Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753

ако те боли на допир може е чир имав и јас исто под пазувите но не сум сигурна дека и кај тебе е тоа иди провери на лекар

2. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Ми доцнеше три дена....Еве денес ми е втор ден, а ми тече ептен по малку и воопшто не ме боли....Дали е ова нормално? Само на моменти ќе осетам како некој грч и толку? Дали е можно да е поради температурите, па сеуште да не може да пробие? Дека цело врме нозете ми се премрзнати? :worried:

3. Florenca

Florenca Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    44

Мoжам да те посоветувам од лично искуство. Јас 4-5 години наназад имам хроничен бронхитис . Почна како бронхитис на алергиска база но со често повторување премина во хроничен. Мене најмногу ми помогна ѓумбирот. Ама стварно , да не ти се верува. За прв пат оваа година јас не добив бронхитис. Но кога и малку ке приметев дека почнува да свирка одма земав од ѓумбирот. Два корена ѓумбир ке ги излупиш ке ги изрендаш и ке ги измeшаш со половина тегла мед. Се зема исклучиво со пластично лажиче неколку пати во текот на денот. Мене мноооогу ми помага , можеш и ти да се обидеш.

4. denivas

denivas Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Драги членови!Ќе ве замолам за млку помош.Сакам да купам медицински јаглен и ме интересира кои видови ги има кај нас т.е од кои производители!Да препорача некој дали и каков ефект има.Дали помага навистина или?И колку се користин дневно.Има ли некои нус појави или не?Благодарам

5. gentle.girl

gentle.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    251
    се удрив под окото и ми отече , ми спадна отокот и сега ми е црвено ама приметно е многу неможа надвор да си излеза :x кажете нешто, што да направам незнам за да ми помине побрзоо ? :)

6. Florenca

Florenca Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    44

Помага мнооогу , од лично искуство ти кажувам. Ги апсорбира токсините од целиот дигестивен пат. За нус појави , мислам дека нема , ама за тоа ке си прочиташ во самото упатство.Во било која аптека ќе ти препорачаат од кој производител се најефикасни.

7. Divajn

Divajn Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    225

Побарај во аптека, ги има сигурно, и на самото кутивче ти пишува начин на употреба зависи за што ти треба, а обично и во аптека ти кажуваат. Нус појави колко сум информирана нема, не се препорачува за долготрајна употреба зашто освен непотребните , ги врзува и потребните материи од дигестивниот тракт ( хранливи материи, витамини и сл. )

8. denivas

denivas Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Фала ти за одговорот.Туку претпоставувам дека ги немаш пробано или грешка сум.Како и да е ќе ми треба мислење од некој веќе што ги користел истите.

9. denivas

denivas Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Фала ти за одговорот.Туку претпоставувам дека ги немаш пробано или грешка сум.Како и да е ќе ми треба мислење од некој веќе што ги користел истите и како дејство имале.Дали има подобрување или не?

10. Divajn

Divajn Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    225

Повели, има цела тема со мислења и искуства од користење на активен јаглен :)

zdravstveni-problemi/jaglence-carbomed-tabletki-t4264/

На denivas му/ѝ се допаѓа ова.
  11. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    4.036
    Денеска од единаесет часот имам силна вртоглавица ја чувствувам главата како да ми теже.
    Незнам од што може да е. Истото ми се деси и во петокот и каснав малку благо ми помина за петнаесет минути. Денес цела ден не се чувствувам добро. Многу сум исплашена! :(
    Денес кај 11ч наеднаш ми се сврте испив една чаша сок и ми помина но за половина час пак истото ми беше. Не ми се вртат предметите туку чувствувам матност во главата и тежина.
    Што мислите вие од што може да биде? И дали е опасно? :|
    и да надополнам матно гледам понекогаш ми се мати видот

12. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    397
    ми касни недела дена, во октомбар ми дојде на 16-ти, во новембар на 12-ти а овој месец требаше на 7-ми, 8-ми, и еве денес 14-ти, и уште не ми дојде, а не сум сексуално активна :(

13. olisity

olisity Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Дали некој досега се има соочено со главоболка што трае со недели, дури и месеци . Мене ова ми се случува по трет пат, првиот пат имав главоболка секојдневно 2 месеци, ги направи сите можни тестови па дури и магнетна резонанса, и на крај ништо не ми открија а еве после две години пак ми се повторува. имам постојана главоболка, на носот и на челото , а сепак немам синуси ( прво на тоа се посомневав), проследена со жежење на челото (внатрешно). Ако некој нешто знае или слушнал, се е добродојдено. Фала однапред. :)

14. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.643
    Допаѓања:
    140.721
    Беше на очно?

15. Leeloo

Leeloo Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    290
    Сакав да прашам, до феминките кои се од Струмица..или без разлика секој што знае.
    Ми рекоа дека има болница во Струмица на влезот, која работи со картони (добро веќе новата з.картичка) за снимање на глава кое отприлика било до 800 денари.

Ме интересира дали некој го знае името на болницата? :)

16. n1k0la

n1k0la Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    87
    Можеби ти е низок притисокот? Поради тоа ти поминала главоболката по по испиениот сок но нема логика истото тоа да се случи по јадењето благо, бидејки благото го симнуба притисокот не го качува.
    Измери си го притисокот и ако ти е нормален тогаш треба да направиш крвна анализа. Случајно да не си на некоја диета?

17. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    397
    ima nekoj da odg?

18. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.083
    Да не ти паѓа шеќерот?

19. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Пред некоја година имав страшни главоболки. Докторката ми испита се и сешто и на крај испадна дека имам воспалена бешика. Се убив од пиење увин чај, јадев многу брусница, пиев чај од брусница и пиев некакви антибиотици.
    Пред некоја недела пак осетив такви страшни главоболки и исто почнав да пијам чај и да јадам брусница и повеќе овошје и ми помина.
    Испитај си и тоа :) .

Има многу фактори од кои може да ти доцни. Мене лани две недели ми доцнеше од стрес. Опушти се не мисли на тоа, ќе ти дојде. :)

На nancyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Majli.15

Majli.15 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2013
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    237
    Девојки имам едно прашање до вас еден пријател мој има во главата како чир и многу го боли главата ве молам кажете како да го пукнеме чирчето