Гушкање додека таа мие садови и завршува домашни обврски, место да дојде и тој да помогне? Мене не ми е нормално ова.
Раскини. Ќе одев во детал зошто ама нема смисла. Буквално сам пиша дека то е исходот и уств добро знајш како сакаш да постапиш. Само раскини пред да бараш нова. Не е фер кон сегашната да е поинаку.
@Grey rock ниту случајно немој да се мачите повеќе да ја одржувате врската,чим сте сфатиле дека сте различни ставај крај на време.Замисли колку ќе ти биде убаво со личност што ќе биде твој тип,што ќе ти одговара на карактер ..
Zdravo se izvinuvam pred se sto kje pisuvam na latinica..Znaci vaka me machii eden problem, edna licnost (sosed) go znam 1 godina, samo na zdravo , u smisla kako ne sme bliski, ama sme muabetele ponekad..i pred 2 nedeli se desi nesto megju nas, iskocivme, bla bla... Utredenta doagiaaa kaj menee, i ne mozev da iskocam, se nalutii i me blokna, okej malce preterav, barem da kazev se isponasav nesti i jas nema vrska...I pred 2 dena go vidov u zivoo, i odam kaj negoo, se bese nabrzina...na krajot se isponasa kako da me otkacii, kje odel nekade bla bla, koga me grabna da si odam..I okejj svee... Vcera pak go vidov, i probav da go odminam posle toa, i toj mi rece "Barem zdravo da kazese" mozda i podmolno, malku ruzno se ponasa, a sme imale i odnos..Of se osekjam kao daa zavrsi rabota, pa ajde odii sii..sakam da mu pisam ne znam kako da reagiram? Napraiv novv profil, sakam sve da mu kazam, mi se dopagja, sto da mu pisam sovet? Ne znam veke sto da napravam, sakam da sme vo kontakt
@fatalna_plava Според мене дефинитивно не треба да трчаш по истиот. Малку и нестабилно/незрело делува моменот некој толку да се налути и да те блокне само затоа што не си можела во даден момент да излезеш. А и кога веќе продолжил и во живо неубаво да се однесува, што ќе ти е таков? Тоа откачи-закачи делува детски. Ако еден куп глупости уште на почеток приредува, што понатаму
Многу незрело и детско. А искрено и ти малку незрело пишуваш. Без навреда. Не си тепај време. Не ти треба некој што блокира при прва глупост па после топло ладно. И нема што да му пишуваш од друг профил. Цени се побогу.
Колку години сте? Пошто исто и како членките шо рекоја, и мене не ми делува ова зрело. Ако има толку бурна реакција за нешто толку едноставно како неможноста да се излези во даен момент - шо останва за посериозни сопки? Па и однесувањето во живо од после е ужас. Цени се. Не го барај. Не му зборај. Дур и да те боцка со зборови - одмини го.
Zdravo. Ocajno mi treba sovet i mislenje od Vas. So tipov sme od ist grad ama on zivee u Avstrija. Pisuvavme nekolku meseci ama na periodi, ne konstantno, on me videl, sum mu se dopadnala mnogu i kaza kao koga ke dojdel mnogu sakal da se zapoznaeme. Toa i se sluci, odma mi prijde, se zapoznavme, izleguvavme zaedno, so negovo, moe drustvo, duri i kako par so drugi parovi, duri mislim deka i negovite znaat za mene. Bevme sami na kratok odmor nekolku denovi, se sluci i sex sekako. Dodeka bevme tamu slucajno naletavme na negovi prijateli i me pretstavi i zapozna so niv, duri ne se stedese da pokaze cuvstva pred niv. Se osekav kako vo son, tolku slobodno, lesno, prijatno, kako da se znaeme cel zivot, prv pat vo zivotot mislam deka mi se slucuva ova, mi vlea doverba da se otvoram za nekoi raboti bidejki i on pocna da se otvora, mnogu spontano bese se. Deckovo inaku e fin, prijaten, kulturen, dzentlmen. Problem e sto nekolku denovi nemame kontakt voopsto, otide na pativanje so negovite i bukvalno ispari. Svesna sum deka ne e online tip, mi kaza deka ne saka takov nacin na komunikacija, samo kontakt lice v lice, ima nekoi seriozni semejni problemi no, dali e normalno posle tolkavo zblizuvanje da ne pise/se javi voopsto? Pred da zamine mi pisa vo smisla ke se vidime/cueme za brzo, ne znam dali toa znacese strogo koga ke se vrati, a denovive treba da si dojde i posle ide za Avstrija. Po tolku intenzivno