Односи на вториот состанок

Discussion in 'Љубовни проблеми' started by spanskaserija, Sep 19, 2010.

1. Anne15

Anne15 Истакнат член

Што е важно дали е на втор,трет или не знам кој состанок.Искрено тоа не е толку битно,колку вашите чувства еден за друг.Не значи дека ако легнеш со него уште на прв состанок,дека ќе те смета за лесна и нема да сака врска со тебе.Тој и вака и така ќе те легне,а тоа гледа да го направи што побрзо.А што како демек на вас не ви се сака,не ви е убаво,што вие не чекате што побрзо да скокнете во кревет со него?
    Машките воопшто не ги интересира тоа,многу логично дека не сакаат некоја расипана девојка покрај себе,која го има пола град поминато,но сепак не гледаат многу многу дали вие ќе му дадете веднаш или после 10 состаноци.Инаку,колку побрзо легнете со него,поголема е веројатноста уште повеќе да се заљуби во вас,односно ќе станете поблиски еден со друг,многу логично.
    А тоа што велите дека машките денес не ги интересираат врски,туку само секс,не е ни најмалку точно.
    Прво запрашајте се вие како сте се поставиле,денес постојат многу девојки кои одат само од корист или се е*ат кај стигнат(извинете на изразот,но така е),па затоа и машкиот род се помалку не поштува,бидејки има такви кои го срамат женскиот род,не понижуваат,покажуваат нискост. :fubar:
    А дечкото и девојката уште на првиот состанок можат да проценат дали се еден за друг и што сакаат еден од друг. :?:

buba4e89, Lovely93 and Dinsyyy like this.
  2. Consultant

Consultant Истакнат член

Абсолутно се согласувам со тебе, само треба да постои храбра женска особа која што ќе го направи тоа на првиот состанок :$

Valentina.Vaki likes this.
  3. Valentina.Vaki

Valentina.Vaki Популарен член

Слушај,некои од храброст некои ради пари ќе го напраат тоа,се си е индивидуално :D

4. Consultant

Consultant Истакнат член

хахаха, е за пари незнам али ја сум запознал храбри ама многу се ретки :(

Valentina.Vaki likes this.
  5. hermosa

hermosa Популарен член

За се треба двајца и хемија,не заборавајте 8)

6. natemila

natemila Популарен член

И јас се согласувам ;) :)

Valentina.Vaki and Consultant like this.
  7. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Баш истово и јас би го напишала, иако не се однесува на мене, јас чекав подолго, но се согласувам со секој дел од постот. :)

natemila and Anne15 like this.
  8. Carevi

Carevi Нов член

И,добар ли е во кревет барем?

9. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Милсам дека нема врска дали бил 2, 5, 10, 11111 состанок. Едноставно се случува и е согласна волја на двете лица. Лицата сами одлучуваат дали ке имаат или пак немаат односи. Никој не присилил никого на такво нешто. Зависно од меѓусебната хемија и привлекување може да се случи и на првиот состанок. Нема мерило, сакам да кажам. Може да одиш со некого и на 22 состаноци и пак да не почуствуваш ништо спрема него. И што треба да мислиш де, де поминаа 22 состаноци МОРАМ во кревет со неа-неа.... Нема логика. Бројка како бројка не треба да значи ништо. Секогаш треба да се водиме спрема емоциите кои ги имаме према некого, или одат или не одат нештата. Со сила убавина не бидува.

senza.parole, buba4e89 and kikiviki32 like this.
  10. mime87

mime87 Популарен член

Ако мене ми се сака и ако сакам да имам секс со него,без разлика кој состанок е ќе имам и јас ќе доминирам со цела ситуација не тој оти мене ми се сака бе :),овде нема никакво правило со бившиот дечко имав секс на првиот состанок претходно да се знаевме и премногу се привлеквавме јас едвај чекав да дојди тој официјален состанок така да воопшто не се замарав,потоа одевме 2 години...

