1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструaција

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од CrvenoJagotce, 9 ноември 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    се разбира дека можи, нема тука што да се секираш се случува :)

2. LadyNitro

LadyNitro Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    31
    Немој да се плашиш :) Се случува и мене ми се има случено еднаш. Без Паника :)

3. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Ви се случило ли да ви трае 3 ипол дена ако постојано ви трае 7-8? Нешто тука не ми штима. :D
    П.С. Без цедење, директно ја снема. :^)

4. simonit

simonit Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    a do sto ide taka da se slu4i neli normalno e izlegu dva ciklusa da ima 28 dena?

5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.931
    Допаѓања:
    35.788
    И да има 28 дена помеѓу два циклуса, менструација може да има и 2 пати во месецот. На мене утре ќе ми заврши и ќе треба да добијам на 29-ти.

6. simonit

simonit Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    da ama izmegu mojata menstruacija imase razlika samo od 17/18 dena do sto ide taka mozno li e nesto da se ostane trudna ili pak e nesto xormonsko?

7. simonit

simonit Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
  8. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    5.885
    да да ми се случило..само нема кој да отиде на лекар ;)

9. simonit

simonit Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    da ama izmegu mojata menstruacija imase razlika samo od 17/18 dena do sto ide taka mozno li e nesto da se ostane Trudna ili pak e nesto xormonsko?

10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.931
    Допаѓања:
    35.788
    Може да се остане трудна. А штом така ти доаѓа, оди на гинеколог. Можеби имаш хормонално пореметување.

11. Histerica1

Histerica1 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    2
    Здраво луѓе ми треба помош!До сега ми има каснено повеќе пати,и сум се нервирала ама никогаш како овој месец а немам некоја посебна причина за тоа.Бев под голем стрес едно 3-4 дена и тоа ми ја пресече менструацијата по моја логика.Трудна-не сум ,ама се плашам од што може да касни .Имам зголемена количина на бело прање,и да напоменам бев настината од пред една недела и пиев антибиотици.Ме болат јајниците и половината како симптом за менструација ,ама никако да прокрварам.Касни веќе 10 дена..Има некој што може да ме посоветува?Неќам на гинеколог ,немам никад одено ,а сеа иам мн голема психа и мислам дека и не ми доаѓа дека нон стоп мислам.А ризичен однос не сум имала барем овој месец секако..

12. LadyFlame

LadyFlame Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    339
    Јас имам приметено обично кога земам антибиотици ама секогаш ми касни, не паничи и мене минатиот месец ми каснеше 10 дена, нема зошто да си во паника се случува тоа особено ако си под стрес организмот реагира.

13. Histerica1

Histerica1 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    2
    Да ама многу сум напната ,зборував и со една докторка ми рече да се смирам малце ако сакам да добијам воопшто,а мене ме мачат симптомите ,пошто се осеќам како да сум во пмс а не можам да добијам.Али сепак не е сите 10 дена вакво чувство ,во последните 2-3 дена сум како во пмс

14. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    15.710
    Здраво девојки,сакам да ве прашам нешто.....минатиот месец ми дојде на 25ти и траеше до 1 ви...е сега....на 26ти ете пробавме со дечкото да имаме односи.....и беше ОК .....Од вчера почна да ме боли стомак,дут и гледам големи кафени дамки имам и ме боли долниот дел од стомакот...дали случајно се работи за некоја инфекција,болест скраја да е,или да не сум трудна...според апликацијата MyCalendar што го водам треба да ми дојди на 23ти овој месец...Што значи цели 12 дена порано осеќам симптоми дека треба да ми дојди. Или можеби ми е од студеново бидјеќи осетив доста дека сум проладена..хмм

15. Perina

Perina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    321
    Најубаво и најсигурно, посети гинеколог, додека ние овдека погодиме што точно е тој/таа ќе ти каже најубаво! :)

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Девојки, може ли да ми доцни 3 дена од настинка, а си ги имав симптомите кога требаше?
    Пред некој ден имав многу силни грчеви во матката, поминаа за пола саат, после тоа на гаќите капка крв само и тоа беше тоа. Сега симптомите сите исчезнаа, освен зголемени и осетливи гради. Ваше мислење или искуство?

17. Histerica1

Histerica1 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    2
    Осетливи гради,и капка крв ме асоцира на симптом за бременост.Сигурна ли си во тоа најпрво?
    А инаку мене другарка ми ми збореше за некои капки ги имало во сите аптеки 800 денари па ти го регулирале циклусот,или како што ми кажа ќе ги пиеш една недела да кажеме и ќе ти дојде,ама страв ми е да експериментирам пошто секој месец имам редовен циклус а ми касни преку месец сигурно ама на крај пак ми доаѓа.Дури еднаш требаше на 4ти а ми дојде на 20ти ,ама сега девојки некако мн ми е страв.А имав причини нели настинка,антибиотици,стрес.АМа немам никакви симптоми на бременост,а има веќе 3 недели од последниот однос,што може да биде друго?Многу ми е страв,нон стоп си мислам на тоа.Ви се има десено ли такво нешто ..

18. Lanicka95

Lanicka95 Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    1
    Читав нешто на нет за стерилитет. Инаку сум многу млада да мислам на тоа, значи имам 18 години ама ме интересирање и почнав да читам. Прочитав дека една од причините за стерилитет е ендометриоза која се карактеризира со болки при менструација. И откако го прочитав тоа многу се загрижив, затоа што имам многу болна меструација, со повраќање. диареа и стигнувам до болница значи примам инекции.
    Има ли овде жени кои родиле а пред тоа имале такви болни менструации ?

19. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Фала за советот, еве добив денес а ако не добиев, планирав да си се осигурам да не е бременост. :)
    А ти не се секирај, штом и друг пат ти доцнело и плус немаш никакви симптоми на бременост, нема простор за паника според мене. :*

20. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Не се оптеретувај со такви работи, многу си млада сеуште, ееее колку девојки имаат болни менструации, таман работа сите стерилни ако беа. Уживај си, не си ја мачи душичката. Најчесто кај жени кога ќе родат, станува помалку болна или воопшто. Поздравче. :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.