Форумџика на годината

Откако имавме секс му се смени односот кон полошо

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од Lana30, 1 февруари 2016.

1. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    4.556
    А зошто сексот го гледате како најсвет чин во животот ? Сексот е само страст , не е љубов. Секс може со секој да се има , да ја предадеш душата и од чиста љубов да се сплотите во едно во тек на односот е сосема друго . Девојчето тоа и го очекувало за типот било само секс ништо друго . @Lana30 ич да не му се замараш такво мутле не ти го ни треба , не си единствена што првиот не бил посебен и цел живот ќе го памтиш , понатаму со време ќе запознаеш некој што ќе има љубов спрема тебе и таа љубов ќе ја има и во кревет , и на улица , и на кафе , и во ЗОО небитно . Е сеа дали ќе ја најдеш и осетиш после 5 -10 год тоа никој не знае , ама јас знам дека ќе ја најдеш и сето ова тогаш смешно ќе ти се гледа

На marijaz, Nausicaa, CoverGirl10 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.727
    Допаѓања:
    322.835
    Читам и се чудам, толку младо девојче а со вакво размислување.Овде често читам мислења и мислев тинејџеркиве се полиберални од повозрасните, ама еве имало исклучоци :*

Зошто мораш да го трпиш и да ти наметнува разни работи кои ти не ги сакаш ?
    Ќе се мажиш со него бидејќи ти е прв ?

Ако се обидел да те ,,држи на краток ланец,, поради тоа што си имала секс, ОДМА да го откачиш.Ниту е прв ниту е последен.

Покажи му дека и тој тебе не ти е битен и дека не е ЦАР ако си му ,,дала,,.

На Angie24, Lana30, Daydream и 7 други им се допаѓа ова.
  3. SexiLy

SexiLy Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    2.108
    Вие сте во врска подолг период и нормално е работите што биле свежи на почетокот, да избледнуваат и да се развиваат во една поудобна опуштеност отколку лигавања и терање романтики.
    Вие се познавате многу добро затоа што сте биле интимни. Со тоа што ти му пререкуваш дека не е ист како на почетокот т.е му мрчиш е круцијалната ствар која што го одбива од тебе. Престани пошо си досадна.

На Lana30 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Иако се согласувам со повеќе од мислењата ќе наведам и мој став, нели затоа сум член на форумот де.
    Од 17годишна до 17годишна. ;)

Како прво, мислам дека е сосем во ред од твоја страна што си се „предала“ интимно на него, сепак 8 месеци врска не е мал период, што сакате кажете. За тие 8 месеци вие сте поминале низ повеќе работи, не е било едно видување и не е било муабет од 1 час туку секако е имало некаква конекција меѓу вас двајца штом сте опстојале толкав период. Тука веќе и самата си кажа дека дечкото не те напнувал за секс туку ти самата си сакала, ова игра голема улога бар според мене. На машко што му е до секс ќе го покаже тоа уште на самиот почеток на врската и одма ќе те пресилува, а ти самата си знаеш какви знаци покажувал тој пред тоа.

Е сега за менувањето на односот кон тебе може да има многу причини, не би ги набројувала, ти ги имаат посочено другите членки. Кажа дека тој е 19 години, знаеш ти во тие години машките ги фаќаат сите бубачки, значи дечкото очигледно дека не е толку сериозен како што ти изгледа, остави што зборува, може тоа да му бидат само празни зборови па одеднаш немој да се изненадиш ако се' се промени.
    Ти тргни се на дистанца од него, понашај се малку ладно, само никако во никој случај не инсистирај за муабет, не го напнувај. :D Остави го нека си ја разбистри главата, на тој начин и ти ќе имаш повеќе време убаво да си средеш коцките и да одлучиш што е правило. Доколку не го поправи односот кон тебе, време би било да му раскинеш, иако мислеш дека е еден и единствен, иако мислеш дека премногу го сакаш и тој те сака, на некои работи треба да ставиш крај ако веќе нема ништо што ќе те одржува среќна во врската.

Само немој да се разочаруваш и не запаѓај во депресии, верувај побрзо ќе го преболиш од што мислиш, а доколку ви се среди проблемот ви посакувам се најдобро. Остави на времето, сигурна сум после некој месец ти сама најдобро ќе го дознаеш решението, ние тука џабе ќе ја тупиме, ти најдобро си ја знаеш ситуацијата.
    :hug:

На Lana30, marijaz и kjukli им се допаѓа ова.
  5. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    И јас истово баш сакав да ти го кажам да го направиш.

