Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.993
    Допаѓања:
    135.302
    Еве ме, се прибрав дома синоќа ама рано сум заспала. :lol:
    Надвор жешко да се растопе човек.
    Што имаат желба да купуваат од џамбо :?: Нема нова роба кажи им :D Проверено пред некој ден :lol: Сетови со барбики има убави, ама тие ги има одамна :lol:

На kuc, Lejla8, didi1982 и 8 други им се допаѓа ова.
  2. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    @Cka Повели прочитај ги мислењава од двеве ново отворени теми, откако ти си замина на одмор од форумов. Може ќе треба да се скараш со пола форум :wasntme:
    Па после кога ќе ги означуваш, нема да видат сите, знаеш само на првите пет им стига известување. ;)
    Туку колку ли непроспиено ноќи си мислела на мене и си го составувала рефератот, ех вака да мислеше за работата, ќе ни цветаше администрацијата во државава.:rofl:
    https://forum.femina.mk/threads/Втора-смена-за-администрацијата.27510/

https://forum.femina.mk/threads/Државна-администрација.27567/

На Nausicaa, Dust, elimkd и 10 други им се допаѓа ова.
  3. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.522
    Допаѓања:
    174.001
    Jas kolku sto znam site organi mozat da se doniraat.

На Lejla8 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.097
    Допаѓања:
    135.113
    На таа тема може да дискутираме, има тема за тоа. ТИ на оваа тема ме омаловажи, како што правиш и сега, а притоа ги прекршуваш и правилата на форимот. Заедно со тебе се радуваат и други модератори, што претпоставувам дека е политика на форумот кога еден модератор понижува член другите да го поддржат? Можеби и да бркате членови кои не ви одговараат... Не знам, модераторите знаат.Не знам, ама еве Сесил викаше дека една од задачите ви била да поттикнене дискусија, а можеби и друга задача е да се однесуваш недолично кон мене а да те поддржат...

Како и да е, јас не сум ГЛУПА за да ти мислам со денови и месеци одговор, знаеш многу добро како знам да ти одговорам. Кажи ако целта тебе или на останати кои те поддржуваат ви е да си одам од форумот, тоа се прави ЈАСНО, а не со: ај ќе ја вреѓаме дека е неспособна на работа, сама да си отиде? Може делот во кој имате само вие пристап значи и дека таму сте се договориле? За 15 минути тројца модератори те поддржале, наместо да ти ги кажат правилата на форумов, кои постојат одамна.

for.png

Во најмала рака се очекува извинување за твојот пост, не уште навреди.

Тебе најмалку те мислам у животов, имам маж, дете, работа, дом кој го градам... не си давај на важност.

На bittersweet, PUPICA, orhideea и 27 други им се допаѓа ова.
  5. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.522
    Допаѓања:
    174.001
    Ajdeee....
    Abre zeni....aj ne si stvarajte nepotrebni nervozi.
    Koj kaj se nasol,tamu lebot ke si go vadi.
    Ne sum sosema vo tek so prepukuvanjata,ama se gleda zajadlivost i bockanje.
    Golemi ste...na sto vi lici.
    Eve jas staviv prsti medju vrata...udrete po mene ajde.
    Samo mene ic nema da mi cue.
    Pozdrav od pod klimata.

На PUPICA, kuc, Lejla8 и 10 други им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.076
    Допаѓања:
    268.897
    Настрана од дискусијава на @cresa-jagoda и @Cka , навистина настапот на Цреша, посебно како модератор, уште во првата тема беше невкусен и низок.
    Не затоа што мисли дека администрација треба да работи втора смена, туку затоа што ги омаловажи сите кои работат државна работа, па така и јас, иако не лично, сум навредена.

Наместо да се размислува како да се спречи мобингот и останатите нечовечки работи во приватен сектор, ајде ќе завидуваме на администрација (па и сите оние кои работат администрација, не мора државна) кои имаат нормално работно време, и слободни денови.

Мајка ми цел живот работи на висока позиција во приватен сектор, секој ден седи на столче (удобно) пред компјутер, во своја канцеларија и ако треба да излезе има службена кола (и шофер, ако има потреба од него).
    И да, УМОРНА е, мртва уморна е кога ќе си дојде, едвај јаде, едвај на нозе стои.

И ако БАШ ве интересира, пред да работам државна работа работев приватна, и во Македонија и надвор од Македонија - никаде не сум работела и не сум била уморна како сега.

Секаде сум имала пауза итн. и тука ја имам - ама веќе 3 години не сум користела.

Треба да се засрамите и модераторката, и сите останати кои ја поддржувате.
    Безобразно е и ниско.

Како јас да кажам дека stay at home мајките си ја прчат цел ден и ништо не работат. Исто звучи. И двата заклучока се безобразни и неточни.

На bittersweet, PUPICA, orhideea и 23 други им се допаѓа ова.
  7. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.963
    Допаѓања:
    90.288
    Активен и квалитетен член како @Cka не смее да се навредува така,повеќе објаснување мислам нема потреба.Возрасни сме гледаме сами што се пишува.
    Многу невкусно е да се прочитаат муабети како на @cresa-jagoda тоа што е модератор е друг муабет.
    Да не се продолжува со иронија најдобро ќе е.

На orhideea, kuc, Lejla8 и 22 други им се допаѓа ова.
  8. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.532
    Допаѓања:
    20.062
    Не е мое да се мешам, ама, да си смените тема женски. Со најдобра намера. Нема потреба од жалби, поплаки, кавги и меѓусебни препукувања. Барем не тука. Убав ден на сите. Поздрав.

На kuc, Lejla8, Petar80 и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.097
    Допаѓања:
    135.113
    Јас сум дискутирала со многу членови, сме се расправале во куп теми, во други сме се сложиле, сме се смириле и сме продолжиле.

