Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    побарај у зегин има лепенки за жуљеви ефикасни се 100%

2. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    со грло не е играчка јас добив алергија со исфрлање на кожата не на грлото од велигден до ден денес се исфрлам а кога примав инекции докторката ми кажа дека поопасно е на грло отколку на кожа а чим те чеша и грло и подлабоко во ушите подобро оди кај матичниот најдобро ке ти каже инче не би требало да е инфекција од алергија е и јас сум алергична ко тебе на липи полен свашта а со лоратадин ако пробаш само ке ти го смири но по некое време ке ти се врати пак а и можеби и нема но не би требало да се врати тоа да те чеша подлабоко увото а јас од алергијата пиев лоратадин 2 пати на ден а и ти би требало да пиеш ама најубаво оди кај матичната докторка таа најубаво ке ти казже :)

На anuskaNESTLE му/ѝ се допаѓа ова.
  3. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Може има ваква тема, но ми треба итно одговор, малку се испаничив :sweat:

Само што приметив дека имам испукани капиларчиња на долниот дел од стомакот :o (3-4цм под папокот). Ми се случило до сега од жешкото да ми пукаат капилари, но тоа било 4-5 пати, и секогаш се случувало кога сум била директно изложена на сонце. И во тие случаи ми пукале капиларите на рацете (од внатрешната страна на лактот, не знам како да објаснам :^) )

Ова до сега не ми се случило :o Има некој поим за што се работи? Фала однапред.

4. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Стоматологот не ми се јавува, за да го прашам, а до утре не ми се чека, па решив да прашам, ако некој е поупатен ќе му бидам благодарна ако ми одоговори.

Во вторникот вадев умник (десно - долу) без операција, како и друг заб, ептен лесно ми го извади стоматологот. До вечерта имав малку крварење (нормално нели) и толку. Ама од вчера јас вилицата тешко ја отворам, и при отворање чувствувам не многу силна болка.

5. nice.girl9090

nice.girl9090 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    69
    Деновиве пешачев доста и стапалата сега многу ме болат кога одам , ме печат, дур не можам и со рака да ги допрам од што ме болат. Исто така од време на време ги осекам и мускулите на долниот дел од нозете ко вкочанети, ме боли и тешко ми е да се движам нормално понекогаш. Не знам дали може да е поради тоа што нагло почнав да пешачам повеке бидејки предтоа се движев многу малку..но не знам бидејки и другпат така сум правела па досега не сум имала такви проблеми со нозете. Ги држев повеке пати во топла вода, ги мачкав со лосиони за да ми омекнат, но ништо нема фајде... Дај кажете ми што може да ми е и како да си помогнам . ;)

6. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Може да е нагла активност ете пешачење, мускулите се воспалени ама ќе помине.

7. bobby.pin

bobby.pin Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    29
    Денес почна да ме чеша левата брадавичка и тоа мнооогу ме чеша и никако да престане без разлика колку и да чешам.. дали е нешто сериозно или ?

8. Breezy

Breezy Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    766
    Мајка ми се жалеше прееска на тахикардија, трнење на рацете и прстите и жештина негде во долниот дел на вилицата. Сега бевме на дежурен, ѝ рекоа дека е како резултат на хормоните во период на менструација. Се плашам дека е нешто со срцето, многу се испаничив.. :sweat:

9. little-girl

little-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2011
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    9
    Ми треба мислење ..

Откако почнавме на распуст си го пореметив спиењето ... легнувам во 3:00 а станувам во 14:30 :D ама имам проблем ... кога станувам од спиење устата ми е потечена.... и така едно пола саат ми седи потечена... Што треба да правам? дали е некакво пореметување од тоа што спијам подолго од потребното или ? :sweat:

10. ludoooto

ludoooto Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2010
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    1
    јас сакам да ве прашам,лани и сега ова лето ми се случува стегање во задниот дел на главата,тресење на нозете и понекогаш не се чусттвувам сигурно мислам дека во секој момент ке паднам.Само да ви напоменам имав минатата година стрес,изгубив член од семејството

11. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    zdravstveni-problemi/anksioznost-t580/

Еве тука имаш доста објаснувања ... Од стресот е.

12. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Луѓе ме касна комарец (вајда е комарец) и ми отече местото кај шо ме апна како плик ми е, не ме чеша многу а не ни го чешам и така ми стои, шо да му ставам да ми се смири, вечер сум а свадба како ќе одам вака. Пробав со синопен и кантариот ама ништо. Ве молам за одговор што е можно побрзо. Фала

13. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Да ве прашам нешто.
    Веќе шест месеци имам еден проблем. Кога се будам насабајле, многу ми се гади.
    ( Не, не сум бремена :rofl: )

Имам нагон дури да повратам, ми е ненормално тешко и мислам душата ќе си ја истурам од повраќање.
    По неколку минути ми се оди по голема нужда, седнувам на шоља и ништо :$
    И пак ми е гадно, гнасно. Недај Боже одма четка да пикнам в уста да мијам заби, ќе си рикнам од гадосии.

Да напоменам еве, си мислев да не ми е нешто проблем со храната, забите, здивот, бла бла, ама редовно посетувам стоматолог, забите ги мијам после секој оброк, навечер обавезно :!: и со вечера сум завршена до 18:00.

Да не се некои киселини? Нешто.. стварно не знам шо е, ама е неподносливо, не можам да зборувам од што ми се гади. И тоа првиот половина час од кога се будам, како да сум болна, она чувство кога имате цревен вирус и ви се истура душата, се ви се претура во стомачето. После тоа се е во ред, ко ништо да не се десило,ама не ми се станува насабајле од макава више....

:?:

14. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Девојки Ве молам за помош!!! :?:
    Веќе 2-3 дена имам проблем.... Пред една недела отприлика ми се укочи десната страна од грбот - рамото и плешката, ама сега таа болка почна да ми се префрла на десната дојка кога ќе ја заморам раката (а десната рака ми е постојано активна-работам на компјутер по 10-12 часа дневно) или кога ќе се потпрам на таа страна.
    Ве молам кажете ми дали е можно болката во дојката да е од оваа укоченост - се плашам од се веќе!!!!

15. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Да не ти е на психичка база нешто, страв, возбуда, вознемиреност??? :?:
    Јас овие симптоми ги имам баш во овие случаи. А доколку не ти е од тоа, посети лекар, посоветувај се за преглед на желудникот.

16. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Заборавив да напоменам дека пијам многу вода, особено во текот на ноќта, значи бар по едно шише вода пијам, станувам од спиење ептен жедна. На секој саат скоро. Решив да намалам со водата,да не е од тоа..

17. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Направи анализа на крв и нека ти испитаат скриен шеќер.

18. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Женски пред некој ден на ногата ме касна нешто, најпрвен беше црвено она многу, ептен јака боја, беше потечено многу, ме чешаше ептен, мислев дека е комарец му кладов киселина малце спадна, еве го на моменти пак ме чеша, и ме подболва малку, а црвенилото е намалено и отокот е смален.
    Шо би можело да биди? :worried:

19. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Веројатно преоптеретност од константна активност на тој дел од телото. Добро е да паузираш ако можеш, зашто може да се искомплицира повеќе. Така јас имав голем проблем со десната рака ... со денови имав болови и малаксалост на раката. Со одмор само по себе помина.

20. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Може да е на психичка база, но може и да се киселини. Сама ќе осетиш зашто се чувствува како горење во желудникот, дури и како гушење ... Но ако повраќаш течност и е жолтеникава се работи за киселина инаку може да се работи само за некоја иритација ... А тоа што си жедна во текот на ноќта, убаво ти кажа феминката да си ја провериш гликозата во крвта деновиве.