На Lana30 и Lorina им се допаѓа ова.
  6. Neznam1

Neznam1 Активен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    23
    Jas mislam deka ne mu bilo samo da ja legne devojkava, sepak 8 meseci ne se mal period za edno masko da ceka, a kako sto kaza ne ni napnuval toa da se sluci ednostavno doslo do takva situacija i se slucilo.
    Sepak na sekoja devojka ili barem poveketo vo taa vozrast mislat deka ako mu "dadat" na partnerot ke trcaat po niv, sakam da kazam mozebi premnogu ocekuvash vsusnost moze toj e vo period na razmisluvanje, ostavi go malku sam da napravi cekor, sepak ne te izbrisal zasekogash ama vasata vrska prerasnala na drugo nivo.
    kuliraj si i potrudi se da ne se isfrustrirash sve ke si dojde kako sto treba. Ili pocekaj nekoj period vidi kako ke bide priredi mu nesto sto go saka so pozitivni msli i probaj da razgovarash so nego otvoreno. jas imav ista situacija otkako imavme odnosi toj se smeni kako sto vikash nekako se odaleci, pa razgovarav so nego mu kazav sto osekjam, mu rekov ako ne oseka prema mene nesto moze da mi kaze i ke go razberam, podobro da znaeme na sto sme otkolku da se izmacuvame i povreduvame, a toj mi odgovori posle site moi referati so " ti si budalce, nema takvo nesto bre" . Znaci ne forsiraj ostavi go da disi i ti isto, ako go sakash potrudi se da vi uspee. Ne e za frlanje rabotava. Sepak vremeto ke pokaze dali ste "it's mean to be". Good luck. :)

7. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046

Pred mnogu godini koga i jas bev detence mi se imase istoto sluceno, mnogu placev i bev neskrena, edna komsivka povozrasna me sovetuvase da ne mu zadovoluvam tolku , da ne trcam taka po nego i da ne placam po nego, sekako ne mozis da go napravis toa koga si silo zaljubena potpolno te razbiram, ama eden den mi pukna filmot i pocnav da glumam deka isto i jas ne sum zainteresirana za nego, tesko bese mnogu no izdrzvav se i sesto, koga toj vide deka se smenija rabotite so mene i koga vide deka moze drug da me zeme pocna toj da trca po mene da me moli da placi po mene kako so jas prethodno go praveve toa za nego skoro 2 godini, i taka vrskata ni prodolzi uste 3 godini no jas si se naviknav na takvata navika so trebase da bidi samo pocetok za da mu go odvlecam vnimanieto mi bese poubo, i znaes ide posle toa se se zdosaduva i odvaj se razdelivme, me molese do neodamna, no jas veke ne sakav poke so nego, ova e edna moja prikazna moja zivotnaistorija, mozebi ne e kako tvojata samo sakam da ti kazam kolku i da go sakas moras da recis eden den NE POKE VAKA

На Lana30 и marijaz им се допаѓа ова.
  8. Selenaab

Selenaab Нов член

Се зачлени на:
    27 јануари 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Сепак мислам да почекаш само тоа и можеш а можеби и не е до сакањето го мачи можеби нешто друго,тргни се настрани и обрни внимание на ова,немој да се окривуваш дека е до тебе дека си го разочарала и слично.Може и треба да изиграваш недостапна и привлечна за да биде како порано.А тоа дека те изиграл мислам дека не е до тоа пошто шо мајка ќе бара 8 месеци со тебе.Се надевам ти помогнав

9. Bellamy

Bellamy Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    50
    Не му било да те легне,тоа е факт.Меѓутоа сигурна си му,најди начин и покажи му го спротивното.
    Верувале или не ова се случува толку често и не секогаш е поврзано со секс.Машките се такви(да не решам луѓето без разлика),не битно на која возраст.Моментот кога тој ќе си стави во глава дека си негова и не одиш нигде,тука си,престанува да вложува труд.И тука нема ништо чудно,тоа е чиста човечка психологија,едноставно така функционираме.
    Меѓутоа мора да се земе во предвид и фатот што се работи за долга врска и нормално е работите да оладат после извесно време.
    И секако,за крај,има работи што се толерираат и работи што не се толерираат.Едно е да не се труди и да биде поладен,друго е да не те почитува.Размисли си убаво.

На Marick14 му/ѝ се допаѓа ова.