Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. resenska

resenska Популарен член

@Alishan30 @joy1 ve oznaciv deka ste doktorki bev na doktor na pregled i doktorot mi dade upat za vo drzavna na klinicka biohemija ne mi rece nisto ali se uplasiv za to se mi napisa da se ispita vo krv se zagriziv. Moze li ve molam da mi kazete dali videl nesto loso pa ne mi kazal tuku samo mi dade upat vo drzavna da idam se zagriziv mnogu?
    20190917_195916~2.jpg

2. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Комплет се ти дал да испиташ.
    Не сме во тек со симптомите па да одговориме според ова.
    Јас секој ден давам вакви упати и немора да укажуваат дека е нешто страшно. Сака се' да испиташ.
    Крвна слика, ензими, бактерија во желудник, тироидни хормони

3. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Вака значи 3 дена во горниот дел од стомакот веднаш под ребрава осеќам пулсирање како нерв ама онака баш осетно можам да го споредам со движење не бебе, како контракции многу чудно, а тука местото и тврдо и надуено. Тест за бременост правев ме спукаа филмови иако имам горе долу редовно после породувањето излезе негативен. Некој со слично искуство да сподели и на кој доктор да одам???

4. Sanii4

Sanii4 Истакнат член

ми се гади целиот ден имам чудно чувство во горниот дел од стомакот на моменти главоболка кај синусите и сува уста дали поминува некој вирус или што може да биде?

5. GirlLove

GirlLove Форумски идол

@Sanii4
    Вирус е.
    Сакам да прашам, тие што го поминаа вирусот. Дали ви се среди целиот организам за недела дена?
    Еве мене скоро втора ќе ме фати, не можам се да јадам сеуште. Јадам но одмерено. Плус и настинав. Најверојатно ми е многу намален имунитетот. Омалаксано се чувстувам и немам мн енергија.

Sanii4 likes this.
  6. vaterpro

vaterpro Истакнат член

Дали знае некој дали може преку матичниот да се закажи термин за преглед/консултации кај специјалист во државна болница во Скопје (бидејќи во мојот град нема таков специјалист), а притоа јас да сум од друг град?
    Фала однапред!

7. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Може.

Sanii4 and vaterpro like this.
  8. Sanii4

Sanii4 Истакнат член

јас мислам дека една година немат да се наткренам спијам по цел ден неможам глава да кренам

GirlLove likes this.
  9. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Зависи.Мене некогаш ми трае 3 дена,а некогаш недела и пол.

10. dracarys_

dracarys_ Нов член

Здраво, не најдов друга соодветна тема па решив тука да прашам: како да се заштитам од инфекции на уринарниот тракт? Веќе трет пат ми се повторува и покрај тоа што дури и претерано водам хигиена и внимавам на исхраната. Сега се излечив, но сакам да бидам сигурна дека никогаш повеќе нема да се повтори затоа што смачено ми е од антибиотици па ако знаете некои превентивни таблети/чаеви што би биле ефикасни да ми предложите, на база на брусница пример или некој друг лек за превенција бескрајно ќе ви бидам благодарна.

11. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Колку време помина од вирусот?
    Кај мене еве скоро две недели.

12. fana

fana Форумски идол

Можеш чај од брусница да си пиеш. Има и таблети од брусница, побарај во аптека има од различни фирми. Според мене најдобра фирма за тоа е heltaid заборавив како беше името на таблетите. Оди во еурофарм (нема во зегин ) кажи им таблети за уринарна инфекција од хелтеид ќе ти дадат. Малку се поскапи, но се ефикасни, золва ми ги пиеше.

eta and dracarys_ like this.
  13. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Здраво, не знам дали е за тука прашањево, ама да прашам доколку некој знае...пред една недела се преселив во зграда при што морам да користам лифт, проб е што при секое возење со лифт јас чуствувам притисок во главата не знам како да ви опишам, на моменти страшно и језиво ми е, последниот пат мислев дека ќе умрам од толкав притисок , не сум имала некои здравствени проблеми општо со здравјето, ама од што може да биде ова не знам дали само на мене ми се случува ?

14. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Во билна аптека имаш исто природни превентивни таблети од диво оригано. Не беа воопшто скапи.

dracarys_ and fana like this.
  15. Atropa

Atropa Активен член

A кои симптоми ги имаш? Како излегоа резултатите?

16. yana147

yana147 Истакнат член

ima li virus so omalaksanost glavobolka pecenje vo ocite suva usta tecenje nos?

17. Atropa

Atropa Активен член

Има да. Пиј повеќе цедени сокови, чаеви и вит. Ц.

18. JoanaS

JoanaS Популарен член

Е вака
    Значи, пред да ми дојде ми се случува хаос во организмот. Знам дека кај повеќето жени е така, пмс е тоа ама како можам да ги смирам вртоглавиците и такви како топло ладни флешови?
    Дали постои некој начин и дали некоја од вас има нешто применувано за ублаживање на симптомите?
    И дали може ваквите вртоглавици да ми се јавуваат ради дисбаланс во хормоните па да ги проверувам нив?
    Бидејќи ми доаѓа навремено но ова стварно е ужас а не сакам да зборувам за болките кои ги имам на првиот ден

19. Cherish33

Cherish33 Истакнат член

Чај од брусница ама редовно пиј го секој ден. Не од кесички туку тој целиот сушена брусница. Јас го имав истиот проблем многу често ми се појавуваше и сега веќе една година немам проблем.

dracarys_ likes this.
  20. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член