Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. pianogirl

pianogirl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2018
    Пораки:
    707
    Допаѓања:
    914
    Шом ти кажале на ехото дека е во ред тогаш не е жолчката. Иначе не можеш убаво да дишеш кога имаш напад на жолчката. Не дај Боже да осртош пострашна болка нема. Затоа сеа операција и не се мачиш повеќе

2. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    986
    Допаѓања:
    4.095
    Си го исеков прстот и раната не е длабока но не е ни гребнатинка некоја, средна големина и длабочина лабочина. Со палома притиска за да сопре крвта, но и по 20 мин држење се уште течеше. Ја измив раната со вода, ставив спреј Виоплекс-Т (таков имав) и ставив ханзапласт. Се уште чувствувам мала болка. Дали има шанси за нешто страшно да се случи? Ме фаќа страв, а не ми е баш за на лекар работава.

3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.644
    Допаѓања:
    76.904
    Измачкај Бетадин, не би требало да е страшно. Јас во Дојран едно лето на машина за сечење салама се сецнав (така ни длабоко, а ни малку), не бев на лекар, со бетадин, завој, помина. Првиот ден само ми пулсираше чудно. Зависи и на што си се сецнала, ако е нешто што има рѓа или прљаво треба на лекар...

На smooch му/ѝ се допаѓа ова.
  4. resenska

resenska Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    15.728
    Kade se podobri doktorite vo drzavna ili vojna bolnica, ako moze da mi preporacate dobar pulmopog?

5. Slagana6615

Slagana6615 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    8
    Ahm okej fala ti ali jas imam samo bolki fala za odvoenoto vreme

На pianogirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. pianogirl

pianogirl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2018
    Пораки:
    707
    Допаѓања:
    914
    Немај гајле дај Боже да помине побрзо

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.644
    Допаѓања:
    76.904
    Имам проблем некој со стомакот... мислев да не е од јадење (имам интолеранција на лактоза ама не внесов деновиве...), бев вчера надуена како 7ми месец трудна едвај одев свиткана од болки (денес малку помалку ама сеуште надуена), болки како нож да ме боде некаде околу папок и над папок... Обично некоја слична болка имам по внесување на лактоза... Но ке легнам и до сабајле кога се ке се свари рамна даска сум (слабичка сум), а ова не се повлекува веќе 2 дена, станувам со надуен огромен стомак и тапа болка... Легнувам на грб и под папок надоле е рамно, а папокот испапчен и дури надвор искочен и над папок надуено, цел стомак издеформиран ми е. Прееска клекнав и се свиткав така доста и ме пресече бетер болка.. и сега ако се свиткам исто сече болка таму некаде... Што чудо може да е ова? Сама на себе сум, а не смеам ни да се пожалам на болка зашто сите околу бетер офкаат ако се пожалам. Инаку и напор во бешика имам и едвај споро мокрам.

8. pianogirl

pianogirl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2018
    Пораки:
    707
    Допаѓања:
    914
    Со кила да не имаш проблем? Ехо имаш ли правено? Чудно е за стомакот да ти се деформира.

9. Мачкетина

Мачкетина Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2019
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    1.065
    Здраво, сакам да прашам дали некој знае нешто за бенигно цистична дегенерирана нодозна струма?

10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.644
    Допаѓања:
    76.904
    Имам кај папокот ама кај една др што бев и што ме гледаше да рече имаш мала кила, а не е страшно... може да стане бетер? Многу ја носев малата во рацете деновиве... Еве денес помалку надуен ама уште боцка и боли тука по малку...

11. pianogirl

pianogirl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2018
    Пораки:
    707
    Допаѓања:
    914
    Не знам не сум имала искуство само на кила ме асоцираше по симптомите што ги кажа. Најдобро отидо пак да те снимаат немој недај Боже да се зголемиле. Биди си раат нема заебанции со такви работи

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.498
    Допаѓања:
    7.952
    Девојки да не знаете од што може да имам низок притисок, и тахикардија?!
    Овие работи не ми идат заедно една со друга, но така ми рече матичната кога ми мереше притисок. Не знам дали има потреба од понатамошни испитувања. Немам проблем во функционирање, и јас обично имам низок притисок.

13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.161
    Допаѓања:
    124.567
    Притисокот најверојатно ти е наследен.Внесувај течности повеќе. Јас суѓ 80/60 цел живот и така функционирам. Не ми смета. За тахикардијата посети интернист

14. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.308
    Допаѓања:
    12.217
    За мајка ми прашувам има 53 год. веќе во климакс и нормално и се појавуваат симптоми како депресија, анксиозност .Сакавме да испитаме тироидна матичниот не дава упут, не знам зошто на тоа одговори полека, не брзајте :@. Мајка ми и по природа е многу чувствителна а за сега па муабет да не правам. Кажете ми каде можеме да ја испитаме тироидната може и на приватно само со добар доктор, подобро би било на приватно за да не се чека многу. Благодарам

15. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.498
    Допаѓања:
    7.952
    Не ми е проблем притисокот, туку чудно ми е како може тахикардија со низок притисок, обично тоа иде со висок притисок.
    Се мислев да идам на кардиолог ама Матична рече дека нема потреба.

16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.389
    http://primdrsamardziski.mk/EhoTiroidnaZlezda.html

http://bioteklab.com.mk/pacienti_detail_sub.asp?ID=1
    https://forum.femina.mk/threads/Тироидна-жлезда.205/page-50
    види овде може нешто ќе ти помогне..

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.161
    Допаѓања:
    124.567
    Нема врска.Може си малку поемотивна особа па имаше некоја не страшна тахикардија. Штом матичната смета дека не треба кадиолог сиг.не е страшно. Мене стрес б комплекс ми помагаа порано.

18. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    119.151
    Низок притисок обично дава тахикардија. Нема доволно крвоток срцето и се труди побрзо да работи па да постигне во организмот да испумпува крв, затоа и брза со работа.
    Поработи на притисокот во вакви ситуации, повеќе течности, нешто солено како јогурт или кисело млеко внесувај и ќе се среди.
    Доколку почесто се случува консултирај се со интернист

На Just.do.it му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.498
    Допаѓања:
    7.952
    Фала на деталниот одговор :l:

20. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.415
    Допаѓања:
    8.519
    Вака брат ми има скршеница на малиот прст на ногата. Кога отишол во болница прв пат му кажал докторот дека не е за во гипс, била само напукната коската. После недела дена на контрола, кај друга докторка, излезе дека прстот е скршен и е за во гипс. После 12 дена во гипс, пак на контрола денес и коската воопшто не зараснала.
    Докторката го извадила гипсот, му кажала подобро ке лачила коската не знам точно што, така да тера недела дена.После ако не е подобро ке треба да оди на операција игла да му стават.
    Цело време сум сомничава во докторите и не знам веке што да мислам. Инаку има и модринка на стапалото претпоставувам од носење гипс е и сега го боли ногата.
    Не знам дали да оди по скопје на второ мислење?
    Ке те тагирам @Alishan30 мислам дека си докторка, секако сечије мислење е добредојдено.

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.