Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Нашите родители се против мојата врска албанец-македонка

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од SONCE..SONCE, 1 март 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. malena-mk

malena-mk Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    вода и врело масло не се меша.. муслиманка сум, босанка, и до негде ги знам албанските обичаи.. размисли добро пред да биде доцна! дали ке бидеш со него, ке патиш цел живот и ке ги изгубиш родителите или ке продолжиш понатаму без него и нема да ги разочараш твоите.. твој е изборот ;)
    само паметно ;)

2. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    а што е со твоите ?? кога би им кажала ? Пред свадба или .... ?? и Што понатаму размислуваш ли или само леташ ..........

3. maleckoto-sonce

maleckoto-sonce Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    Може и летам ама утеха ми е тоа што тој заминува од државава... незнам што во иднина.. стварно незнам што да правам..

4. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    Не ми е јасно нештооо....
    Зошто кога ке се спомне Албанец сите прво помислуваат на париии ????

И да не бидам офф топик

секоја чест на таа што ке и успее во тој брак со толку разлики и толку притисоци...
    ... не секој би можел да го направи тоа

5. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.094
    Ко што ме дал Горнион, од како знам за себе сум на страната на љубовта и секогаш, секогаш навивам за љубов. Така што, нема да ми се случи ова, но кога би ми се случило, би си имала куп проблеми, знам. Не зборам стриктно за дома, туку за разликите и целиот притисок.

Пријателка на пријателка на пријателка... Врска со Турчин, таа таму студира... Се сакаме се ова се она... Таткото на тој дознал, и сеа - не може. Ти си син на Некојси, не може Македонка (христијанка) да земаш, жена мора да ти биде ќерка на исто таков Некојси, само така било достојно, и тие ќе му нашле жена. Не дека воопшто стануваше збор за женење. Таа дома не кажа, и можда и поарно што се заврши тоа така... Не знам, стварно не знам што би правела во ваква ситуација.

6. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Разликите се преголеми за да можат да се пребродат,без оглед на тоа колку нешта ве поврзуваат.
    Секогаш ќе има одредена напнатост тема вероисповед,па колку и да е либерален ќовек - еден ден ќе пукне и ќе се створи инает да секој да докаже дека својата вера е поважна и повредна за почит.
    Немам стереотипи , не ги рангирам луѓето по вери и националности , се дружам со секој кој има добронамерен и респектибилен однос кон мене.
    Сепак , поради тие разлики во убедувања не би била во врска со човек од друга вера,зашто не би сакала сиот првичен занес да се преобрати во бес и скршени соништа.
    Почит до луѓето кои се справиле со тие проблеми на хуман начин, без фереџиња , разводи итн.

7. Anely

Anely Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    225
    Се согласувам потполно.
    Ниеден брак не е совршен, но во ваквите бракови и врски има најмногу проблеми и несогласувања кои порано или подоцна 100% се појавуваат!

8. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Еве го мислењето на Албанците за Македонките... И општо за македонскиот народ.

http://www.youtube.com/watch?v=mzoreH3W ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=Vxb_F6lU ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=dj7zogCH ... re=related

И да бидам во врска со таков под мотото дека љубовта се ќе победи а отстрана неговите браќа да имаат мислење за мене дека сум курва гоЉема и да го оцрнуваат делото на Тоше Проески без грам совест?

На Victorya, sleepingbeauty и creshicka им се допаѓа ова.
  9. viks5

viks5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2011
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    119
    Ај да ја поставам ситуацијата обратно дали тие би дозволиле Македонец и Албанака? Сигурно дека не одма би го убиле

10. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465

Oфи јас ова го имам и гледано и слушано во живо ... И Боли 100 пати повеќе душа ми се кинеше :@ да посакаш да им вратиш а немаш како ... :x
    Е затоа никогаш нема да ги почитувам , сакам , да им помогнам , и ако некогаш имам шанса јас знам што би им направила :devil: . А вие што се рендате со нив само едно Господ нека ви е напомош :fubar: . За жалење сте ама искрено |( . Срам ми што сум иста националност со ваквите .

