Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. gossip-girl

gossip-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    218
    Бев на дераматолог и тој докторот џабе имаше 100 години работно искуство ... ми вика не знам што ти е ... Му се запнав јас му објаснував 20 минути, првиот пат ми даде апчиња против алергија и медицински јаглен на кои искрено јас што немам појма од медицина им се изначудив на лековиве...
    Вториот пат кога отидов ми даде некоја си маст Декогал, и од кога почнав да ја користам почнаа да ми се појавуваат чудниве акни:worried:
    Инаку според симптомиве што ги имам и моево гуглање, сама си ја констатирав розацеава.
    Ќе пробам трета среќа, ама дефинитивно кај друг дерматолог, благодарам :)

2. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Забележувам дека видот на едното око ми е намален. Најмногу забележувам при многу заморување од учење или од седење пред компјутер. Бев на компјутерско мерење на диоптер и излезе дека ми е -0,25(левото) со -0,6(десното).
    Е сега најважното, мислам дека едното око ми е како позатворено (десното), најверојатно поради обидот за подобро фокусирање. Не е забележливо, но јас го имам забележано на слика. Дали со носење на наочари окото ќе си се врати во првобитната состојба??? (пред се’, мислам на формата на капакот)

Фала однапред (знам дека прашувам на бош ден) хаха

3. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    443
    Во устата еве неколку дена по ред ми се појавуваат како крукчиња со гној и крв,или како вештерки,ме печат,сигурно имам некое воспаление на устата,а имам и кандида може ли да е од тоа?да одам на лекар или не е старшно?лек некој?фала однапред

4. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Да не се афти? [​IMG]

5. kiki4kablondy

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    443
    Па на непцето ми се, на устата неам ништо,а да така изгледаат некако,и сеа што да прам?

6. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.102
    Ќе ставаш метиленско плаво околу 40-50 денари е го има во сите аптеки.

7. kiki4kablondy

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    443
    Ок ке пробам,тнх многу.. ;)

8. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932

Има секакви средства во аптеките, побарај нешто за афти ќе ти дадат. Мене ми поминува побрзо ставам мелено кафе нон стоп во текот на денот. Е сега пржи, трчам низ стан едно 15тина секунди :D Еве тука прочитај нешто за нивното лечење zdravstveni-problemi/afta-lekuvanje-t1147/?hilit=%D0%B0%D1%84%D1%82%D0%B8

9. kiki4kablondy

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    443
    Фала ви најмногууу ке пробам со кафе и јас ;)

10. Podarok

Podarok Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    76
    Јас имам прашање до златушко !!! ;) Во предходните мислења те прашував за синусите и воздушната цистичка.Бев во државна кај еден доктор не ми текнува сега како се викаше викаат дека бил еден од најдобрите и ми рече ова е цистична форма и треба операција ама не кажа дека мора да се отстрани и за колкав временски период??? :@ Јас пак останав во прашалници,сакам да знам дали можам да чекам и да правам операција во Јуни...Многу ми е страв :sweat: :sweat: :sweat:
    Благодарам однапред

11. Hova

Hova Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    127
    Немојте со кафе, тоа ништо не помага, ... метиленско плаво, може, или најдобро е да земеш Lysobact, се растопуваат во уста, тие се против било каква инфекција во уста. Колку што разбрав и кандида имаш??? Тоа со Hexoral, црвена течност за промивање на устата, не се голта, против кандида и инфекции, со ова можеш двете да ги решиш... ;)

12. kiki4kablondy

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    443
    Имам кандида ама не во устата,ке си купам утре некој од двеве што ми ги кажа па ке видиме ништо не губам ;)

13. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.408
    Дечки помагајте...
    Имам чувство како да ќе ми испадне оково.. Прееска ме издува ветер, најверојатно прашинка ми влегло, немам капки за очи никакви, кажувајте друго чаре ако знаете... Ми плаче беспотребно :)

14. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Јас имам мала изгореница на раката од пред 2 дена, околу 3-4 сантиметри максимум не е голема ама ме боли, ми се вцрвене ептен. Што да нанесам, што може во најбрзо време да ми помогне :?:

15. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Свари чај од камилица и плакни го почесто, 100% помага.

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  16. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Карина, ако имаш засеклива трева стави на памуче и стави го на раката, завиткај ја раката со газа нека ти седи така, пред да легнеш стави пак на памучето и пак заврзи ја, или ако имаш маст од невен, мачкај ја раната неколку пати во ден... Од овие најбрзо заздравува :)

На karina8 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549

Мижи некое време,би требало да ти се отргне,барем кај мене е така,и кога мижам ако не ми помине тогаш повторно замижувам и го тријам малку окото :)

18. roose

roose Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    veke 4 god imam problemi so bolki vo grbot , rabotata mi e na stoenje , pocnaa da mi se javuva so signal vo ocite kako da me zanesuva na napred i pogledot na momenti treba da go skoncetriram , napraviv sekakvi snimki na grbot i vratnite prsleni , i e ustanoveno spandiloza , bolkite vo grbot i vratot se sekoj dnevni koj mi pravat problem vo rabotata , ima ;i nekoj vakvi problemi zdravstveni i moze li da dade sovet okolu lecenjeto osven fizikalnata terapija koja i taa sum ja pravela ....................................

19. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Има капки за очи дексаметазон ниамицин. Сигурно е некоја мала инфекција а тие се мн добри

20. jmila

jmila Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2009
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    14
    Мој совет е да нанесуваш кантарион на црвенилото и болката, не мораш да ја завиткуваш раката, подобро е кога ќе се суши природно. поздрав

На karina8 му/ѝ се допаѓа ова.