Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Нашите родители се против мојата врска албанец-македонка

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од SONCE..SONCE, 1 март 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. babaDara

babaDara Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2011
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    622
    Го цитирав твоето. Значи што знае, или каква одлука може да донесе некој со тие години. Леле колку е суров животот и како си играат со него. А втора шанса за одлука нема.

2. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.577
    Ќе ти го цитирам мислењево кога ќе бараш помош во разделби.

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Word.

4. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Ох бре дете драго,29 години ќе наполнам, имам 4 годишна ќерка, значи јас сум мајка на некого, а повторно неможе денот да ми помине ако барем еднаш не ги слушнам моите на телефон.
    Мислиш така се живее,без никого????? :fubar:
    Па прва поголема караница со партнерот има да си ги собереш парталите и пети ќе ти удираат во газ трчајќи накај дома кај твоите. :!:
    Така се живеело- извини ама крв не е вода.
    Па не постои сила бре што ќе ме врзе за некого на 17 години гаќи да му перам!!!!! :envy:
    Живеј,олади го главчето зашто очигледно премногу ти е запалено!!!
    Сега викаш,баш ми е гајле кој што ќе каже,ама еден ден има да си ја трескаш главата од ѕид.
    Човек што може сам на себе да си направи-никој друг неможе. :nod:
    Ти посакувам долг живот.

На H.VAGA, Nine25, Sharlott и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Ти си знаеш. Јас сум либерална особа и секогаш викам кој што сака да прави.

Ама сепак, на 17 години подобро е за девојка да не знае каде и е хименот, отколку да прави вакви чекори.

На lolyta777 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. TheQueen

TheQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Не Јас немам 17 години ова е на сестра ми...[напнавте со тие 17 години]
    јас имам 21 год..
    Како и да е секој си има свое мислење има премногу луѓе што осудуваат.. али сепак ако јас мислам дека можеме да опстанеме заедно значи има нешто што ме натерало да мислам така
    моите не дека се против али едноставно сакаат да бидам среќна а и сепак префрлуваат..
    А исто и неговите..разликата е голема ама СЕ СЕ МОЖЕ АКО СЕ САКА!

7. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.577
    ^
    оооо Лејла и Огус имаме на форумов.

На Sharlott и Offspring им се допаѓа ова.
  8. TheQueen

TheQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    битен е карактерот на човекот, иако кај нас за другите вери се гледа од политичко-црковна гледна точка! :)

9. iskrena30

iskrena30 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    ke bidam realna i iskrena kon tebe devojko sto ja imas vrskata so albanec
    јас сум бо брак 4 години со албанец и ке излажам ако кажамок ми е.со него сме супер но не е цист албанец торбеш е но еве ке ти кажам кај ке ти биде проблемот
    кај мене неговите не ме сакаа оти не сум била албанка моите го прифатија оти имам снаа бугарка по вера католик но татко му и неговата фамилија несакаат да ме видат размисли убаво млада си јас го сакам мојот маз и супер ни е нас но не е тоа тоа кога не функционираат некои други работ поздрав до тебе сепак лјубовта победува

10. TheQueen

TheQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    да ама кај мене е малку по различно зошто неговите ме прифаќаат...одам кај него дома..ама не сакаме да живееме со нив едноставно сакаме да си имаме свој живот.... ПОЗДРАВ И ДО ТЕБЕ <3

11. iskrena30

iskrena30 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    златце и мене ме сакаа на поцеокот дур мислее дека сум му пролазна авантура но се се менува потоа верувај ми како на сестра ти кажувам но дај боже да не е случај како кај мене во секој случај се најубаво ти посакувам

12. meruska

meruska Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    103
    убаво ти е корицничкото име уште да би можела да го задржиш бидејќи после ова од кралица човек станува магарица.од искуство, колку и да се сакате еден ден тоа ќе го снема и еден со друг ќе се навредувате.не сум рацист не ни планирам никад у живот да биддам сите сме луѓе,но од твоето не бегај.
    има многу работи што треба да ги направиш пред да бидеш у брак со него?мислиш дека твоите деца ќе се крстат? сепак ти си таа што одлучува позз се најдобро

