Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Нашите родители се против мојата врска албанец-македонка

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од SONCE..SONCE, 1 март 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. babaDara

babaDara Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2011
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    622
    БРАВО, СЕКОЈ СО СВОЕТО. КАКО МОЖЕ СУМ СЕ РОДИЛА, СУМ ЖИВЕЕЛА СПОРЕД ОДРЕДЕНИ ПРАВИЛА ДОГМИ, СПОРЕД ЕДЕН СТИЛ НА ЖИВОТ, УБЕДУВАЊА, ВЕРУВАЊА И СЕГА ОП ЉУБОВТА НА МОЈОТ ЖИВОТ СЕ ПОЈАВИ, ДАЛИ Е МАКЕДОНЕЦОТ ИЛИ АЛБАНЕЦОТ И ЈАС ЌЕ СЕ СМЕНАМ. ПРВО ЛУЃЕТО НЕ СЕ МЕНУВААТ, САМО ПРАВАТ ОТСТАПКИ ВО ИМЕ НА НЕШТО. А ВИЕ САКАТЕ НЕКОЈ ДА ВИ ГО ГЛУМИ ВАШИОТ ЖИВОТ,САКАТЕ ДА ПРЕТСТАВУВАТЕ ТЕАТАРСКА ПРЕТСТАВА А ВАШИОТ ЉУБЕН ДА ГО ИГРА ГЛАВНИОТ ЛИК. Е АЈДЕ ТОГАШ, СО СРЕЌА.

На xxAngelxx му/ѝ се допаѓа ова.
  2. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    сметам дека врските македонец албанец неможе да опстанат. Баш и од горе кажанотио секој си има свој уверувања, ставови и пред се тоа се различни начини на живот и верувања. А и пред се има толку убави, паметни, згодни културни македонски момци што ни на крај памет не треба да ни текне да се загледуваме во албанец (или дечко од било која друга вера) или пак ајде за провод од радозналост ок ако некој проба но врска, брак и запознавање со родители тоа сум против :x :fubar:

На miss.ella му/ѝ се допаѓа ова.
  3. babaDara

babaDara Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2011
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    622
    Ништо, токму таа радозналост може да не доведе до несакани последици. Каква радозналост, какви проби. Однаперд знам дека нешто не чини, дека ќе ме уништи мене и луѓето што ги сакам, луѓето кои ме сакаат, што ми се драги. Тоа ми е доволен предуслов за да влетам во нешто или не.

4. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    не на некој радозлани им треба само мало освестување што можат да добијат а што да изгубат на тоа мислев. а пред се друго е да пробаш друго е да сакаш ;)

5. babaDara

babaDara Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2011
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    622
    Да ама зошто да пробаш нешто што однапред е условено со пропаст. Да пробаш нешто што не знаеш, што се двоумиш.

6. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    сметам дека никогаш не би осудила девојка која за една вечер се изе*ала или смувала со некој кој не е од нејзина вера. Но склучување на брак е веќе нешто друго, нешто свето е тоа не го оправдувам ни под разлог.

7. al-vik

al-vik Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2010
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    110
    Не е се така црно-бело,има многу примери на такви бракови кои функционираат, еве на пример Менче Атанасова-Точи да ја земам за пример бидејќи е јавна личност, мажена е за албанец па колку што можеме да видиме не ја ограничил, си гради жената кариера не е забулена и слично. Мислам дека кај нас повеќе постои психички отпор спрема нивната нација а не вера. Знам деца на родители од различни вери, кои се баш нормални и прекрасни луѓе, и ги почитуваат и двете вери ,значи слават и Велигден и Бајрам. Мислам се зависи од човекот. Не би го направила тоа, заради моите, за да не ги повредам иако мислам дека би прифатиле доколку јас се решам за такво нешто, бидејќи досега за ништо не ме ограничиле,но секако ќе има тешки моменти додека се да дојде во најдобар ред. Се уште сме конзервативно опшество, и многу работи правиме или не правиме заради околината-што ќе речат. При таков чекор мора многу да се внимава и секако не е лесно, ми стои во глава еден филм по вистински настан, баш кога една Американка се мажи за муслиман за кој мисли дека е современ маж, но прави огромна грешка. Ја носи во некоја од тие арапските земји и ги зема сите документи... и не знам како точно оди приказната ама ако некој се реши на такво нешто треба на се да биде спремен.

На lolyta777, nena2010 и mila85 им се допаѓа ова.
  8. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.376
    Допаѓања:
    114.368
    Потполно се согласувам со постот на ал-вик. А што се однесува до филмот и приказната за американката, го имам гледано и многу ме потресе. Меѓутоа има едно нешто клучно во таа приказна, она никогаш не отие да ги запонзае неговите и нивниот начин на живот. Они беа во америка, тој се однесуваше соврмено, иако потајно во себе беше конзервативен. И кога отидоа кај него да живеат во саудиска арабија мислам дека беше, тој нормално си продолжи да си живее онака како што е израснат. Таа тоа не го очекување и виде сосема друг човек.