Ама никогаш модератор не се поставил вака, ниту пак поддржан од останатите модератори. Уште помалку да ми реч дека со денови сум смислувала одговор?!

Само за потсетување, јас имам 7 години на форумов, скоро 3000 мислења и скоро 30 000 допаѓања, при што не се броени од оваа тема, а МОДЕРАТОР со 1300 мислења и 3000 допаѓања не ги почитува правилата БИДЕЈЌИ НЕ ГИ ЗНАЕ. Дали и другите модератори кои ја лајкнаа се сложуваат со тоа?

ПС Се надевам побрзо ке ви заврши состанокот во hidden и ќе решите дали ке бришете мислења, ќе ми одговорите или повторно ќе игнорирате како минатиот пат.

Можам слободно да решам дека ова државна администрација побрзо би го решила, отколку вашава администрација.

На orhideea, kuc, ocicka2014 и 22 други им се допаѓа ова.
  10. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    Цкa, бaтaли ги и свиркaј си. Бришaт тoa штo не требa, a не тoa штo требa. Кaкo ќе им прдне тaкa прaвaт. Секoјa чест зa исклучoците.

На kuc, Lejla8, Skorpija25 и 8 други им се допаѓа ова.
  11. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.345
    Допаѓања:
    148.269
    Не мрдaм oд пoд климa...
    Сите пoдмирени,ручaни,туширaни..дури и кoлaч сo вишни нaпрaвив...ме стегa умoт oд жешкoвo изгледa...

Кaвгaтa и вреѓaњетo мoдерaтoркaтa јa пoчнa...a кo шo гледaм и јa прoдoлжувa...некoи луѓе ги рaни туѓoтo oмaлoвaжувaње...
    дoблест требa дa се кaже извини и згрешив!

Ми се спие ми се плaче aмa се плaшaм oд пoвтoрнa несoницa нoќескa

На PUPICA, orhideea, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  12. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.546
    @RainBow @Femina @Mihajlo

Вака треба да одговара и да се однесува еден модератор според вас?

Зарем она воведот во пријавувањето за модератори на ваков начин требаше да фунционира?
    Ваков став ?
    Вакви одговори?

Прв пат ама прв пат сретнувам вакво модераторство пропатено со ваков понашај општо на секаков форум.

Ова е според вас одмереност, култура и фунционирање?

Жалното е што не е само овој пост.

Срамота.

На bittersweet, orhideea, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.664
    Начинот на Јагода не чинеше.
    Независно од ставот на темата.
    А факт е дека одредени модераторки тенденциозно водат кампањи за банирање на одредени членки.
    Се прашувам за што се борат штом имаат таква цел. Досаден им е реалниот живот. Би им препорачала да не се внесуваат сериозно во работата модератор и да си најдат вистинска работа.
    Некои од нив сметав дека се со нозете на земја ако не друго, но не ќе да е така...

На kuc, Lejla8, Skorpija25 и 13 други им се допаѓа ова.
  14. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    Јaс легнaв и вечер нaјверoјaтнo ќе дежурaм. Пa и некoи глупи сoништa... (facepalm)

Денес сaмo нa бисквити и млекo сум, некaкo не oсеќaм глaд. Кaфе ми се пие aмa немaм мoментaлнo, требa дa купaм. :nod:

Последна измена: 26 јуни 2017
    На kuc, Lejla8, Skorpija25 и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    @Cka златна, не можеш да се занимаваш сериозно со личност која никнејмот го смислила според опаковката од сладолед во моментот која ја гледала. Толку била креативна. :sweat:

Иначе пишуем за да ти нагласам дека не смееш форумските ликови кои немаат форумска култура да ги доживуваш сериозно. Особено не модератори кои мислат дека успеале во животот зашто извршуваат неплатена функција на имагинарно општество.

Тоа па што преку твои постови за прв пат се запознав со нејзиниот „ник и дело“, а до тогаш ми беше тотален анонмус, небитно. :)

На orhideea, kuc, ocicka2014 и 16 други им се допаѓа ова.
  16. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.522
    Допаѓања:
    174.001
    Moderatorot treba da ja smiruva situacijata,a ne da ja rasplamtuva.
    E sega....toa sto si zema za pravo da ,,diskutira"kako sto diskutira....e pokazatel za mnogu drugi raboti.
    I nad pop kadija ima.

На PUPICA, orhideea, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.546
    Модераторите не треба да влегуваат во конфликт со членовите на форумот, туку напротив, треба да им помагаат да се вклопат и да бидат пријателски настроени кон нив.

Ова го извадив како најважната подточка на постот на @Femina за избор на модератори!!!!!!

Двојни аршини а?!
    Како и секогаш ;)

На SexiLy, PUPICA, orhideea и 24 други им се допаѓа ова.
  18. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.522
    Допаѓања:
    174.001
    Sega otkako ke procita sto sme napisale,ke se vadi deka nekoj i go hakiral profilot.
    :P

На orhideea, Lejla8, Skorpija25 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.097
    Допаѓања:
    135.113
    Воопшто не е темата муабет, секогаш за секој тема сум дикутирала... начинот е на кој се однесува МОДЕРАТОР а со кој се согласуваат дел од останатите модератори е...

Членовите имаат право да бидат секакви, меѓу кои и јас, ама затоа треба да има некој модератор кога санкционира. Ама кога модератори здружено прават булинг на член е симптоматично.

ПС Уште договарате стратегија? Управен да не чекате?

На orhideea, kuc, Lejla8 и 16 други им се допаѓа ова.
  20. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.522
    Допаѓања:
    174.001
    A kako se stanuva moderator?
    Daj prosvetlete me.
    Vrz osnova na sto?

На Lejla8, Petar80 и LadyC им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.