На Mari1992 и AmandaS им се допаѓа ова.
  11. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    во секоја куќа има тоалет.. не можете да ги генерализирате така луѓето овие се дел од тие сељаци а сељаци има и кај мајкедонците во ист број како и кај албанците..

На LivingGlam, Hipica и fierce им се допаѓа ова.
  12. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Оффспринг, со секоја почит, но не можам да се воздржам.

Видеата кои ги постираше се одвратни и немаат никаква врска со темава. Создаваат неубаво, напнато чуство кај мене лично и верувам кај секој нормален човек.
    Сигурна сум дека на youtube ќе се најдат уште илјадници вакви клипови кои сеат омраза кон која и да е нација.
    Дали youtube стана некое реално и објективно мерило на ситуацијата во Македонија или пак некако покажува што сите Албанци без исклучок си мислат за Македонките?
    Нов Вујаклија?

Не знам. Не ми се допаѓа ова и мислам дека ваквите клипови не отвараат ничии очи, само создаваат чуство на напнатост и како последица отвараат простор за меѓунационална омраза. Нешто што не треба да се поддржува на ваков форум.

Како сакаш ама не е убаво. Искрено мислење од мене и без иронија. И тие клипови нема реално на никој да му помогнат. Најмалку на некоја цура која веќе и онака решила да гради врска со Албанец, Турчин, Арап...со билокој :|

Се надевам ќе бидам сфатена онака како што треба. Ако не - и онака не планирам повеќе да ја отварам темата ако е поле за плукање на каква и да е нација, нашата или нивната.

На eloves, Sparks, LivingGlam и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Зарем не ги слушаш навредите? Ок, можеби не сите, но добро знаеме барем јас колкаво членство брои таа навивачка група. Тоа добро се гледа и од клиповите. Нормално е дека ќе ти побуди грди и напнати чувства, мене ми буди чувства на повраќање и неможам да се изначудам како можете да замижувате на се што се има случено и се случува кога би ги вброила и овие видеа од јутуб. Не се мерило, ама еве доказ на дело што мисли одредена група на Албанци дека македонското девојче е курва гоЉема. Дали би била јас во врска со некој што мисли дека сум таква? Дали би била во врска со некој за кој неговите браќа мислат дека сум таква? Јас те сфаќам дека поддржуваш и немаш против, затоа и очекував да дојдеш на темава и да искоментираш, а и баш ме интересираше што (не сум иронична), не ни имав намера да те разубедам ниту било кој друг, туку сакав да докажам какви се тие со кои што ние би граделе соживот (?) во краен случај врска или иднина. Јас во таа слика не се пронаоѓам, тоа ми беше зборот, и многу сум среќна затоа што во мојот град (сеуште) ги нема како што ги има во Тетово, Гостивар, Дебар и.т.н. :)

На Victorya и Teresa94 им се допаѓа ова.
  14. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    само затоа што една група албанци го прават ова во никој случај не може да се мрази цел народ и мислам дека правите голема грешка со тоа што така ги сваќате работите.. јас искрено не ги ни погледнав клиповите затоа што никогаш нема да генерализирам дали македонците се подобри или албанците ... и од двете страни има такви сељаци .. а што демек вие не ги мразите и не јадете гомна за албанците демек само они знаеле да мразат така? не се правите светци кога гледате дека самите ја стварате таа омраза па послем некој ви е крив.. сите сме од крв и месо и во секој народ ке најдеш гомнари и фини луѓе

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Teresa94

Teresa94 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    108
    Си имам ја ДООБРО искуство со албанците.. Порано ги сметав за луѓе ии така ги прифатив во мојот круг на пријатели.. Се си функционираше нормално, додека еден од нив не посака да се смува со мене и ја го одив и тогаш што.. дојде со пиштол да прети ако не појдам со него ќе ме убие.. Мада ја не паднав на тоа ;)

16. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    хахаха господ да чува и да брани па блазе ти што си се дружела со албанци со пиштоли... па сама си го одбираш друштвото не ти е никој крив !!