13. Sharlott

Sharlott Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    14
    Во старото маало каде што живеев имаше една жена која секогаш ни ја раскажуваше приказната за сестра и’. Кога била девојка се заљубила во турчин, кој бил 12 години постар од неа. Нејзините не ја оправдувале оваа врска, па таа на свои 19 години избегала со турчинот, кој и’ го поставил следниот услов -да ја промени верата, доколку сака да бидат заедно. Жената разкажуваше што требала да стори сестра и’, како ја терале да го фрла крстот на земја, да го гази и плука, да се откаже од своите,од верата,од самата себе! Му родила две деца, и после неколку години сопругот нејзин, решил дека не ја сака повеќе, и ја оставил и си избегал со девојка од неговата вера. Децата се ожениле,си тргнале по свој пат,а жената се разболела,и почнала да пита, да скита, и кој знае каде е сега. НЕМОЈ ДА МЕ СФАТИТЕ ПОГРЕШНО! Не сум расист! Имам другарки албанки,и турчинка, и многу ги сакам и почитувам.Вакво нешто па дури и полошо може да стори и некој од иста вера како нашата. Зборот ми е зар ќе се откажете од верата, од вашето постоење ??? Зарем ќе го газите крстот ??? Тоа е лошото во таквите врски, бракови... Зарем нема да си ги крстите децата? Нема да славите Божиќ, Велигден и сите наши преубави празници? :(

14. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ^ Шарлот, иако навистина е жално тоа што го раскажа, сметам дека не е на место примеров.

Велиш дека ова го кажувала некоја ЖЕНА за својата сестра. Значи ова се случувало кога сестрата на жената имала 19 години... претпоставувам дека тоа било прилично одамна. Порано и од иста вера да биле, и врсници да биле и згора на тоа и верени, не смееле за рака да се фатат, а камо ли на нешто друго да помислуваат се‘ додека официјално не стапат во брак (ова баба ми од искуство ми има кажувано).
    Исто така верувам дека денес многу работи се променати. Сметам дека луѓето кои ќе те натераат да си згазиш на крстот и да плукаш по него денес се ретки.

На Dgirlll му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Ич не се ретки.
    Сетете се на 2001, што се не им правеа.
    И радосни би биле тоа да го видат.
    Да ви кажам една вистинска случка што ја видов со мои очи. Бевме в село за празниците во Јануари и мајка ми месеше леб. Нели на крај на тестото, се прави крст со рака. три пати. Дома беше дојдена една жена муслиманка, и кога виде очите на вакви и се направија. :o Одма праша зошто така зошто онака, и повеќе таа дома леб не касна!
    Исто еднаш, ова е веќе смешно. Сме се згазиле од смеење после тоа. Истава жена беше.
    Влегува и и вика на мајка ми "Аууу Нестооо, шоубо мириса шо прајте за јадење"
    А дома се готвеше свинско. И мајка ми и вика "свинско месо", и женава :"ууууф како смрдит"
    :D :D
    И нон стоп ги слушам со коментари како ние сме биле грешници, како едвај чекале некој црквата да ни ја изгоре, ова во живо го слушам и гледам, не е напамет зборувано.

16. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Ова е офф-топик, ама морав.
    Неколку од вас сте постирале „не сум расист„ расизмот е нетрпеливост меѓу раси, овде темата е конкретно за Албанец, а тие не се Црнци ни Кинези, припаѓаме и ние и тие на белата раса, така да правилно формулирајте ги изразите ако веќе ги користите.
    Во случајов би била правилна употребата на „националист„ или „шовинист„ ;) .

На eloves, LivingGlam, milky-candy и 3 други им се допаѓа ова.
  17. ohoho

ohoho Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    100
    можеби ќе навредам некој со мојов пост ама давам едно гооолемо НЕЕЕЕ !!! Никако не сум за врска помеѓу македонка и албанец а да не говорам за брак.Разликите се големи ретко кој може да се прилагоди на нов начин на живот.И да имам две ќерки и никако ама никако не би сакала да се омажат за муслиман !!!

18. babaDara

babaDara Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2011
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    622
    И да имам две ќерки и никако ама никако не би сакала да се омажат за муслиман !!![/quote]

за жал тоа се сведува на тоа што јас сакам. И јас имам ќерка. Не знаеме што би одлучиле во животот, нашето поминало во контекст на изборот. Секако дека многу е битно уште од мали да ги воспитаме што е добро а што не. Понатаму е нивно. Но сметам дека децата додека се многу приврзани за родителите ги слушаат нивните мислења, се упатуваат спрема нивните размислувања. Кога ќе дојдат во допир со улицата, тогаш е страшно. ;( ;( ;( ;( ;( Тогаш сме немоќни. Слушаат други, се поистоветуваат со други. Извните што бегам малку од темата. Ние мајките не сме способни во целост да ги контролираме. Јас многу разговарам со мајка ми и моето ќе го воспитувам на тој начин.

19. ladymilion

ladymilion Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    27
    врска со муслиман никако не оправдувам

20. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на: