Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. pianogirl

pianogirl Истакнат член

Шом ти кажале на ехото дека е во ред тогаш не е жолчката. Иначе не можеш убаво да дишеш кога имаш напад на жолчката. Не дај Боже да осртош пострашна болка нема. Затоа сеа операција и не се мачиш повеќе

2. smooch

smooch Популарен член

Си го исеков прстот и раната не е длабока но не е ни гребнатинка некоја, средна големина и длабочина лабочина. Со палома притиска за да сопре крвта, но и по 20 мин држење се уште течеше. Ја измив раната со вода, ставив спреј Виоплекс-Т (таков имав) и ставив ханзапласт. Се уште чувствувам мала болка. Дали има шанси за нешто страшно да се случи? Ме фаќа страв, а не ми е баш за на лекар работава.

3. mariz

mariz Форумски идол

Измачкај Бетадин, не би требало да е страшно. Јас во Дојран едно лето на машина за сечење салама се сецнав (така ни длабоко, а ни малку), не бев на лекар, со бетадин, завој, помина. Првиот ден само ми пулсираше чудно. Зависи и на што си се сецнала, ако е нешто што има рѓа или прљаво треба на лекар...

smooch likes this.
  4. resenska

resenska Популарен член

Kade se podobri doktorite vo drzavna ili vojna bolnica, ako moze da mi preporacate dobar pulmopog?

5. Slagana6615

Slagana6615 Активен член

Ahm okej fala ti ali jas imam samo bolki fala za odvoenoto vreme

pianogirl likes this.
  6. pianogirl

pianogirl Истакнат член

Немај гајле дај Боже да помине побрзо

7. mariz

mariz Форумски идол

Имам проблем некој со стомакот... мислев да не е од јадење (имам интолеранција на лактоза ама не внесов деновиве...), бев вчера надуена како 7ми месец трудна едвај одев свиткана од болки (денес малку помалку ама сеуште надуена), болки како нож да ме боде некаде околу папок и над папок... Обично некоја слична болка имам по внесување на лактоза... Но ке легнам и до сабајле кога се ке се свари рамна даска сум (слабичка сум), а ова не се повлекува веќе 2 дена, станувам со надуен огромен стомак и тапа болка... Легнувам на грб и под папок надоле е рамно, а папокот испапчен и дури надвор искочен и над папок надуено, цел стомак издеформиран ми е. Прееска клекнав и се свиткав така доста и ме пресече бетер болка.. и сега ако се свиткам исто сече болка таму некаде... Што чудо може да е ова? Сама на себе сум, а не смеам ни да се пожалам на болка зашто сите околу бетер офкаат ако се пожалам. Инаку и напор во бешика имам и едвај споро мокрам.

8. pianogirl

pianogirl Истакнат член

Со кила да не имаш проблем? Ехо имаш ли правено? Чудно е за стомакот да ти се деформира.

9. Мачкетина

Мачкетина Истакнат член

Здраво, сакам да прашам дали некој знае нешто за бенигно цистична дегенерирана нодозна струма?

10. mariz

mariz Форумски идол

Имам кај папокот ама кај една др што бев и што ме гледаше да рече имаш мала кила, а не е страшно... може да стане бетер? Многу ја носев малата во рацете деновиве... Еве денес помалку надуен ама уште боцка и боли тука по малку...

11. pianogirl

pianogirl Истакнат член

Не знам не сум имала искуство само на кила ме асоцираше по симптомите што ги кажа. Најдобро отидо пак да те снимаат немој недај Боже да се зголемиле. Биди си раат нема заебанции со такви работи

mariz likes this.
  12. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Девојки да не знаете од што може да имам низок притисок, и тахикардија?!
    Овие работи не ми идат заедно една со друга, но така ми рече матичната кога ми мереше притисок. Не знам дали има потреба од понатамошни испитувања. Немам проблем во функционирање, и јас обично имам низок притисок.

13. eli25

eli25 Форумски идол

Притисокот најверојатно ти е наследен.Внесувај течности повеќе. Јас суѓ 80/60 цел живот и така функционирам. Не ми смета. За тахикардијата посети интернист

14. anggell

anggell Форумски идол

За мајка ми прашувам има 53 год. веќе во климакс и нормално и се појавуваат симптоми како депресија, анксиозност .Сакавме да испитаме тироидна матичниот не дава упут, не знам зошто на тоа одговори полека, не брзајте :@. Мајка ми и по природа е многу чувствителна а за сега па муабет да не правам. Кажете ми каде можеме да ја испитаме тироидната може и на приватно само со добар доктор, подобро би било на приватно за да не се чека многу. Благодарам

15. Just.do.it

Не ми е проблем притисокот, туку чудно ми е како може тахикардија со низок притисок, обично тоа иде со висок притисок.
    Се мислев да идам на кардиолог ама Матична рече дека нема потреба.

16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

http://primdrsamardziski.mk/EhoTiroidnaZlezda.html

http://bioteklab.com.mk/pacienti_detail_sub.asp?ID=1
    https://forum.femina.mk/threads/Тироидна-жлезда.205/page-50
    види овде може нешто ќе ти помогне..

anggell likes this.
  17. eli25

eli25 Форумски идол

Нема врска.Може си малку поемотивна особа па имаше некоја не страшна тахикардија. Штом матичната смета дека не треба кадиолог сиг.не е страшно. Мене стрес б комплекс ми помагаа порано.

18. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Низок притисок обично дава тахикардија. Нема доволно крвоток срцето и се труди побрзо да работи па да постигне во организмот да испумпува крв, затоа и брза со работа.
    Поработи на притисокот во вакви ситуации, повеќе течности, нешто солено како јогурт или кисело млеко внесувај и ќе се среди.
    Доколку почесто се случува консултирај се со интернист

Just.do.it likes this.
  19. Just.do.it

Фала на деталниот одговор :l:

20. oblace1

oblace1 Популарен член

Вака брат ми има скршеница на малиот прст на ногата. Кога отишол во болница прв пат му кажал докторот дека не е за во гипс, била само напукната коската. После недела дена на контрола, кај друга докторка, излезе дека прстот е скршен и е за во гипс. После 12 дена во гипс, пак на контрола денес и коската воопшто не зараснала.
    Докторката го извадила гипсот, му кажала подобро ке лачила коската не знам точно што, така да тера недела дена.После ако не е подобро ке треба да оди на операција игла да му стават.
    Цело време сум сомничава во докторите и не знам веке што да мислам. Инаку има и модринка на стапалото претпоставувам од носење гипс е и сега го боли ногата.
    Не знам дали да оди по скопје на второ мислење?
    Ке те тагирам @Alishan30 мислам дека си докторка, секако сечије мислење е добредојдено.

ludamaja10 likes this.