blisko i intimno iskustvo, ovie nekolku denovi mi e mnogu tesko, mnogu se deprimirav, postojano mislam na vremeto pominato zaedno i me obzema strav deka veke se oladil, kako da mi se rusi se pred oci. Pred ova sum imala nekolku kratki neuspesni vrski, nekoi samo so sex i zatoa i bev mnogu pretpazliva ovojpat, navistina imav mnogu nadez deka seto ova ke odi kon nesto seriozno. Se prasuvam dali pricinata moze da e intimniot odnos no i toa ne se sluci brzo, duri nekade na petti pat od gledanje sto e najnormalno so ogled na situacijata, drugo bev malku poveke dostapna, koga i da me pokanil za kaj i da e jas prifakav bidejki sakav da iskoristam situacija dodeka e tuka ili eventualno nesvesno sum se otvorila malku poveke ama taka se cuvstvuvav vo momentot bidejki bese obostrano. Stvarno ne znam sto e problemot so mene, zosto sekogas vaka zavrsuva se, postojano se preispituvam i veke se dovedot do stepen na ludilo Stom sega mi e tolku tesko ne sakam da mislam koga ke si ide kako ke mi bide, zgora na toa ako e bez komunikacija Dokolku dojdam vo kontakt denovive (ke cekam da bara on, ako ne vo kraen slucaj dali e vo red jas da go pobaram? Iako ne znam kolku e pametno toa, ama ne sakam da go izgubam) kako e najpametno da postapam? Dali da mu spomnam deka treba da ima komunikacija, koga planira da si dojde naredno, dali da bidam rezervirana i malku ladna ili labava, trpeliva, da molcam i cekam koga ke si odi, vremeto da pokaze se? Ne znam navistina sto da pravam, me obzema silna voznemirenost, panika, ocaj
Во ова време на интернет колку и да не си онлајн тип, мора да се комуницира така. Ете така и те контактирал, реално глупо е да не пишува ништо со денови. Јас мислам дека најдобро е да си отворена, да му пишиш како си... па понатаму како ќе се развива разговорот, како му се плановите, дали ќе доаѓа мк и слично. Чудно е да нема пристап до интернет и да не пишува ништо со денови доколку му значиш и е заинтересиран/заљубен. Затоа јас и дирекнтно би го прашала, при наредно слушање/гледање. Пример "Со оглед на тоа дека не сме од исто место и врските на далечина се малку потешки, би сакала да знам како се чувствуваш околу мене, кои ти се плановите". Ќе си кажеш "јас не сум за отворени врски, доколку си сериозен да знам да се вложувам во оваа врска доколку не, тука би завршиле" и тоа е барем ќе знаеш на што си.
Po moe treba da si pisitemakar i edna poraka"ej stignav" barem.edno tskvo. Sigurno ne e kromanjonec so zivee vo pestera i nema.internet na mobilen.
Најискрено тој што сака бара начин за комуникација,тој што не сака бара изговори.И да не е тип за онлин комуникација,можи да се слушате фала богу има viber има what up итн.Како тоа лице во лице па кога ќе замине во Австрија пак нема да комуницирате ќе чекаш да си дојде само за да се гледате?Пак ќе поминуваш низ истово?Биди претпазлива можно е да има друга таму па затоа одбегнува комуникација.Мене ми личи на тоа се надевам дека грешам.Тоа што бил соврешен кога сте биле заедно,можеби е добар манипулатор.Можеш да му пишеш слободно,како си како си поминуваш на патувањето,па види дали ќе ти одговори
Мислам дека паничиш без потреба, човекот заминал на одмор со неговите не сака да троши време да типка на соц.мрежи. Ако се било преубаво не гледам причина зошто би те откачил, апсолутно се согласувам дека треба да ти јави. Премногу е рано да кажеш “целам кон посериозно со него” сте се виделе неколку пати, дали тоа било само авантура за него времето ќе покаже. Ќе те советувам да се посветиш на себе, да најдеш занимација и да не правиш сценарија во главчето бидејќи така се повеќе им дозволуваш на емоциите да те совладаат. Почекај тој да те бара, верувам ќе те побара чим се врати и тогаш можеш да му кажеш дека комуникацијата ти е важна, дека не очекуваш да му го знаеш секој чекор, но една-две пораки во текот на денот би ти значело. Тогаш ќе процениш дали му значиш или ќе бара изговор.
