Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Addicted

Addicted Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    65
    Го имам истиот проблем како тебе, и многу тешко се справувам со него веќе повеќе од 4 години. Бев околу 15-16 години кога ми се појави, пиев и уште пијам бедоксин (б6 витамин). Тоа е само на нервна база, јас немам така проблеми но сум премногу чувствителна и се нервирам за секоја ситница и тогаш ми е најтешко, има периоди кога ми е полесно и кога не е толку изразено, но има периоди кога ми е премногу тешко и плус што никој не ме разбира какво е чувството. Мислев дека сум единствена. :|

2. budala.sum-pa.sto

budala.sum-pa.sto Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    200
    Мислам најубаво да си одиш на дерматолог, вака тука може само да нагаѓаме. Коса може да паѓа од многу работи, а може да не е ништо сериозно :)

3. Tribbiani

Tribbiani Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    6

Пробај местата каде што немаш коса т.е каде што паѓа мачкај ги со чешлиња лук сумслушнала дека тоа многу помага :)

4. Tribbiani

Tribbiani Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    6
    Бидејки не можев да најдам слична тема па тука да ве прашам :)
    Дали при сексуален однос доколку имаш менструација може да предизвика здравствени проблеми п.с се работи за долга врска сакам да кажам постојан партнер?!

5. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Мислиш на некакви инфекции и слично? :?: :?:

6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.236
    Допаѓања:
    157.245
    Без разлика дали е постојан или не,секогаш постои опасност од ппи при незаштитени односи,особено кога имаш добиено.

7. budala.sum-pa.sto

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    200
    Покрај СПБ, ако имаш односи дури имаш добиено има поголеми шанси да ти се направи циста.

8. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.221
    Допаѓања:
    56.903
    Женички мајка ми се фати во половината, ни мрда ни прета. Пробавме со Финалгон маст за загревање, ракија... ништо :doh: .
    Знае ли некој нешто ефикасно?
    Фала однапред.

9. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Пробајте со крпче натопено во восок од свеќа, на маж ми му има помогнато и секако ако може да издржи нежна масажа :)

10. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Најдете некој што мести изместено. Татко ми еднаш така се фати и моравме да донесуваме дома таков човек. Го намести тоа изместеното и одма си стана човекот.

На budala.sum-pa.sto му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mikako

Mikako Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    153
    odi vo apteka i pobaraj flaster za reuma(Jakija) majkati moze znae,taa se stava i ne se vadi dodeka ne se odlepi sama.ili pobaraj mast od kojnsko opavce go ima vo aptekite.

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.568
    Допаѓања:
    201.774

Не е од таблетите, од бременоста е, сосема е нормално. Допрва можеби и уште поизразен ќе ти биде. ;)

Јас се сложувам со блонд. Масажата и фластерите може да помогнат моментално, a ако е нешто изместено или истегнато, треба да се намести. Професионалци кои се занимаваат со тоа се киропрактичари, а не знам кај нас дали има такви. Но има луѓе аматери во медицина, си ја знаат работата и местат како што треба ;)

На LivingGlam и blond им се допаѓа ова.
  13. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.221
    Допаѓања:
    56.903
    Фала многу на сите, многу е можно да е изместено, вчера кренала дрва и осетила како "штракнало" нешто тука. Ќе ја однесиме, познаваме еден таков човек.

14. lily-prune

lily-prune Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    155
    девојки барав во бременост некоја тема за прашања не најдов овде ке прашам сестра ми е во првите месеци на бременост ама кога била на преглед и рекле дека има миом на матката била кај повеќе лекари и сите велат различно значи не се знае на кој да се верува веќе јас барав насекаде низ интернет има многу жени со ваков проблем некои се подложуват на операција додека некои пијат лекови па ме интересира дали некоја од вас се е соочила со ваков проблем некое ваше искуство нека ми одговори.однапред благодарам

15. budala.sum-pa.sto

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    200
    Миомите не се опасни ич. Ама ги има и различни. Некои се големи и полни со течност и мора да се отстранат, а некои се суви и доволно е да се пратат за да се реагира брзо ако растат. Е сега за во бременост не сум сретнала таков случај, може Анат знае нешто повеќе. Знам дека во нормални околности е се воопшто страшни, а според некои статистики ги има секоја втора жена.

На lily-prune му/ѝ се допаѓа ова.
  16. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.618
    Допаѓања:
    2.472
    устата ми е мноогу црвена, отечена и на неа ми испаднаа некои брунчиња.. не ме боли, ама се плашам од што може така наеднаш да ми се случи тоа, да не е некаков симптом за некој вирус, болест? иначе си пијам секој ден б6, да не е некоја последица од нив? :?:

17. budala.sum-pa.sto

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    200
    Може да ти е од настинка, си имала херпес некогаш? Од витаминот не верувам :shake:

На velesanka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.618
    Допаѓања:
    2.472
    кога имам поголема температура, и ми излегува внатре во устата херпес, а никогаш вака ми се нема нафрлено надворешно устата.. и затоа ми е чудно..

19. budala.sum-pa.sto

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    200
    Епа да не те плашам ама мислам дека тоа е :?:

20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.568
    Допаѓања:
    201.774

Има тука тема Миом на матката. И конкретно имам пишувано за бременоста. Од искуство на моја блиска личност со миом која роди две деца, не е ништо страшно, само треба да се следи состојбата и да се внимава при породувањето. Инаку, многумина поискусни гинеколози препорачуваат да не се чепкаат миомите освен ако нараснат премногу, па предизвикуваат проблеми.

Од витаминот сигурно не е. Ама може да е херпес, само малку ми е чудно што не те боли, обично има барем мало пецкање.
    А да не си алергична на нешто? Може да се работи за некој вид алергија, една од можностите е да имаш проблем со нискиве температури. И обично при алергија има таков оток на усните со брунчиња, без други симптоми. Дали си склона кон алергии, дали воопшто си на нешто алергична?

На velesanka и lily-prune им се допаѓа ова.