мора двајца да бидат причина за проблем или расправија а ти ако не мрдаш со опашката не може никој да те чепне :)
    значи преку глава ми е од сезнајковци што секогаш мора да значи дека тоа што го мислат е точно или луѓе што критикуваат заради хејтерство или проблем во нивната глава!! и се расфрлате со навреди што не држат вода...
    не размислувате дека тука на форумот или општо нема само македонци и не сте цвеќе за мирисање дека и вие понекад или некои знаете да бидете гомна!! и мислам дека треба темава да иде под клуч затоа што почнавте да навредувате!!

17. Teresa94

Teresa94 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    108
    Е од кај сум ја знаела дали има пиштоли или нема.. и како прво тие сакаа со нас почнаа со ЗДРАВО и ние да не биднеме до толку безобразни им враќавме.. и шо е нај заникаде комшии сме и сепак мислевме ок комшиски е се оваа да не си праиме омраза у маалото

18. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Не е дека се гомна и Албанците и Македонците, мене ми е целта да докажам дека постои омраза, дека е факт тоа што Албанците мразат Македонци и обратно. И се додека е така нема да има соживот, барем од моја страна никогаш нема да го има. Пријателски однос е ок, да речам здраво чисто од култура да, но да бидам најдобра другарка или да бидам во врска со Албанец тоа никогаш нема да се случи, одговорно тврдам. Ако утре мое дете дојде и ми рече дека е во врска со Албанец ќе се самоубијам оти не сум го воспитала како што треба.

На Victorya, tessie и DeepBlue им се допаѓа ова.
  19. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.647
    Допаѓања:
    22.210
    Што е најстрашно, повеќето се повикуваат на религија и тоа што имаме различни верувања го ставаат како свој штит, неспособни да се соочат со одговорноста, а конфликтов нема врска со тоа. А за курви што сме биле, тие изгледа слепи се на тоа некои од нивните шо прават (секоја чест на исклучоци, како има кај нас фини девојчиња така има и кај нив). Искрено, сум видела 3 албанки шо кога и да излезам со мм ги гледам како се пикаат скришно во неколку различни коли во една вечер, па немам никакво право да речам дека тие се курви, фала Богу, ама проблемот е омразата кон нас како нација, не што сме ние или тие курви. Курви има секад и сегде, тоа е првиот занает и секогаш ќе постои. Омразата е проблемот никој не сака да ја видиш кај него, како велат змијата ги крие нозете (змијата во муабетов ми е метафора за омразата не за некој човек да се разбереме). Ете затоа ги направиле видеата тие кутри души. :D Јас не се потресов, ги жалам, какви се криви у тоа суратите тие нашле да зборат.

Е ова кажува колку сме ние лесни. И не е ова единствен пример. Ви текнува на тој од момент на вистината шо киднапирал некоја со калашников...еее толку сме лесни, оружјето да им е единствено...оружје :D

20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.375
    Допаѓања:
    114.349
    Во врска со видеата. Не дека ги бранам овие непрокопсани поединци што вака се дерат, но дали сте слушнале како Битолчани навиваат за Скопјанки?? Сте биле на утакмица Пелистер- Вардар??? Е па да ви кажам дека и нив речникот не им е подобар од на овие наведениве. И сега што?? Немој некоја Скопјанка да се омажила за Битолчанец, зашто тие така викаат на утакмица, или така зборат секојдневно. До кога бе за поединци ќе обележуваме цела нација. Македонка сум ама не можам да мразам нација заради одредени будали. Дали се Албанци, Турци, Арапи, Кинези.

На tessie, najubava2010, Hipica и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.