1209 and natemila like this.
  11. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Ако му дадеш на први состанок - некој некаде ќе мисли дека си лесна к*рва
    Ако го откачиш - исто
    Ако му дадеш на 3ти сотанок - исто

Што и да правиш некој некаде ќе мисли дека си к*рва и лесна девојка или било што

Така да најдобар совет е кога се чуствуваш спремна , дали 1 или 100 не е важно и ич да не ти е гајле дали некој ќе мисли дека си лесна или не.

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

И вака и така исто се фаќа, дали порано или подоцна.
    Абе сексот е нормална работа, ние сме заостанати 300 години наназад со ова, мада повеќе женските не се сносуваат со фактот дека имаат повеќе партнери. Ама тоа треба да се сфати како дел од животот. Затоа и се вика секс.
    Работата е што денешната генерација го доживува како трофеј и успех во нешто. Како старееш и созревуваш сфаќаш дека си грешел во врска со држењето на тој трофеј.

Consultant likes this.
  13. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Me interesira masko mislenje na temava..Cisto da vidam dali ke go potvrdi ona sto jas sum go slusnala kako masko mislenje

14. BoyL

BoyL Популарен член

а што си има веза дали ќе има однос на првиот вториот осмиот стотиот состанок..или после 1 час од запознавање..секој си има свој начин на живеење и различен стил на размислување. Ако некој решил со некого да има однос после првиот вториот состанок, тогаш тоа не треба да се осудува. Мене повише ме нервираат девојки што се праваат светици, и демек не се даваат така лесно па треба време за разубедување, отколку оние поискрените и пореалните. Ако сакаш да имаш односи со некого направи го тоа..макар тоа било и после еден поглед у дискотека..живеј го животот..не оставај тој тебе да те живее..

Sesil likes this.
  15. kmm

kmm Нов член

I jas mu dadov uste na 2 den pa denes mi e maz toa nema vrska koj koga saka togas

Lile_05, referentka and BoyL like this.
  16. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Кога ви се сака - тогаш! :)

buba4e89, Oscar Lady and BoyL like this.
  17. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Темава мие јако глупава,и смешна и затоа ја отворив да шкртнам нешто ,и каква врска на кој по ред состанок ке имате односи....:drunk:

18. Annora

Annora Популарен член

Јас не се сложувам со тоа дека нема врска на кој состанок ке му дадете. Не велам не, постојат исклучоци како што наведоа погоре дека иако имале секс уште одма, потоа стапиле во брак или имале долга врска, и секоја чест за нив. Но, и сами велите дека никое машко не сака да биде со девојка која ја има поминато цел град така? А каков впечаток остава таа што уште на прв состанок неможе да се воздржи? Нели тоа алудира дека можеби истото го правела со секој, со кој излегла на состанок?
    Затоа сметам дека оние девојки кои одат на состанок со дечко со кој се надеваат на нешто посериозно, поточно кои не излегуваат конкретно за секс, туку за да се запознаат , би било добро барем одредено време да се воздржат со цел, тој да не ги сфати погрешно.
    А оние, кои излегуваат само за секс, сосема оправдано, тоа и му била целта, да си поминат убаво и тоа е тоа, нема тука многу филозофии, погрешни сфаќања и сл....

natemila and Lela123 like this.
  19. Читател

Читател Истакнат член

Според мене има 2 вида на секс:

1. Секс за моментално задоволство и забава
    2. Секс произлезен од љубов и подлабоки искрени емоции.

Кое и да го одбереш нема да згрешиш. Ако ме прашаш мене, рамнотежата не е за запоставување.

eloves, 1209, Lile_05 and 2 others like this.
  20. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Да не ми дадеше дечко ми на вториот состанок, ќе го баталев и немаше сега да одиме 3 години. :)
    Него, исконско глупо женско напатено. Си знае дека само долната ѝ е начин за да задржи некого, па си калкулира кога да ја искористи. И пак ќе ја откачи, пошто е тапа и у мозок и у кревет.

BezglasnaBukva likes this.