Ова е лошата страна на телефоните. Очекуваме секој да е достапен во секое време. Премногу ја премислуваме секоја тишина и преанализираме секој потег. Те разбирам, сум била на твое место. Колку разбрав, се работи за неколку денови само и имал сериозни фамилијарни проблеми. Дај му време, разговарајте коа ќе се врати за сите предизвици на вашата врска. Не дозволувај да не те почитува, ама прво слушни што има да каже, не знаеш со што се справува. И дефинитвно најди си занимација за да не седиш и премислуваш. А и не е страшно да му пишеш прва, нешто лесно во стилот на "само да те поздравам, се надевам дека си добар", ама не очајувај ако не ти врати. Биди трпелива и почекај го да се врати па ќе видиш како стојат работите и дали вреди да се вложуваш.
Јас па мислам колку и да не е онлајн тип и ете сака да ужива во патувањето, ако навистина му значиш барем еднаш денот ќе пиши или ќе се јави да те слушни, праша како си. Да, уште не сте во сериозна врска, ама со ова ќе покажи дека сепак мисли на тебе и има сериозни намери. Такво е времето денеска тоа е, мада да земиш и пред 20 години пак луѓето се слушале или пишеле смс. Би ти рекла да почекаш, но да не се опседнуваш во меѓувреме со тоа што сте го поминале. Најди си занимација и ти, да тргниш мисли, а и треба да имаме живот надвор од партнерот/љубовниот интерес. Но ако пиши кажи му дека ова ти смета и нема повеќе да го толерираш ако го прави истото. Дека си за комуникација и имаш сериозни намери, ако тој тоа не можи да го обезбеди нема да функционирате. Не се плаши да го изгубиш него, повеќе плаши се да се изгубиш себеси, чувај си го срцето. Многу знаат да се залетаат на почетокот, но треба да се даде шанса човекот да докаже дека вреди, и со дела, не зборови. Ако го снема, и тоа ти е одговор, и во тој случај продолжуваш со животот.
И јас мислам дека ова не е ништо страшно, мислам дека ќе ти пише кога ќе се врати и наредно видување разговарај со него дека си се почувствувала напуштено. Ако има сериозни семејни проблеми, веројатно се зафатени со дерење еден на друг и "решавање" на проблемите, ова од искуство кажувам. Нека му заврши одморот па види што како, немој сега да донесуваш заклучоци.
Не треба да му спомнеш ништо, можеби навистина има семејни проблеми, но сепак може да ти пише една порака бар дека стигнал. Не пишувај прва, чекај да ти пише, посебно не да му кажуваш како треба да комуницира тоа па ич. Кога ќе се видите кажи му како си се осеќала, дека си сакала да знаеш бар како е.. Во секој случај не брзај и не пишувај.
Vi blagodaram od srce za izdvoenoto vreme Vistina ima seriozen problem i se toa razbiram (zatoa i ne se osmeliv da pisam/baram dodeka e tamu) ama i prethodno go imashe problemot pa pisuvase bar za dogovor. Navistina ne znam sto se slucuva sega… Jas bi cekala ama vremeto me pritiska. Bi sakala da cekam da vidam sto ke se sluci, dali ke pise/inicira gledanje ama da ne ispadne nishto od toa i si zamine, a bi sakala da izlezam da vidam kakva e situacijata…
@maya.lady Според мене, како прво и прво не му се треси толку и малку повеќе вреднувај се себеси Како второ, каква е таа врска ако се плашиш да реагираш било како, да му пишеш, да си кажеш дека нешто ти смета, за да не го изгубиш? Значи од старт ова мора да го промениш кај себе Ниту го штеди, ниту му се треси. Ако е врска, таа врска е подеднакво за двајцата, а не само едниот да кажува како сака, кога сака, Петок може да ми се јавиш, Вторник не Како трето, редно е да се нема изговори за недоволна комуникација и недоволен труд Ова "не е online тип" ми е како девојчето што велеше "гејмер е, не излегува од дома", за да после тој си излезе со таа што ја сакаше Во превод, сите сме со телефони во рака. И да нема социјални мрежи и Интернет, и да не ги сака телефоните, една порака дека пристигнале, дека е добро, кога се враќа, е common sense и една минута работа. Луѓе и во војна пишувале пораки. Тоа е нешто што го правиш без размислување за партнерот, пошто е нешто најнормално, имал или немал семејни проблеми. (Иако who tf goes на одмор ако има семејни проблеми, али ајде ) Почекај прв да стапи во контакт, а потоа најсмирено кажи му дека вакво "исчезнување" не планираш да прифаќаш понатаму и не е твој стил на врска. Ако планира по негово да е, значи he ain't the one и не му се нервирај