв пат добив на 01 јули ,сега во август требаше да добијам ама еве уште ништо ,а ДОЈАМ дали има тоа може да е причина за нередовност ?

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Antonija1991

Antonija1991 Активен член

Се зачлени на:
    28 јули 2017
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    9
    Пробај да ја регулираш крвната слика со исхрана, другарка моја имаше проблеми со доцнење поради ниското железо и секако побарај мислење од доктор.

7. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    5.885
    само што ми дојде ..сепак паника невидена

На Antonija1991 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.385
    Допаѓања:
    38.279
    @gabi23 да од доењето е можно нередовен или воопшто да нема циклус. Јас дури по година и пол од породувањето добив.

Едит- а можно е и бремена за време на доење да се остани, направи си тест за секој случај ако има шанса.

9. EMILLYBZ

EMILLYBZ Нов член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, nova sum na forumot i imam nekolku prashanja.... Poslednata menstruacija mi beshe na 25 juni vo megjuvreme imav odnosi bez zashtita, no ne svrshhi vo mene, naredno trebashe da dobijam okolu 23 juli no nishto... okolu 31 juli imav nekoj rozenikavo-crven iscedok koj traese 3 dena i potoa prestana, a simptomi na menstruacija kako bolka i sl NISHTO(a prethodno sum gi imala sekoja menstruacija i toa mn intenzivno)... napraviv dva testa za bremenost i dvata se NEGATIVNI... edniot 4 dena odkako trebashe da dobijam, a drugiot 9 dena odkako trebashe da dobijam (vo slucaj prviot da ne pokazal tochno) ... neznam shto ne e vo red... vo druga drzava sum vekje 2 meseci mozda e od promena na klima, ali da mi docni tolku mnogu nekako ne mi izgleda vozmozno...a da bev bremena testovite ke pokazea... postojano sum pod stres zaradi ova....sve si tripam neshto.... Vo Makedonija se vrakjam tek nareden mesec neznam shto da pravam....Dali e vozmozno da sum bremena, a testovite da ne pokazuvaat? Dali e od promena na klima? Dali e od stres? Dali... i ushte mnogu dali...HELP HELP HELP

10. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    15.709
    Дали е нормално првиот ден да чувстувате симптоми како оние во ПМС? Депресивност,плачки итн?

На lost123 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ЕДНА убавица

ЕДНА убавица Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    797
    Мислам дека е сосема нормално. И мене ми се случува и стварно нема за што да бидеш загрижена

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  12. L*G

L*G Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2017
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.363
    Провери преку крв тироидна и пролактин , и други хормони ,знам дека некои од нив прави нагло поправување. А висок пролактин спречува менструација.
    Пиј мацина трева за да ти пробие.

13. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    5.885
    tiroidna mi e se vo red
    drugi koi da gi proveram?
    Od tel. sum ne mozam kirilica da pisuvam :/

14. L*G

L*G Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2017
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.363
    Па види и пролактин хормон дали е покачен. За други точно не сум запознаена ,можеш гинекологот да го прашаш ако треба уште некој да провериш ,но за пролактинот знам дека и мене ми е покачен и пијам терапија.

15. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Сакам да ми дадете совет за апчињата што ја одложуват менструацијата.
    Следна недела сум на гинеколог али неможам да дочекам до тогаш за да ја прашам и докторката.
    Дали имавте нус појави или некои промени.
    Во септември сум на одмор баш тогаш треба да ми дојде,а тој ден планираме да тргнеме и да бидам со тампони и улошки џабе пошто имам мн обилна менструација и болна.Одморот ќе ми биде цело време во лежење ,а сакам да пливам.
    Некои сериозни проблеми гинеколошки немам.
    Ако некој ги пиел добро ќе ми дојде совет фала ви

16. maxlove

maxlove Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Не дека има место за паника ,ама ако подобро размислам има..Ми доцни 7-8 ден.Овој пат немам некои посебни симптоми на пмс како минатите добивања,само болка во јајниците, и што сум отечена во стомакот и градите...последен пат имав однос пред месец..не сакам да купувам тест ама нема никаков знак дека ќе добијам за брзо време никогаш олку не ми доцнело...не сакам баш да паничам ..дали имал некој факво искуство ??

На Tamatam му/ѝ се допаѓа ова.
  17. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.618
    Јас, претходниот месец ама причина беше промена на клима. Исто ми се случува и ако примам лекови месецот.
    Не се измачувај, направи тест и ќе знаеш на што си и дали треба да превземеш нешто.

18. maxlove

maxlove Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    абе да знам.амаа ај да не паничам ,шо ако има нешто ...раскината сум со бившиот...како ќе му кажам,ептен зафркната ситуација..

19. maxlove

maxlove Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    абе да знам.амаа ај да не паничам ,шо ако има нешто ...раскината сум со бившиот...како ќе му кажам,ептен зафркната ситуација..

20. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.618
    Затоа и ти викам, одма тест. Колку и да се плашиш, подобро одколку да седиш во неизвесност.
    А ќе знаеш и што понатаму.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.