Поентата на муабетов ми е, не се залетувајте, одете видете како живат неговите, каков им е начинот на размислување. Едно е на улица однесувањето друго е дома. инсистирајте да ве запознае со неговите, а ако не сака е тука нешто смрди. Ако ви проповеда дека се современи дека немаат предрасуди за тоа да е он со македонка, а он цело веме ве крие тука не е се чисто.

На lolyta777 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. isplasena

isplasena Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    2
    не се замарам многу со мислехјата на некои дека маз ми наркоман па и плус албанец
    наркоман е цовек сто се дрогирал многу време и несакал да се отказе а и не мора на некои луге да објаснувам мене ми е ок но не судете никому пред време не знаете сто ве цека во зивотот нели никој не е соврсен никој не знае сто го цека утре затоа размислете убаво пред да написете несто и да цовек наместо е мојот маж.вие ако сте се напиле во зивотот неколку пати сто треба да ве прогласиме пијанци хахахахах ви се молам не судете за животите на другите ако мозете некому помогнете а не да судите веднас не е чповечки

10. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Има примери за успешни бракови меѓу партнери со различна вероисповест,но уште повеќе примери за неуспешни врски и големи последици.

и Исплашена, наркоман може да биде и ако се дрогира 2 месеци ;)
    И не прочитав никаде низ постовите судење,само плескање на вистина в лице .

11. al-vik

al-vik Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2010
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    110
    Да тие последици произлегуваат од тоа што не сме научени да ги прифаќаме и почитуваме туѓите избори.
    I necu nikome da se pravdam...
    I sta se drugo tice skim sam spavala, svako neka sebi bira ja sam sebi birala...... ;)
    Најдобро е кога ќе трпам последици заради мој избор и одлука, кога не можеш да обвиниш некој друг за тоа што ти се случува

12. isplasena

isplasena Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    2
    па и не се замарам многу сто ке казат деца од 15 и 17 години

13. Hova

Hova Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    127
    Препознав кај тебе нешто што јас го напиишав меѓутоа мислам дека не ме разбра убаво , јас тоа,„ дека кај Албанец па и наркоман“ го реков во иронија зашто многу меиспровоцираа @Lilit и една друга не знам која беше кои те нападнаа и оценија каков човек си ти споредд тоа што го напиша... Значи да бидам јасна,,,јас мислам дека впрочем си голем човек,,,не секој може да го помине она кое ти си го поминала,,,, да се бориш и да живееш со таква различност мислам дека е умешност...од мене секоја чест....ако тие убаво тебе ние овде може да лаеме до утре а тебе гајле да ти е ...позз :hug:

14. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    A дали се замараш со тоа што ќе кажат 30 годишни или целта ти беше само да видиш како ние би постапиле без разлика што тебе ти е убаво...А зошто уствари прашуваше ако не се замараш :fubar: , мислење си е мислење без разлика дали доаѓа од 15 или 30 годишен...тука на форумов има баш деца од 15-16 год. што кога ќе ги прочиташ нивните постови ќе паднеш на г*з колку се зрели и паметни..
    позз. и секое добро...

На peperutkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. TheQueen

TheQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Јас сум 4 години во врска со дечко ми албанец ... сега купивме стан а и наскоро планираме брак супер ни иде не се замарам што ке кажат другите а и моите а и неговите зш не планираме да живееме со нив... мој совет ако го сакаш и ако те сака .. тогаш продолжи и слушај го срцето... ПОЗДРАФЧЕ!

16. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    17 години имаш? Сега јасно ми е. Не мора ни да се коментира.

Слушајте го срцето и понатака, умот нека паси трева. Ќе ве видам потака.

На Sharlott и Offspring им се допаѓа ова.
  17. Sharlott

Sharlott Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    14
    17 години? :o Епа со среќа нека ти е и поздраФче :^)

18. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Д Квин, вие купивте стан или тој си купи стан? И колку има тој години? А?
    Не, не и не, љубовта знам не бира граници, ама разумот и те како знае, кога тогаш ко ќе наидете на пречка, а ќе ги има многу, има да се чудите кај ви бил паметот :fubar:
    Јас сакам, почитувам многу, имам другари и другарки муслимани, без ралика албанци, турци, што и да се, сите сме луѓе, ама тргнувам од проблемите помегу вашите родители, па ризикот од пукнување на „разликите“, и од сакаш-неќеш одрекувањето од некои работи!
    Ви посакувам среќа, ама не е само од посакувањето :x

На Sharlott му/ѝ се допаѓа ова.
  19. babaDara

babaDara Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2011
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    622
    17 години имаш? Сега јасно ми е. Не мора ни да се коментира.

Слушајте го срцето и понатака, умот нека паси трева. Ќе ве видам потака.

Какво искуство ( животно ) има некој со 17 години? А веќе па со 13. Ајде успеала носот да си го избрише па и да донесува крупни одлуки во животот. Сопругот ( животниот сопатник ) не се бира еднократно, туку за наредните 30, 40, 50 години.

20. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Па да де, тоа пишав.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.