1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструaција

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од CrvenoJagotce, 9 ноември 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sarah24

Sarah24 Нов член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки
    Пред некое време пишав во темата консултации со гинеколози ама не добив одговор, видов дека оваа тема е поактивна па ако прашањево не е за оваа тема се извинувам..
    Пред околу еден месец ни пукна кондомот со дечкоми и зедов од апчето норлево.. 10ттина дена после тоа почнав да имам кафеав исцедок кој подоцна се претвори во прозирна течност со крвави парчиња, па пак кафеава течност.. Неколку дена немаше ништо па имав крв како менструација кое заврши после 5 дена (како и обично што ми трае).. Неколку дена беше се супер мислев дека ми заврши ама вчера пак се појави кафеав исцедок.. Направив тест за бременост за секој случај ама испадна негативен.. Уште 2 недели ќе сум надвор од државата па не можам да одам на гинеколог..Ако некој има совет или слично искуство ве молам за одговор..

2. Makeup12

Makeup12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2017
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    344
    Здраво девојки. Сакам да ве прашам за совет. Веке две менструации забележувам парчиња црна згрутчена крв како дроб... се плашам ... што би можело да биде причината ... дајте некој совет или споделете некое искуство.

3. _minnie

_minnie Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2017
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    336
    Тие грутки се јавуваат поради луштење на слузницата на матката најчесто во деновите кога најмногу крвариме, ако се јавуваат секој ден од менструацијата и се големи тогаш посети гинеколог. :!:

4. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    И јас пред добиено имам кафено пошто додека ми пробие е тешко и кафено имам.
    после добиено 6-7 ден имам кафено тоа се чисти матката од добиеното .
    нема место за паника чим тестот е негативен.
    Мислам дека не е нешто за паника али кога ќе се вратиш посети си гинеколог обавезно.
    Ако ти се појави како бледо розево ич не паничи во плодни денови си.
    Води си редовна хигиена и ако имаш канестен мачкај се преку еден ден

5. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.371
    Допаѓања:
    33.144
    Неколку месеци назад, добивам мензис, трае 5-6 дена но количински мислам дека секој месец истекува, забележително е веќе и баш чудно.
    Закажав на гинеколог дури следен месец. Некоја со вакво искуство?

6. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.629
    Допаѓања:
    44.825
    Овој месец менструацијата ми изгледа некако помалку количински.
    Да напоменам дека се напив Кафетин Менструал првиот ден уште поради болки во стомакот, па да не има нешто врска со тоа.
    Од што би можело да биде? Дали треба да бидам загрижена?

7. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.548
    Здраво женски. Вака сега имав редовна менструацооа секој месец кога до пред 3 месеци не почна да ми доаѓа по една недела или 10 дена порано. Во Август ми дојде на 1 ( значи десет дена порано) и пак на 18 август ми дојде. Двапати овој месец. Е сега почнаа да ме болат одвреме навреме јајниците и стомакот како блага менатруална болка. Дали сте имале слично искуство или во е познато. Гинекологот е до 7ми на одмпр потоа ќе одам ама до тогаш сум во мисла. Плус сакам да останам бремена со второ а поради нередпвна менструација потешко.

8. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.059
    Незнаев каде да го поставам прашањево па мислам овде е најсоодветно..Минатиот месец прв пат добив одкако родив после 1годинс точно..Првиот и вториот ден бев ок но потоа отекувам долу и ме пече неможам да де допрам еве сега овој месец пак исто..Од што може да е..Искуства..?

9. black_lover

black_lover Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    104
    Trebashe da mi dojdi na 31.08 pa mi dojde na 04.09 mi kasnsshe 5 dena...posle toa trebase da mi dojdi na 04.10 i seuste ja nema...na sredina negde potocno okolu 15...20 den me bolese dolniot del na stomakot kako ko kje imam dobieno....
    Od posledniot ciklus do den denes nemam imano odnos.
    Sho mozi da e ?

10. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.170
    Допаѓања:
    83.707
    Пореметување на хормони,прелада ,примање на антибиотик или стрес но задолжителна посета на гинеколог ;)

На black_lover му/ѝ се допаѓа ова.
  11. eminik

eminik Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    68
    Некој искуство со подолго доцнење на циклус заради живеење во странство (клима фактор е или?)?

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  12. black_lover

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    104

Mozhe li da e od ispieno norlevo na 2ri juli...togash mi dojde 6 dena porano....posle.mi dojde tochno i posle toa pocna da mi kasni...:)
    A antibiotici samo vitamin C od 500mg:)

13. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.170
    Допаѓања:
    83.707
    Можи и од Норлевото да е избегавај да го употребуваш прави лудница на хормоните ,не бери гајле ќе ти дојде ;)

На black_lover му/ѝ се допаѓа ова.
  14. black_lover

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    104
    Vekje mi dojdeeeee:):*:*:*:*:rofl:
    Kjeefoj summm hehe ..samo malku mesheto boli ama nema gajle

На kuc му/ѝ се допаѓа ова.
  15. железната лејди

железната лејди Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2017
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    50
    Дали ако пиеш ц витамин во поголема количина пред меструација ќе добиеш по брзо? Затоа што треба да одам на пат со автобус од 36 саати и тогаш баш ми е датата на добивање. Ако е висрина ова со ц витаминот да се напијам да добијам пред пат. Не би сакала да земам апчиња за одложување.

16. Pandora-

Pandora- Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    574
    Веќе подолг период, секој месец добивам циклус по 6-7 дена порано од претходната дата на која сум добила изминатиот месец.На пример ако сум добила на 27ми, идниот месец ќе добијам на 20ти/21 и се така, точно по 6 дена ми подранува. . Дали е ова нормално ?

17. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    183
    Не знам за тебе ама мене ми дојде вторпат месецов ( на 01.10 траеше 4дена и на 24.10 пак ми дојде еве имам моментално малку)!!! Не знам што е работата во среда ке одам на гинеколог!!! Колешка кај мајка ми на работа вели дека до 3месец си добивала менструација и кон крајот на месецот пак добила а наредниот месец не и испадна дека е 4 месеци трудна!!! И јас веќе се обидувам да забременам еве 10месеци!!

На Avokado му/ѝ се допаѓа ова.
  18. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.970
    Допаѓања:
    21.159
    Имав спонтан абортус пред 2 месеци, поради тоа ми беа препишани јасмин контрацептивни таблети за после завршување на пиење на таблетите да добијам менструација.Минатиот месец откако прекинав со пиење добив менструација и се беше нормално, но овој месец еве ми доцни 4 дена, па доколку некоја има некакво искуство или доколку знае дали е тоа вообичано после пиење контрацептивни таблети нека сподели.
    Се мислам дали да одам на гинеколог или да почекам уште малку?
    Бев на преглед претходниот месец се беше во ред

19. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.787
    Допаѓања:
    57.137
    Девојки, пред 2 месеци испив апче за ден потоа.
    Минатиот месец ми каснеше 4 дена, овој месец 5 дена а немам знаци на добивање.
    Имав редовна пред тоа на 28 дена, ќе ми се врати во нормала и кога?

20. tritocki

tritocki Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2016
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    9
    Здраво девојки. До сега имав редовна менструција на секои 27-32 дена. Но овој месец ми доцни веќе 7 дена. Инаку почнав да работам во смени 1-2-3та, а и времето се менуваше. Имам симптоми дека ке добијам веке 1 недела но сеуште не добив. Нормално ли е?

На vale038 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.